Ako riešiť spoluvlastnícke právo a neplatičov v byte?
Dobrý deň, Potrebujem poradiť. Z bývalým mužom z ktorým mam dve deti vlastníme byt 1/2 bytu spoluvlastnícky podiel. Avšak moj bývalý muž má na svojej polovici exekúciu za neplatenie výživného. Problém je ten, že tam nasťahoval bez mojho vedomia, bez zmluvy ľudí ktorých nepoznám a nechcem aby tam bývali. Byt bol prázdny, neplatil sa nájom, réžia a títo taktiež za byt neplatia. Čo mozem ako spoluvlastník urobit v tejto situacii? Policajti boli privolaný ale nic neurobili .. napisala som návrh na vysporiadanie majetku ale neviem ci to je dobrý nápad a ci to bez právnika môžem vyhrať, a pochybujem ze ma z časti bytu vyplatí. Navrhla som mu dávnejsie že ho vyplatim ja a budem sa o nehnutelnost starať. Ludia ktorý tam bývaju nikde nepracujú niesu spolahlivy a myslim ze sa ani nezivia poctivou prácou.Ide mi o to mať pokoj pretože ked tam bude rásť dlh prekroči určitú sumu, môže byt vedena exekucia koli tomu aj na mna alebo sa tam niečo stane a kedze moj byvaly muz nieje tu na Slovensku bude to moj problem .. prosím vas o radu.. ako riesit tych ľudí čo sú tam a aky navrh je najlepšie podať o vysporiadani majetku, alebo vymazanie mojho mena z listu vlastnictva ..co by som v tom mala uviesť. Ďakujem