Ako pripraviť návrh na rozvod bez advokáta?
Ahojte žienky, chcela by som poprosiť o radu nejakú mamičku ktorá si už prešla rozvodom. Ako má návrh vyzerať, na čo si dať pozor, čo by som nemala zabudnúť napísať alebo o čo požiadať. Viem, že to všetko by mi povedal právnik, bohužiaľ nemám na to peniaze. Manžel je drogovozávislý a máme 3 malé deti. Neočakávam, že bude robiť problémy, avšak zarába pekne , tak nechcem aby šli všetky peniaze na jeho drogy.
P.S. ospravedlňujem sa za anonymitu, je to pre mňa chúlostivá téma.
Ako je písané vyššie.
Radím nepísať zbytočné omáčky - čo sa kedy stalo o koľkej s kým, len základné a najdôležitejšie veci, to znamená že manželstvo neplní žiadnu zo svojich spoločenských funkcií a je trvalo rozvrátené, že spolu intímne nežijete od... (dátum), že sa nepodieľa na výchove a výžive maloletých detí - základné a pre rozvod manželstva dôležité informácie...
Ak chceš napíš mi tvoju situáciu do súkromnej správy, pomôžem ti so spísaním návrhu.
Len zo zvedavosti - čo prosím robí Tvoj manžel? Čo je to za prácu, kde aj ako drogovo závislý zarobí pekne?
Ahoj ak by si potrebovala pomoc kľudne mi napíš
@veronka1996
@veronka1996 pracuje na turnusy dlhé mesiac v zahraničí a samozrejme mu to nestačí tak zháňa peniažky aj inými nečistými cestami

Začni písať podľa vzoru, ktorých nájdeš na nete množstvo. Je tam čo všetko má návrh obsahovať, aj v koľkých exemplároch. Zase ak niečo aj zabudneš, nie je to tragédia, vrátia ti to naspäť na doplnenie, akurát sa to celé o dosť predĺži.