Ako prebieha odvolanie voči výške výživného?
Ahojte, má niekto skúsenosť s odvolaním voči výške výživného, ktoré stanovil okresný súd? Ex sa odvolal, navrhuje polovicu zo stanoveného výživného. Ma niekto skúsenosti ako tieto odvolania zvykne posudzovať krajský súd? Potvrdí rozhodnutie okresného súdu, pripadne sa prikloni k návrhu koliznaj opatrovnícky? Alebo môže ex uspieť? 😔
to je od prípadu k prípadu.
mne sa stalo že ex dal odvolanie a KS mu ešte viac zvýšil výživné. a to som sa obhajovala sama - ex mal právnika .
@anonym_84bc42 a mali ste normálne pojednávanie na krajskom súde? Lebo ja mam info, že zväčša rozhodnú "od stola", na základe všetkých podkladov.
nie, my sme mali pojednávanie aj na KS. Ex neprišiel - prišiel len jeho právnik. Ja som sa pojednávania zúčastnila.
mne sa stalo že ex dal odvolanie a KS mu ešte viac zvýšil výživné. a to som sa obhajovala sama - ex mal právnika .
@anonym_84bc42 aj u mojej známej to tak dopadlo, jej ex neuspel
@anonym_autor
Ja osobne som uspel a to na prvom pojednávaní som mal muža - chlapa sudcu a po odvolaní ženu - sudkyňu. Dohovoria jej do duše,že by sa mala konečne zobudiť a začať sa tiež starať o dieťa,keďže jej aj jej. Ešte upresním,že vtedy som platil 550€ na 11 ročne zdravé dieťa a ex chcela zvýšiť na 800€.
@anonym_autor
Ja osobne som uspel a to na prvom pojednávaní som mal muža - chlapa sudcu a po odvolaní ženu - sudkyňu. Dohovoria jej do duše,že by sa mala konečne zobudiť a začať sa tiež starať o dieťa,keďže jej aj jej. Ešte upresním,že vtedy som platil 550€ na 11 ročne zdravé dieťa a ex chcela zvýšiť na 800€.
@anonym_45a7b6 v tvojom prípade postup súsu schvaľujem