icon

Ako riešiť nezodpovednosť bývalého manžela?

9. jan 2025

Dievcata ahojte.
Prosim o radu. Uz som tu pisala v decembri ako si manzel nasiel frajerku a odisiel od nas. (2r a 8r. deti)
Zacala som sa riadit vasimi radami, aby som mala aj ja cas pre seba a davala mu deti. Chcela som , aby to bolo spravodlive, aby bol dva dni v tyzdni po dve hodiny s detmi (a kazdy druhy tyzden tri dni dve hodiny), kym chodim cvicit a par hodin jeden den pocas vikendu, ..inak som s nimi nonstop ja a zacina mi kricat , ze keby som bola stastna a dospela zena, ze ho nepotrebujem, ze on mal predstavu , ze posle na deti peniaze a pride kedy on uzna za vhodne, najlepsie raz za tyzden , ze on chce mat novy zivot (ja asi na neho nemam pravo), ze si myslel, ze sa ma zbavi a pod. Je mi zle z tych reci, z tej nenavisti voci mojej osobe a z toho, ako pre neho nase deti nic neznamenaju. Zatial nie sme rozvedeni, neviem ako mam postupovat, no nezda sa mi spravodlive , ze on posle pemiaze a tym to skoncilo, ved aj ja platim, aj ja sa staram, ..:(
Ako ste to riesili vy? Dakujem

Strana
z2
zuzanna33
9. jan 2025

V tomto prípade bezplatné poradenstvo vo vašom meste zamerané na rodinné právo a obhajcu podať Návrh na súd počkať na rozvod a deti by som nekontaktovala z deťmi všetko ho počká aj výšku výživného aj striedavu starostlivosť bude mať určenú na papieri aj keď to je zdĺhavé pre deti najlepšie riešenie.
Kým prebehne prvé pojednávanie u Notára si môžete spísať dohodu o striedavej starostlivosti aby nevznikali zbytočné nedorozumenia

ina2405
9. jan 2025

Deti sú chúďatá, keď sú nasilu nútené rodičovi...nedala by som mu ich bez jeho aktívneho záujmu. Áno, nemala by som na seba čas. Ale ako matka by som pozerala hlavne na pohodu detí. Kľudne pýtaj vyššie výživné, ale nepohadzujte si ich ako nechcené.

nika523
9. jan 2025

@zuzanna33 veď on nechce striedavu starostlivosť, čo si majú dohodnúť?

luccija
9. jan 2025

@zuzanna33 ktorá žena mu ich dá na týždeň, ked mu je ťažko prísť aj na pár hodín?skôr by som dala na súd výživné a celkovo nech upravia styk s dieťaťom aspoň víkendy, prázdniny ubehne pár rokov a bude si musieť nájsť prácu, riešiť prázdniny ..a inak to bude možno brať chlap, keď určí súd ako, keď mu to povie ona.To, že prísť nemusí sa môže stať má právo nie povinnost

caramellka
9. jan 2025

Tak môj ex pred rozvodom niektoré mesiace ani žiadne peniaze neposlal, lebo by mu nezostalo na wellnessy a výlety... Za dcérou bol za celý rok presne 4krát (predtým mali super vzťah). Po rozvode si trochu vstúpil do svedomia a aj sudca mu povedal, že čas beží strašne rýchlo a ak sa spamätá o 5 rokov, tak nech nie je prekvapený, keď mu dieťa povie, že ho nepozná. Teraz chodí za dcérou cca raz za 6 týždňov a mal ju pár dní aj cez letné prázdniny a 4 dni teraz cez vianočné. Vždy sa jej vopred spýta, či chce s ním byť.

autor
9. jan 2025

@caramellka to je hrozne :((

lucylaw
9. jan 2025

Ako tu už bolo napísané,jediná jeho povinnosť aj po rozvode bude platiť výživné,ale nikto ho nemôže nútiť sa s deťmi stretávať a tráviť s nimi čas..A ja osobne by som nikdy toho chlapa ani do toho nenutila,ak nechce..Myslíš,že tie deti to necítia? Že s nimi nechce reálne byť a chodí tam len nasilu? Deti cítia veci,o akých sa nám ani nesníva..Takže ja osobne by som mu povedala,že ok,za deťmi nemusí chodiť vôbec a na súde by som pýtala najvyššie možné výživné..Áno,je to na riť,že nebudeš mať čas pre seba,ale musíš si určiť priority a pre mňa je prioritou moje dieťa..Môj ex má byť so synom utorky a štvrtky od 16-19 a soboty od 9-19..X-krát sa stalo,že neprišiel,lebo išiel na futbal,hokej,na víkend s frajerkou a podobne..Ja už to ani neriešim..Keď je syn chorý,tak to si ho zo zásady neberie vobec,lebo by mu mohol nakaziť jeho druhé decko..A ja mu toho malého proste nebudem strkať nasilu,pretože pre mňa je najdôležitejšie to,aby môj syn bol spokojný,šťastný a aby trávil čas s tým,kto ho miluje..Áno,je to ťažké,často padám na hubu od únavy,času pre seba mám veľmi málo,ale bohužiaľ..

xenia65
9. jan 2025

No to je silná káva. Ser na neho. Aby veľmi rýchlo neprišiel s prosikom. Karma zdarma. Neboj bude lepšie. Držím palce

purple_wolf
19. jan 2025

to najlepsie co teraz pre tie deti mozes spravit je to , ze si najdes poriadneho muza ktory sa postara jak o deti tak o teba lebo inak si do zivota budu brat presne tej zdeformovany obraz ze ak ma zena omrzi odkopnem rodinu a idem za inym.... bohuzial spravila si si deti musis sa o ne postarat ked vidis co je to za hovado a cas pre seba budes mat az ked podrastu ci sa ti to paci alebo nie ... ja osobne by som takych chlapov kastrovala uz pri narodeni

autor
20. jan 2025

@purple_wolf ja som za svoje deti nesmierne vdacna, nikdy som neolutovala, ze ich mam a ani to neurobim,…mne skor ide o tu ,,spravodlivost,, , ze muz si najde frajerku, buchne dverami, posle peniaze a tym to skoncilo, ta necitlivost ma zaraza, i ked vzdy lepsie , ako by mi ich chcel vziat

nika523
20. jan 2025

No možno to je nespravodlivé ale je to tak, keď sa s deťmi stretávať nechce tak nemusí a nemala by si ho do toho nútiť. Aký to má význam aby bol s nimi nasilu?

purple_wolf
23. jan 2025

nerozumiem preco v tomto hladas spravodlivost ... ci sa ti to paci alebo nie zeny sa vyvinuli na to aby sa postarali o deti a muzi na to aby zabezpecili domov a peniaze ... zeny tisicrocia nemali poriadne moznost sa vzdelavat alebo robit odbornejsiu pracu kym sa to pred sto rokmi zacalo rapidnejsie menit a boli doma a starali sa o deti .... muz ti to dieta neodkoji, muz kolkokrat ani nevie ze ma dieta, nemoze rozhodovat o interupcii, nema ani taky sluchovy rozsah aby sa zobudil ak place o dve miestnosti dalej, nevydrzi byt bez kvalitneho spanku tak dlho ako zena a uz vobec neznesie tolko bolesti ako zena.... ocakavat od chlapa ktory si nasiel milenku lebo sa nudil ze si vezme deti lebo ty chces ist na manikuru je proste nieco co mi mozog neberie ... mna by v zivote nenapadlo sa stazovat pri mojich detoch na to ze nemam cas na seba ... ja som sa rozhodla mat dieta co zaroven znamena obetovat sa na roky ... takze ak si taka vdacna za to ze mas deti tak prestan fnukat nad malichernostami a laskavo sa o ne staraj

autor
23. jan 2025

@purple_wolf dakujem za nazor

nattyond
23. jan 2025

Naši sa rozišli keď som mala 12. Otec nás zobral 2x na výlet (k nemu sme nemohli ísť, lebo bývali v dvojizbaku on, jeho tehotná milenka a jej syn z predchádzajúceho vzťahu). Potom mu ona vykričala, že na výlete minul veľa peňazí a už si nás nikdy nezobral. Mama nás mala 24/7 a otec chcel obnoviť vzťahy, keď som skončila výšku. Nesúhlasila som. Takže nedonútiš ho, skôr sa snaž o pomoc z tvojej strany rodiny ak je to možné.

autor
23. jan 2025

@nattyond hrozne, presne tohto sa aj ja obavam, ze to takto , zial , dopadne.
My slo a ide aj o to, aby aj otca poznali a mali ten pocit, ze ho maju

nattyond
23. jan 2025

Môj manžel je tiež dieťa rozvodu, ale jeho otec si ho brával pravidelne. Bohužiaľ bol svedkom situácii ako “odkáž maminke, nech to zaplatí ona”, “maminka je taká a taká” a do dnes sú tie rodinné vzťahy všelijaké. Niekedy mi hovorí, že mi závidí, že ja som to riešiť nemusela. Nehovorím, že je to ideál, keďže verím, že aj po rozvode môžu mať deti pekný vzťah s rodičmi, ale nútiť sa to nedá. Treba sa na to pozrieť a brať to ako to je. Mimochodom, ja si myslím, že vôbec nie je choré, že chceš mať čas aj pre seba. Nie je to ľahké sa starať 24/7 o 2 deti, či sú zdravé, choré, mrzuté, majú problémy v škole a pod. Je to naozaj ťažké bez podpory manžela/partnera a je prirodzené, že chceš ísť na manikúru bez 2 detí za chrbtom. Každá z nás občas potrebuje vypadnúť z kolotoča povinností.

autor
23. jan 2025

@nattyond dakujem moc za tvoju skusenost, urcite nechcem, aby tym boli deti poznacene do buducna, i ked tomu sa zial zrejme nevyhnem :( a nie, na manikiru nechodim, chodim cvicit, aby som sa doma nezblaznila z myslenia na to, ako nas muz nechal a odisiel

nattyond
23. jan 2025

Cvičenie je super, toho sa nevzdávaj. Ak by sa ti nepodarilo niekde nechať deti, pokračuj aspoň doma. Prospieva to aj na psychiku a pevná postava je super bonus. Posielam veľa sily ❤️

autor
24. jan 2025

@nattyond dakujem moc za vsetko ❤️

Strana
z2