icon

Ako pripraviť návrh na rozvod bez advokáta?

17. feb 2025

Ahojte žienky, chcela by som poprosiť o radu nejakú mamičku ktorá si už prešla rozvodom. Ako má návrh vyzerať, na čo si dať pozor, čo by som nemala zabudnúť napísať alebo o čo požiadať. Viem, že to všetko by mi povedal právnik, bohužiaľ nemám na to peniaze. Manžel je drogovozávislý a máme 3 malé deti. Neočakávam, že bude robiť problémy, avšak zarába pekne , tak nechcem aby šli všetky peniaze na jeho drogy.

P.S. ospravedlňujem sa za anonymitu, je to pre mňa chúlostivá téma.

lenja123
17. feb 2025

Začni písať podľa vzoru, ktorých nájdeš na nete množstvo. Je tam čo všetko má návrh obsahovať, aj v koľkých exemplároch. Zase ak niečo aj zabudneš, nie je to tragédia, vrátia ti to naspäť na doplnenie, akurát sa to celé o dosť predĺži.

tairyx
18. feb 2025

Ako je písané vyššie.
Radím nepísať zbytočné omáčky - čo sa kedy stalo o koľkej s kým, len základné a najdôležitejšie veci, to znamená že manželstvo neplní žiadnu zo svojich spoločenských funkcií a je trvalo rozvrátené, že spolu intímne nežijete od... (dátum), že sa nepodieľa na výchove a výžive maloletých detí - základné a pre rozvod manželstva dôležité informácie...
Ak chceš napíš mi tvoju situáciu do súkromnej správy, pomôžem ti so spísaním návrhu.

veronka1996
18. feb 2025

Len zo zvedavosti - čo prosím robí Tvoj manžel? Čo je to za prácu, kde aj ako drogovo závislý zarobí pekne?

christina1703
18. feb 2025

Ahoj ak by si potrebovala pomoc kľudne mi napíš

autor
19. feb 2025

@veronka1996
@veronka1996 pracuje na turnusy dlhé mesiac v zahraničí a samozrejme mu to nestačí tak zháňa peniažky aj inými nečistými cestami