icon

Ako riešiť situáciu, keď ex odmieta prispieť na liečbu syna?

cehavuk
15. júl 2024

Dobrý deň. Ex odmieta prispieť na kúpeľný pobyt na syna. Aktuálne sa sudime, čiže mimoriadne výdavky ešte nemáme určené. Môžem mu písomne zaslať nejakú žiadosť, výzvu aby sa vyjadril ci pošle financie? Následne to preukážem na súde ak bude alebo nebude súhlasiť. Ma to význam? Ďakujem

pribinak
15. júl 2024

@cehavuk áno, má zo význam. Pošli rozpočte celkových nákladov, rozdeľ na polovicu a výzvi ho, aby uhradil náklady na synovu liečbu
Nápis ešte nejaké benefity liečby pre syna

alickapusinka
15. júl 2024

úbožiak vlastnému dieťaťu neprispieť na kúpele asi tam ide zo zdravotných dôvodov.

nikaeli
15. júl 2024

Podľa mňa stačí aj sms.
Ja som žiadala od ex prispieť na zubné ošetrenie, na školský výlet, aj na vodičák. Neprispel. Nemusela som to nijak dokazovať. Povedala som, že som to celé uhradila ja a on dostal otázku prečo a musel vysvetľovať sám. A ešte som dodala, že som ho ani nežiadala o príspevok na stužkovú...

koniarova
15. júl 2024

@nikaeli a potom doplatil? Či ako to dopadlo?

nikaeli
15. júl 2024

@koniarova odvolal sa, čakám na ďalšie pojednávanie 🤷🏻‍♀️

koniarova
15. júl 2024

@nikaeli držím palce

sense
15. júl 2024

Áno stačí aj sms odpoveď si uchová. Na takýchto otcov ani slušný výraz nie je ktorý odmietne vlastnú dieťati liečbu ak mu ma pomoct

nikaeli
15. júl 2024

@koniarova ďakujem 🙋🏻‍♀️

kacena4
15. júl 2024

mozem sa spytat na aku kupelnu liecbu idete ze to treba platit? pokial viem deti do 18r maju A skupinu t.j. ubytovanie stravu a procedury plati poistovna

cehavuk
autor
18. júl 2024

Ďakujem vám

patka23
3. mar 2025

Ahoj, myslíte že mám nejakú šancu, že by otec dietaťa dostal súdom prikázané, vyplatiť polovičku nákladov na zubára pre ešte nie3ročného synčeka? Ja som na rodičovskej s dvojičkami, mám 4deti ale dvojičky sú jeho. No a z rodičáku ťažko pošetrím. Odkedy malému vyšli choré zúbky tak rozprával ako to zaplatí,ako sa postará. Medzičasom sme sa rozišli a nedávno mi napísal že zaplatí len polovicu, keďže už niesme spolu. Akoby to menilo nieco na tom že malý je jeho ☹ tak s jeho súhlasom som syna objednala na apríl a on sa teraz začal vykrúcať už aj z tej polovice. Dorazil vetou že kľudne sa vzdá detí, len aby ma už v živote nevidel. Pritom sa rieši zdravie malého a to nazval niekoľko krát že mu píšem za kraviny ☹ premýšľam, že si požičiam, dám mu to doporiadku a potom by som požiadala súd, že by mi aspoň tú polovicu dal nazad. Za deťmi príde tak 4xdo roka na hodinku, max dve..inak sa nestará o nič. ☹