icon

Ako postupovať pri testoch otcovstva, keď matka bráni?

davidko2311
2. jún 2025

Ahojte prosím skúste mi poradiť chcem si dať spraviť testy otcovstva ako otec dieťaťa a moja priateľka mi vtom bráni ako mám ďalej postupovať

viestta
2. jún 2025

Ake stare je to dieta? Lebo zapriet otcovstvo mozes len na sude a aj to len do pol roka (ak sa nemylim)

janetinka27
3. jún 2025

@davidko2311 ahoj, mozes dietatu dat urobit test dna, ak mas pochybnosti

tamitamitami
3. jún 2025

Normálne si objednaj test DNA, stojí to okolo 150€. Príde ti domov sada na odber slín aj s návodom, je to 10 minútová, bezbolestná záležitosť. Výsledky ti prídu za pár dní....

davidko2311
autor
3. jún 2025
@viestta

Ake stare je to dieta? Lebo zapriet otcovstvo mozes len na sude a aj to len do pol roka (ak sa nemylim)

@viestta má štyri mesiace teda ešte nema ale o pár dní ich bude mať

davidko2311
autor
3. jún 2025
@tamitamitami

Normálne si objednaj test DNA, stojí to okolo 150€. Príde ti domov sada na odber slín aj s návodom, je to 10 minútová, bezbolestná záležitosť. Výsledky ti prídu za pár dní....

@tamitamitami Ahoj áno viem že je tu taká možnosť ale potom na súde to nemôže byť bráne ako dôkaz

davidko2311
autor
3. jún 2025
@janetinka27

@davidko2311 ahoj, mozes dietatu dat urobit test dna, ak mas pochybnosti

@janetinka27 Áno aj to viem ale moja priateľka mi vtom bráni berie syna preč minule som jen povedal že v pondelok snim zájdem a že by bol o jednej doma myslíš že to tak bolo ? Ešte sa mi smiala do úst nevieš náhodou ako v takej situácii ďalej postupovať zvažoval som zájsť na políciu myslíš že je to dobrý nápad

tamitamitami
4. jún 2025
@davidko2311

@tamitamitami Ahoj áno viem že je tu taká možnosť ale potom na súde to nemôže byť bráne ako dôkaz

@davidko2311 Normálne si sprav DNA test informatívne doma, aby si ty vedel či je to tvoje dieťa.

Ak test výjde negatívne (nebudeš otec) tak to budeš riešiť súdnou cestou.

zuzinka888
4. jún 2025

Policia toto riesit nebude- jedine sudnou cestou, alebo domacim. A ty tiez asi nebudes otecko na pohladanie- to nikdy nie si s dietatom sam? Nekocikujes atd.????

earlgrey
4. jún 2025
@zuzinka888

Policia toto riesit nebude- jedine sudnou cestou, alebo domacim. A ty tiez asi nebudes otecko na pohladanie- to nikdy nie si s dietatom sam? Nekocikujes atd.????

@zuzinka888 No sú ženy, ktoré ani vlastnému manželovi nedovolia, aby bol s dieťaťom sám...keď im prepne po pôrode 🤷‍♀️

som_realistka
4. jún 2025

Mozno ma teraz ukamenuju, ale normalne povedz, ze ak Ti brani byt s dietatom, tak sa stretnete na sude, niekedy bohuzial zeny pouzivaju dieta ako nastroj na ovladanie muza, a bankomat. Ak si zapisany v RL tak to nefunguje tak, ze plat a dieta ti dam ked ja budem chciet.

viestta
4. jún 2025
@davidko2311

@viestta má štyri mesiace teda ešte nema ale o pár dní ich bude mať

@davidko2311 tak priatelka alebo manzelka? Lebo to je uplne zasadny rozdiel. Ak chces zapriet otcovstvo mas najvyssi cas podat to na sude. Je jedno ci konanie prebehne neskor, ale zacat musis do pol roka od narodenia. Domace resty DNA su sti na dve veci, pravne neobstoja, len vysledky sudnoznaleckeho posudku nariadeneho sudom