Ako previesť nehnuteľnosť po rozchode?
Dobrý deň, chcela by som sa informovať ako to je pri vlastníkovi nehnuteľnosti ktorý je vedený ako druh/družka. Som po rozchode s partnerom a chcela by som prepísať jeho podiel na nového partnera. Bude sa to dať v tomto prípade? Sú tam nejaké výnimky alebo ako by sa dala vyriešiť táto situácia?
Ďakujem za informácie.
Pravny pojem druh - druzka u nas neexistuje. U nas je pravne relevantne iba manzelstvo.
Mimochodom, keď po Jožkovi príde Ferko, zase budeš chcieť meniť spoluvlastníka? Kúp od Janka jeho podiel a budeš jediný vlastník bez ohľadu na to, či budeš s Jožkom alebo kýmkoľvek v budúcnosti.
Ty jeho podiel prepísať ani darovať ani predať nemozes. So svojím podielom môže narábať len tvoj ex
Môžeš odkúpiť exov podiel a potom si s ním narábať ako uznáš za vhodne
Za predpokladu ze ti ho ex odpreda/odstupi
Nijako to je patová situácia, keď on nechce ešte si na svoju polku aj frajerku môže priniesť.
😂😂😂
Nuz starsia generacia si stale este tak nejako mysli, ze pojem duh a druzka je pravne OK...ale uz by si mohli uvedomit, ze nas pravny poriadok, system pojem druh/druzka nepozna....
Ved to je jeho majetok, ty mu ho nemozes len tak zobrat. Vies si predstavit, ze on by chcel ten tvoj podiel prepisat na novu partnerku? Alebo ta odtial vyskrtnut, lebo uz nie ste spolu.
To kto vam dal taku bohovsku radu hm? Fakt by ma zaujimalo ci to vyhodil ujo google alebo kto bol tak pravne fundovany, ze toto vypotil...ty kokos, toto si musim ulozit na prednasky, toto sa len tak nevidi taka chobotina
Mali ste podielove spoluvlastnictvo? to je mozne bez manzelstva. Ak ano, so svojim podielom napr 1/2 si moze robit co chce. Ale myslim ze dake predkupne pravo by si mohla mat. Vzdy ked je viac spoluvlastnikov predavajuci ma oslovit najskor ich s predajom.
to kde sa dá nájsť taká partnerka, ktorá hneď prepíše podiel na nového partnera? len tak
Je to jeho majetok a môže si s ním robiť čo chce, dokonca sa tam aj nasťahovať nazad.
V živote by som na priateľa nič neprepísala čo je moje v žiadnom prípade príde k rozchodu a TY mu budeš musieť polku vyplatiť. To kto TI dal takú debilnu radu. Nič čo je moje nikomu z toho nedám čo je moje. Kopne ťa po nezhodách do zadku a prišiel z holou riťou a pôjde po rozchode s polkou domu alebo sumu polovičnú mu budeš musieť dať. Och najhoršie rozhodnutie by to bolo. Ani nerozmýšľaj že prepíšeš polku domu na druha. Aby si neskôr horko nezaplakala. A ak polka je tvojho exa nie je nikomu povinný nič predať .A môže sa tam nasťahovať. Ale polku svojho majetku by som nič nedala.
@lubkavargova1 nielen staršia, aj dnes sa nájde kopa ľudí ktorí "riešia" druh/ družka, ale bohužiaľ aj predmanželsku zmluvu - následky amerických filmov.
Mmch v Čr to majú
Druh a drzka neexistuje. Kde su dalsie informacie?ako ste nadobudli nehnutelnost?uver?vlastne zdroje?na LV ste1/2? Bavila si sa o tom s ex?chce PREDAT svoju cast?ak je tam uver,bez suhlasu banky sa nepohnete,aj keby on chcel,ide o vylucenie spoludlznika a posudenie,ci pripadny novy spoludlznik splna na to podmienky. Si to predstavujes,ako vymenit topanku…si radsej otukaj noveho a s exom sa vysporiadajte tak,ako sa ma…
@alickapusinka este moze aj pytat najom od nich, ze uzivaju jeho nehnutelnost tiez a to by bola ina sranda, predpokladam, ze ani toto nevie pani autorka...
@lubkavargova1 presne máš pravdu.

Použijem fiktívne mená. Ty vlastníš nehnuteľnosť s Jankom. S tým si sa rozišla, teraz si s Jožkom a chceš, aby Jankov podiel bol Jožkov. Chápem správne? Nuž Jankov podiel môže darovať alebo predať Jožkovi len sám Janko. Iná možnosť nie je. Janko nie je povinný svoj podiel dať Jožkovi.