icon

Ako postupovať pri výživnom, keď som slobodná matka?

annaplus
16. júl 2013

Som slobodna mamicka a vyzera to tak, ze budem musiet riesit vyzivne. Prosim vas, aky je postup? Kedze ide o dietatko, nie o mna, tak s nim nebudem musiet ist na sud atd.? Alebo ano? A po narodeni dietatka mozem otca dietata zapisat do rodneho listu? Naznacil, ze bude chciet testy otcovstva.. Ako teda postupovat? Hlavne nechcem, aby som s nim musela prist do kontaktu, neviem, ako to na sudoch chodi, nechcem ziadne prepieranie minulosti, chyb atd., keby som vedela zabezpecit dietatko sama, tak nad vyzivnym ani neuvazujem. Ale v mojej situacii to budem musiet riesit, pomoze aj minimum. Ibaze dovtedy vyhram "LOTO" 🙂)) Je tu teda nejaka slobodna mamicka, ktora ma podobnu skusenost? Dakujem za akykolvek prispevok!

Strana
z2
annaplus
autor
19. júl 2013

@nintu ano, klamar :( nikdy by som neverila, ze taky clovek existuje..keby som nemala vlastnu skusenost.. a prave do takeho som sa musela sialene zamilovat! :( a preto to tak boli.. tento moj si urcite zaplati tie testy, takze nic.. a nicoho sa nezlakne.. skor bude zastrasovat mna, neviem, ako to zvladnem, som na taketo veci citliva. ja som clovek, ktory chce s kazdym dobre vychadzat, doriesit veci, vysvetlit atd.. a nie takto! hadzat vinu a spinu.. :( snad sa to nejako, neviem ako, spravi co najhladsie a najrychlejsie :( dakujem za pomoc!

leonela666
19. júl 2013

@annaplus drž sa, určite máš pri sebe rodičov, ktorí Ti pomôžu a priateľov, ktorí budú stáť pri Tebe nech sa deje čokoľvek. Ja som to šťastie mala a veľmi mi to pomohlo...... aj keď to bolo ťažké, lebo môj ex býval a vlastne ešte stále býva o poschodie vyššie, takže či chcem alebo nie, občas naňho narazím, samozrejme z jeho strany ani mú ani bé, čo je dosť trápne. Pri stretnutí so synom len niečo odvrkne akože na pozdrav. Škoda slov, snáď na sklonku života o tom napíšem knihu 🙂 Myslím, že Ty to budeš mať trošku ľahšie aspoň v tom, že Tvoj ex je ďaleko. Len ešte je to čerstvé preto to tak bolí, ale to prejde...

annaplus
autor
19. júl 2013

@leonela666 och, mas to fakt blbe.. je to vobec mozne, ze sa chlap dokaze takto chovat? ved je to jeho dieta! :( mne sa uz vyhrazal, ze ked budem nieco riesit co sa tyka spojenia jeho a dietata, tak so mnou nebude vobec komunikovat :( take smutne :( toto vsetko musia zeny znasat a zvladat... ale aj zvladaju, muzi by to nezvladli, oni su zbabelci :/ tak ano, je daleko.. neviem, ako to bude so sudom..atd. Ja by som sa tak velmi chcela s nim normalne porozpravat, ze co chce, co si mysli, co bude dalej, dohodnut sa.. :( dakujem, snad to bude ok. tiez mam rodicov a priatelov, bude to dobre, musim mysliet pozitivne! 🙂 a konecne vymysliet meno pre moju zivotnu lasku-pre mojho synceka 🙂 nejake napady? :D mne sa paci Jurko, Danko, Stevko a najnovsie Damianko 🙂 dnes som si dohodla pediatra, tak aspon nieco sa poriesilo 🙂

nintu
19. júl 2013

@sissy27 @leonela666 @alenah31 @jasmina56 @zuzimia Ďakujem vám! bojim sa toho sudu ☹ ale ako pisete neni to az take hrozne.hadam sa mi podari aj toho pravnika dostat zadara lebo pri tom debilovi ho budem potrebovat urcite.z mojho info..on sa uz pripravil zevraj pred par mesiacmi a vsetko co mal dal prepisat na brata a pod. z uctu vytiahol peniaze a je akoze nezamestnany.este som pocula ze chodi robit na cierno tak som rozmyslala ze mu polsem danovakov 😉
@annaplus ja mam pocit ze piseme o tom istom debilovi...tiez On chcel babo bol super chlap a ked som zostala tehu tak ukazal svoju pravu tvar....tiez ma strasil ze on neprizna otcovstvo a mam ho dat na sud atd. ja som mu potom povedala ze tie testy si bude musiet platit sam povedal ze OK ale o tyzden mi volal ze aby sme isli na matriku.....a aj teraz mi vypisuje ze: no coo uz si ma dala na sud,uz sa tesim...no kok*t-prepacte za vyraz ale je.ja mu uz ani neodpisujem iba ked sa cirou nahodou opyta na malu aby to nahodou nepouzil proti mne....takych chlapov by som zavesila za gule do prievanu 😠 😠

leonela666
19. júl 2013

@annaplus všetky tie mená sú krásne, môj syn je Dominik, vždy sa mi to meno páčilo, a aj Dominik je so svojim menom spokojný, teda tak mi kedysi povedal, že keď raz aj on bude mať chlapčeka tak sa bude volať Dominik. No zlatý to chlapec 🙂 Sestrin je Leo a aj to je krásne meno......
Ešte jedna dobrá rada - aj keď už budeš mať po všetkom, čo sa týka tých naťahovačiek, nikdy nesúhlas s tým aby dieťa malo otcove priezvisko, mne to tak poradili na matrike

adkipa
25. júl 2013

Ahoj. Ja som to mala tak ako aj ty a dokonca som presne nechcela prepierat minulost a chyby! Ked sa maly narodil, podsla som zalobu na sude normalne, odmietol otcovstvo a isli sme na testy DNA nestretli sme sa len na sude ale ani som sa na neho nepozrela. Dieta nemusi ist a ty ak nebudes mat pravnika tak socialne na urade ta bude zastupovat ako mna a ja som ako "len svedok" ale riesia so mnou vsetko. teraz dosli testy DNA a ideme riesit vyzivne. Je toho moc a papierovacky ale ked chces bojovat pre svojho syna/dceru TREBA!!! Niektore svine bez zodpovednosti by si mali vtrepat do hlav ze nielen deti narobit ale aj prispievat ked uz to vo vztahu nevyslo. Vies ty sa budes cely zivot "trapit" ci financne ci psychicky ty si matka a nezbavis sa dietata ako to urobil on. Tak aspon bojuj o to, co tvojmu dietatku patri.

xaveria
2. aug 2013

Mile baby čítať vaše prispevky je zábava.Keby ste mali viac rozumu nemuseli by ste toto riešiť.Netreba sa zahravať zo zadanými chlapmi,ale treba hľadať sebe rovnych.No vy sa potom hrate na chudery a chlapy su svine.Prepačte za vyraz .A kde ste boli vy,ked ste otehotneli.Na to treba dvoch. 😉

Strana
z2