Ako riešiť problém s bývalým manželom?
Ahojte. Exmanžel od nás odišiel minulý rok v septembri. V apríli nás rozviedli a deti (5 a 9 rokov) má mať každý párny víkend od soboty do nedele. Ja som zostala s deťmi v dome a dohodli sme sa, že si nechám väčšie rodinné auto (grand c-max) a on si nechá suzuki swift. Pred 2 mesiacmi nám to väčšie vzal a nechal to malé. Svokra to odôvodnila nášmu synovi tým, že keď k nemu nechcú chodiť tak preto nám to auto vzal a nechal malé. U ex boli naposledy vo februári, nechcú k nemu chodiť. Dva týždne na to čo nám vzal auto sa začal vyhrážať tým, že nám vezme psa, čo rozplakalo dcéru a od vtedy vraví, že nemá tatu. Už 3 párne víkendy pre deti neprišiel ale zato chodí na nečakané, zvyčajne pol hodinové návštevy keď ide na masáž do dediny kde bývame. Dnes sa mi vyhrozil tým, že keď deti k nemu nebudú chcieť zase ísť tak sem na víkend príde a bude tu spať. Neviem čo mám robiť. Syn už kvôli nemu chodí k psychologičke lebo má z neho stres, že čo nám zase bude chcieť vziať...
Ešte nemáme vysporiadané BSM takže sa vždy vyhovára na to, že tento dom je aj jeho. Neprispieva mi na hypotéku ani energie odkedy odišiel. Momentálne čakám na znalecký posudok aby som ho vyplatila z domu.
Dá sa niečo urobiť proti tomu aby mi sem nechodil kedy sa mu zachce?
Dať psych. vyšetriť aj dcéru, že aký majú vplyv na ňu jeho nemiestne vyhrážky a správanie a s oboma psych. vyjadreniami požiadať súd o predbežné opatrenie a to buď v správaní sa k deťom a vyvarovaní sa stresových situácií alebo aj zákazu styku. Čím skôr ho vyplať, aby nespôsoboval deťom žiaľ.
@evkatk už mám znalecký posudok na dom tak dávame s advokátkou dokopy dohodu o vysporiadaní BSM nech už mám od neho pokoj...len sa obávam, že s tým znaleckým posudkom nebude súhlasiť a všetko sa tým bude predlžovať lebo už ma obviňoval, že to bude určite zmanipulované...
Syn mal zase v noci nočné mory s otcom, dcéra zatiaľ vyzerá byť ok, je ešte malá ale v škôlke už hovorí, že ona tatu nemá...

Dať psych. vyšetriť aj dcéru, že aký majú vplyv na ňu jeho nemiestne vyhrážky a správanie a s oboma psych. vyjadreniami požiadať súd o predbežné opatrenie a to buď v správaní sa k deťom a vyvarovaní sa stresových situácií alebo aj zákazu styku. Čím skôr ho vyplať, aby nespôsoboval deťom žiaľ.