Ako prebieha súd?

16. jan 2023

Baby, chcem byť pripravená, preto by som rada vedela, že ako prebieha súd. Manžel je predvolaný ako svedok, ja chcem ísť s ním ako opora, súd sa totiž týka jeho sestry. Bohužiaľ jeho sestra a matka ho budú určite osočovať, keď sa uvidia a ja sa bojím, aby nevznikla mela ak budeme v jednej miestnosti.

viestta
16. jan 2023

Aky by vznikla mela, tak je tam justicna straz. Ti vsetko urovnaju. A ty tam nebudes moct ist pokial nie je pojednavanie verejne, ak je verejne, tak si sadnes do lavice pre verejnost. Inac budes cakat na chodbe

autor
16. jan 2023

@viestta Ak by sa do manžela pustili slovne, myslíš, že zakročia? Ja som nikdy na súde nebola, tak vôbec nemám poňatia ako to tam chodí. Pre manžela je to dosť ťažké, lebo sa jedná o jeho sestru.

viestta
16. jan 2023

Na to aby ho pustili k slovu je tam sudca. Neboj sa ten ich da do laty.

madla60
16. jan 2023

Môže aj odmietnuť vypovedať.

autor
16. jan 2023

@madla60 Ako osoba blízka, že?

timing
16. jan 2023

Co znamena, ak by sa pustili slovne ?
Lebo ak je citlivy aj na jeden argument co povedia pocas svojej vypovede, tak by sa mal nato pripravit, ze to musi pretrpiet a v klude vypocut. ( Nervy,zlost mechat doma) On dostane tiez svoj priestor, aby sa vyjadril.

Proste to niemoze byt chaos, ze oni nieco povedia ( teba sa to dotkne) a uz vykrikujes svoje argumenty. A sa tam budete prekrikovat.

nikaeli
16. jan 2023

.... na druhej strane, ak by si sedela v súdnej sieni, nemohla by si neskôr vypovedať (ak by to bolo potrebné). Určite to nie je tak, ako v telke, kde do seba obe strany skáču, ešte aj do svedka. Ked som vypovedala, druhá strana musela byť ticho. V sieni sedeli jeho rodičia a matka komentovala moju výpoveď. Sudkyňa ju upozornila raz, druhýkrát jej povedala, že ak nebude ticho, pôjde za dvere. Inak - nech sa doňho pustia, ich prejav tiež o niečom napovie. Manžel nech sa snaží byť čo najpokojnejší, ale zas nie s hlavou v piesku. Pokiaľ je to možné, nech na ne nereaguje, kým nebude vyzvaný súdom. Držím prsty!

barus26
16. jan 2023

neboj sa sudca si vie ukľudniť ľudí v pojednávačke.. Justičná stráž je na chodbe, tu by museli zavolať ale to už by sa museli byt aby oni zasahovali😀

madla60
16. jan 2023

Áno, ako rodinný príslušník.

h2o2
16. jan 2023

Keď tak ich ukludni poriadková pokuta😂

autor
17. jan 2023

@timing Napríklad keď prídeme na súd, tak tam niekde ak by sme sa stretli ešte mimo pojednávaciu miestnosť, tak aby nevyskakovali.

timing
17. jan 2023

Tak sa hadam nenechas vyprovokovat. Budes si s muzom drzat odstup a spravat sa normalne.

didi35
17. jan 2023

Sudca udelí slovo, ostatní musia vtedy mlčať.