Ako postupovať, keď dieťa začne po stretnutí s otcom koktať?
Netuším čo sa dialo počas stretnutia - jediné čo viem je, že ju nechal samú s babkou ktoru dcéra vída 1-2x do mesiaca a cudzími predavačkami v obchode a on odišiel preč. Ďalej neviem kam išli.
Som z toho zdesená, dieťa doposiaľ krásne rozprávalo, teraz nevie vysloviť ani mama…
Môžem sa dožadovať toho aby som bola na stretnutiach prítomná? Skontaktovať UPSVR? Ako by ste to riešili? O pár dni si ju má brať znova a ja sa toho desím …
@deti95060810 2,5
Dieťatko chodí bezomna cca 3 mesiace same na stretnutia s otcom. Posledne týždne pozorujem že je na mna extrémne naviazaná, nevydrží ani so starými rodičmi, len čo sa vzdialim “mama, mama”. Viem že to ťažko znáša a súvisí to spolu. Zial stretnutiam s otcom nechcem ani nemôžem brániť ale na druhej strane viem že jej to nerobí dobre …
* so starými rodičmi - mojimi rodičmi s ktorými žijeme
Podotýkam že nie som “uzkostliva matka” čo by bránila vídať otcovi dieta … dokonca som mu ju viac x nukala na prechádzku aj mimo jeho dní..
Trápim sa, nakoľko nemám absolútne prehľad o tom čo sa mohlo stať keďže so mnou nekomunikuje, a aj keby sa niečo udialo nepovie mi
Ja Ti poviem môj príbeh. Rozpravala som plynulo, bez problémov. V jasliach som však ako malička prežila traumu. Počas obedneho spánku mi bolo veľmi treba cikať, no sestricky boli veľmi zlé a zakazovali nám ich vyrušovať počas spania, tak som to nevydrzala a pocikala som sa. Surovo ma hodili pod studenu sprchu a ani si už poriadne nepamätám, čo sa všetko so mnou dialo. Mama po mňa prišla, ja som veľmi plakala a nevedela som povedať ani slovo normálne. Odvtedy sa zajakávam.
Verím, že Tvoja dcérka nič také traumatizujúce neprežila a že je to len dočasné.
Držím palce!
Inak 2,5 roka je taky idealny cas na riednu separacku. Ja nemozem ani riady umyt bez "mama, mama"
A od ex svokry nevies co sa take mohlo diat? Ak ju vida 1-2x do mesiaca, tak cudzia nie je, to aj s mojou mamou sa vidame menej a nema traumu
Ďakujem.
Zaujima ma či má zmysel kontaktovať kolíznu pracovníčku, nechcem žiadne radikalne opatrenia, len možno chodit na stretnutia s nimi (s cim nebude ex súhlasiť), resp co sa stane keď navrhnem aby si ju 2tyzdne mozno nebral nech sa to upokojí.. s cim tiež nebude súhlasiť, tak co keď mu ju nedám
Stretavanie mate urcene sudne ci len na zaklade dohody? Mozno by som ti vedela poradit ak chces napis SS

vek dieťaťa?