Ako riešiť chýbajúci príjem pred súdom?
Dobry den zajtra mame pojednavanie o zverenie deti a vyzivne až teraz som si vsimla že na papieri hore je napisane že treba priniesť príjem zo zamestnania za 12 mesiacov. Lenze ja pracujem len 4 mesiac a ten prijem som si nevypytala všimla som si to až teraz. Čo robit??
Prines aspoň pracovnú zmluvu. Výpis z účtu, kde ti chodí výplata. Predtým si robila čo? je na tebe, aby si dokázala svoj príjem - je potrebný spolu s výdavkami, ktoré máš na dieťa/ deti. To isté platí pre otca - zdokladovať svoj príjem a výdavky. Na základe toho súd rozhodne o výške výživného.
Nafot pracovnú zmluvu, nafot tiež výplatné pásky
Predtým si robila čo?
Nestihneš si pred pojednávaním vybaviť to potvrdenie?
Ak nie zober výplatné pásky a spočítaj príjem na jeden papier + pridaj zdôvodnenie čo si robila zvyšné mesiace /napr. že si bola na rodičáku, nezamestnaná a pod.
Netreba robiť paniku, s veľkou pravdepodobnosťou si tieto info vyžiadal súd od zamestnávateľa prip. SP, ale ukladá túto povinnosť aj účastníkom konania
Ako rádia vyššie, priniesť PZ, kópiu výplatných pasok, prípadne cestné prehlásenie o výške príjmu s tým, že ak by sa pojednávanie odročilo, tak požadované potvrdenie doloziš v súdom určenej lehote
Netreba robiť paniku, s veľkou pravdepodobnosťou si tieto info vyžiadal súd od zamestnávateľa prip. SP, ale ukladá túto povinnosť aj účastníkom konania
Ako rádia vyššie, priniesť PZ, kópiu výplatných pasok, prípadne cestné prehlásenie o výške príjmu s tým, že ak by sa pojednávanie odročilo, tak požadované potvrdenie doloziš v súdom určenej lehote
@any3108 lenže mne vyplatne pásky chodia na email a už ráno to nemám kde vytlačiť všetko bude zavreté súd máme už o 8 smej ráno ach jaj
Však aspoň si ich stiahni/odfoť do mobilu...
Napíš mi súkromnú správu.
pracovnú zmluvu hádam máš a tam je aj suma.....

Asi by som vzala výplatné pásky za tie 4 mes. a pokiaľ to nebol nástup do pôvodnej práce napr. po rodičovskej dovolenke, možno aj pracovnú zmluvu. Alebo tam povieš, že dovtedy si bola napr. na rodičovskej, alebo nezamestnaná, alebo... Preto máš zdokladovanie len 4 mes. a nie 12.
(V mojom prípade, ale to sme sa aj rozvádzali, si súd vyžiadal priamo od zamestnávateľov príjem za posl. 12mes., od nás to nepožadoval.)