icon

Ako riešiť nedodržiavanie rozsudku?

lussinda19
9. máj 2025

Mam taky problém.nedavno sme mali súd.natahovalo sa to zopár mesiacov koli tomu ze otec syna neustále vymýšľal a nevedel sa poriadne rozhodnúť kedy si ho brať a kedy nie.nastupil do novej prace a napísal si konkrétne dátumy,ktoré mu vychádza voľno a tie sú dané v rozsudku.je to cca dva dni v týždni kedy ho má mať.lenze realita je taká,že on si ho zoberie počas týždňa na jeden deň na 8hod.neviem sa na neho absolútne spoľahnúť,každý očakával ze si ho bude bravat a ja tým pádom môžem pracovať ale keďže vôbec nerobí to,čo sám chcel,by som to chcela určite,,napadnut" a riešiť od znova keďže on ma obmedzuje a o syna nemá reálny záujem plus ešte mi zakazuje ho dat do jaslí ci ísť s nim na víkend mimo sk ci dovolenku alebo čokoľvek.chcem samozrejme počkať mesiac dva ci sa to zmení,no je šanca ze súd mu to upraví aj po takej krátkej dobe ?

stormie
9. máj 2025

Ak sa nemylim, tak zial otec ma len pravo si dieta v stanovenom case brat, nie povinnost, donutit ho nemas ako. Na vikend a aj na prazniny v case ked ma byt dieta s tebou nepotrebujes jeho povolenie na vycestovanie, takisto do jasli ho mozes dat. Jednoducho povedane - v case ked je dieta s tebou ty rozhodujes o tom kde a ako bude travit cas ale ked ma byt s otcom rozhoduje o tom on

lussinda19
autor
9. máj 2025
@stormie

Ak sa nemylim, tak zial otec ma len pravo si dieta v stanovenom case brat, nie povinnost, donutit ho nemas ako. Na vikend a aj na prazniny v case ked ma byt dieta s tebou nepotrebujes jeho povolenie na vycestovanie, takisto do jasli ho mozes dat. Jednoducho povedane - v case ked je dieta s tebou ty rozhodujes o tom kde a ako bude travit cas ale ked ma byt s otcom rozhoduje o tom on

@stormie ja tomu rozumiem,len skôr ide o to ze on sa pred súdom bil do hrude ze on tie dátumy ( na 3 roky do predu si napísal konkrétne) si ho bravat bude,že chce byť s ním a chce ho aj s prespavanim,najprv to nechceli schváliť,preto sa to aj odročili no nakoniec mu to schválili,nakolko som to podpisala a uzavreli sme dohodu. Teraz to už ľutujem lebo viem ze to bol z jeho strany účel .aj tak si ho nebráva a mne znemožňuje pracovať preto by som teda bola radšej keby mu sam určí súd a nech si ho berie podľa toho,pretože ak mam dva dni s malým sedieť doma a čakať ci sa on objaví,je zbytočné,keď môžem miesto toho ísť napríklad na výlet alebo si zarobiť.viem ze to nieje povinnosť,ale keď mne zakazuje x veci pričom on jedine co robí,že platí výživné (chvalabohu) a do mňa sa naváza a stará sa len cez sms.

kris_tin257
9. máj 2025
@lussinda19

@stormie ja tomu rozumiem,len skôr ide o to ze on sa pred súdom bil do hrude ze on tie dátumy ( na 3 roky do predu si napísal konkrétne) si ho bravat bude,že chce byť s ním a chce ho aj s prespavanim,najprv to nechceli schváliť,preto sa to aj odročili no nakoniec mu to schválili,nakolko som to podpisala a uzavreli sme dohodu. Teraz to už ľutujem lebo viem ze to bol z jeho strany účel .aj tak si ho nebráva a mne znemožňuje pracovať preto by som teda bola radšej keby mu sam určí súd a nech si ho berie podľa toho,pretože ak mam dva dni s malým sedieť doma a čakať ci sa on objaví,je zbytočné,keď môžem miesto toho ísť napríklad na výlet alebo si zarobiť.viem ze to nieje povinnosť,ale keď mne zakazuje x veci pričom on jedine co robí,že platí výživné (chvalabohu) a do mňa sa naváza a stará sa len cez sms.

@lussinda19 komunikuj s ním cez sms, deň predtým mu napíš či si malého berie ak nie urobte si vlastný program, tak si krytá aj pred súdom a nemusíš čakať či preňho príde či nie

jozeffezoj
9. máj 2025

Komunikácia cez sms.
A par krát mu ho nedaj kedy on chce mimo toho čo ma stanovené. A bud si ho zoberie kedy ma alebo nie.
Čiže ak ho ma mat v utorok a neberie ho, tak mu ho nedaj v stredu

kavasmliekom
9. máj 2025

@lussinda19 otec ma podla rozsudku právo sa stretávať s dieťaťom, ale nie povinnosť. Povinný je lr platiť výživné podľa rozsudku. A ty nie si povinná skákať ako on píska, kľudne ho daj do jaslí, a kľudne choďte aj mimo sk na dovolenku. Ty mu nič nemusíš vysvetľovať, jedine, keby si sa tam plánovala presťahovať.

maranco
9. máj 2025

Aký by bol problém s jasľami?
Ráno ho dáš do jaslí, ideš do práce, on si zmyslí že v ten deň chce byť s ním tak si ho vyberie z jaslí a na druhý deň ho odnesie do jaslí.
Ako blbé pre dieťa že nevie kde bude v noci spať, ale ty nemusíš doma sedieť a čakať s dieťaťom kedy si ráči preň prísť.

stormie
9. máj 2025
@lussinda19

@lussinda19 predpokladam ze v rozsudku mas aj stanovene casy, tak ako radia vyssie - komunikuj cez sms a ked ti da vediet ze nepride alebo nepride na stanoveny cas tak sa zariad podla seba - jasle, praca, vylet atd … bud rada ze ti aspon plati, poznam pripad kedy si otec vydupal urcite dni v mesiaci (nie striedavka), na zaklade toho mu znizili vyzivne a otec si deti aj tak neberie, proste ma oravo nie povinnost…

mogaa
10. máj 2025

ťaháš za kratší koniec, ako píšu vyššie , brať si dieťa je jeho právo ale nie povinnosť...ty mu ho dať musíš, ale on prísť nemusí....ty si rob program s dieťaťom na iné dni, nie kedy ho má mať otec....ak nepríde, neurobíš s tým nič....

lussinda19
autor
10. máj 2025
@mogaa

ťaháš za kratší koniec, ako píšu vyššie , brať si dieťa je jeho právo ale nie povinnosť...ty mu ho dať musíš, ale on prísť nemusí....ty si rob program s dieťaťom na iné dni, nie kedy ho má mať otec....ak nepríde, neurobíš s tým nič....

@mogaa ja si žiaden program nerobím keď ho mam mat,ja s nim sedím doma..ale myslím ze by bolo na mieste ma oboznámiť dopredu ci si ho príde alebo nepríde vziať,nie? Ja mu nezakazuje,neobmedzujem ho,ani nič.. ale oznamit mi to par hodín vopred nieje úplne fér..napíše prídem o 9, a príde o hodinu a pol neskor keď aj ked vie ze malý vtedy spáva..

zuza.m
14. máj 2025

Toto je u nas nekonecny pribeh.ma stanovene dni kedy si ex pride pre deti.parny tyzden vikend (2xnoc)neparny tyzden streda piatok(2x noc) a nedodrzuje to vobec lebo cez vikend robi a nemoze tak ich chce od pondelka do stredy inokedy od soboty do pondelka skratka ako kedy ,ja sa snazim mu to poposuvat ako mu pasuje ale je to na nervy.hlavne ked clovek ma nieco naplanovane napriklad prerabku podlahy a deti ostali doma lebo on si isiel na vylet.sam.si urcil dni a nic z toho.okrem toho ked mam mat deti ja a mame nejaky program a on si ich dozaduje lebo ich nemal (mal iny program)sa vyhraza sudom ze mu branim .