icon

Ako riešiť úpravu styku pri rozvode?

19. feb 2024

Prosim Vás, dnes som bola spísať u advokáta návrh na rozvod. Neskôr som si uvedomila, že sme vôbec neriešili styk s deťmi ani zverenie. To sa tam neudáva? To budeme riešiť až na tom informatívnom stretnutí? Zajtra mu radšej ešte zavolám. Ale tak teda zaujíma ma to. Či sa to rieši až potom alebo co

milovnickakvetov
23. feb 2024

Neber to ako vyryvanie, ale to ty máš čo za zázračné dieťa, keď dieťa v skolkarskom veku o piatej vstane a o pol ôsmej ho ukladás na spánok. Pracovala som v jasliach a ani dvojročné deti nemali také mini bdele okná.

autor
23. feb 2024

@nikaeli no takto, keby to odklepnú podľa mňa, tak ja mám život super a myslím že stretávanie raz za týždeň plus každý druhy víkend je ok. To prežijem. Ale nie ako on chce dva krát do týždňa ho vyčkávať mi príde už trošku moc. Lebo on chce dva krát do týždňa, poistil si to. Dal si čo najviac dni, aby keď nepríde mohol prísť o dva dni … to bol jeho návrh, ja s ním nesúhlasím lebo mňa to bude značne obmedzovať. Tak som žila do teraz že sme ho furt vyčkávali , nemohla som si spraviť žiadny program, ísť ku kadernicke nič. A prepokladam že dopadnem ako ty, isto mi bude robiť takéto naprieky. Lebo on si bude chodiť na ryby a sto pro mi nedá vedieť . A my budeme s deťmi na neho cakat. Ach

autor
23. feb 2024

@milovnickakvetov o pól ôsmej chystám, pyžamo, zuby, a neboj sa, dostať dvoch chlapcov do postele zaberie čas . Takže ak sme v posteli o ôsmej tak to je vyhra. Potom rozprávka. Mladšieho zatiaľ nakojim, uspim, starší zatiaľ čaká a potom si s ním vymením pár viet a spinka. Mladší ma 20mesiacov a stále dva spanky napr a toez ma také krátke bdenia. Ale za to rano vstávajú skoro. Každopádne, ja som nadmieru spokojna matka vďaka och spánku a naozaj sa možno nechce ani rúcať ani meniť. Myslím, ze každá matka vie o čom hovorím

autor
23. feb 2024

@luccija áno áno, len jeho. Ja viem že je to jeho “dobrá vôla”, že teraz nemusím s deťmi chodiť po podnájmoch, ale akože za takýchto podmienok ozaj radšej pôjdeme do garsónky.

mk22
23. feb 2024

Ty už si tu písala.. Nasla si mužovi ako si zo spoločnéhych penazi užíva priváty a prostitútky..

autor
23. feb 2024

@mk22 áno áno

mk22
23. feb 2024

To si ty?
Takže sa ti priznal, pamätám si tu diskusiu, pisala som ti tam aj ja.. Nasla si ako si písal s kolegom.. Takže rozvod?

nikaeli
23. feb 2024

Ostáva ti len obrniť sa a vydržať. Ľahké to nebude. Iné ako 'veľa šťastia' ti napísať neviem. Drž sa.

autor
23. feb 2024

@mk22 áno pamätám si ta. Nepriznal. Od vtedy vôbec nekomunikuje a podal žiadosť o rozvod on skôr. Ja som podala tento týždeň a dnes ma poštárka zaskočila. Ale nakoniec som rada, že to takto dopadlo. Ja sa lepšie pripravím s advokátom keď viem, ako si to predstavuje, a aspoň viem, s akým h****m mám docinenia 🤦🏼‍♀️ Akože je mi z neho fakt zle

autor
23. feb 2024

@nikaeli ďakujem, budem ho potrebovať! Našťastie ja sa obrnujem už skoro rok, terapiou, vztahovou poradňou a sebarozvojom. Keby nie, verím, že dnes som po tom všetkom na psychiatrii! Takže som vďačná

mk22
23. feb 2024

To je zmrd.
Ego nepusti.. Deti, nedeti.. A dôvod udal aký.. Ze si mu odhalila ze súloží kade-tade?

autor
23. feb 2024

@mk22 no dôvod dal, chudáčik jeden, že nezhody vo výchove - bránila som mu brat deti kam chcel ( teda k jeho matke … ) áno , v čase covidu som požadovala test vzhľadom k tomu, že nás nakazila, prišla s kašľom v deň keď vydali zákaz vychadzania a jasne že bola pozitivna . Nakazila mňa a 1,5rocneho syna a ešte sa nakoniec urazila. Mne spôsobila zdravotne ťažkosti. Potratila som dvojičky, primárka mi vtedy povedala že je vysoko pravdepodobne to bolo spôsobené covidom, nakoľko to cele bolo zvláštne. Potom ťažký post covid. No cele zle. Takze prirodzene som začala mať výhrady. Ale to tam samozrejme neuviedol.. len ako mu ja braním chodiť s deťmi kam chce. Neviem kde by s nimi chodil keď chodí večer o šiestej domov a víkendy sme vždy trávili spoločne. Od začiatku. Nikdy ani necekol a aj tak furt vyplakaval, že chce aby sme k jeho matke chodili spoločne. A výhrady vo výchove bolo nasilu bozkávanie deti jeho matkou, proti synovej vôli, alebo branie ho keď plakal. Nonsens.

autor
23. feb 2024

@mk22 no paradoxne o prostitutkach samozrejme ani slovo. Ešte napísal, že spolu intímne nežijeme. 🤦🏼‍♀️ Neviem ktorá súdna žena by si s ním užívala po zistení, že chodí za k****i …, ale to, ze ešte medzi sviatkami si užíval jedna radosť manželku aj v podvazkoch na to zabudol. Pomaly 5 dni vkuse. Ale to by nezapadalo do toho jeho príbehu o hroznej žene čo mu zakazuje dýchať

mk22
23. feb 2024

Véd sa ho budú pýtať, uvedie príklady.. Vysmeju ho..
Je možné, že vás nerozvedu hneď. . Mate malé deti..

maciatkolulu
23. feb 2024

Ach jaj,budeš veľmi prekvapená ako funguje súd. Vy ste dvaja rodičia,rovnaké práva,rovnaké povinnosti. Možno z toho vyjdes zle ty,že si príliš nadviazala deti na seba a jemu nedala moznostsa realizovať,napríklad.... Nemaj ružové okuliare a nepozeraj tv. A tvoj právnik nejedná príliš dobre

autor
23. feb 2024

@mk22 ja si tiež myslím, že ho totálne vysmejú. Lebo to čo tam on popísal .. ja sa akože čudujem aj tej jeho advokatke, že do tohto išla. Ale tak zrejme jej nepovedal všetko, len svoju stranu

autor
23. feb 2024

@maciatkolulu no akože tv nekukam vôbec. Áno, je pravda, že deti sú na mňa naviazané, ale muzickovi to nevadilo keď som ho podporovala v kariére a v zalubach a mal úplne voľnú nohu a ja som cusala doma pri deťoch…. Pokiaľ som nezačala mať výhrady k prístupu jeho matky. Mňa doma uväznil. Nedovolil mi ísť k vlastnej mame, vyhrážal sa mi, že keď tam vezmem spať deti, tak isto ich vezme on k matke a pod. Pričom vedel, že vtedy starší by bezomna ešte nevydržal…. Ale keď bol týždeň ma rybách, tak mu nevadilo kde sme. Proste choré. Áno čo počúvam, tak som prekvapená ako to funguje a naozaj sa začínam báť. Ale podľa tohto čo žiada muž, ja keby dam staršieho ešte nebodaj na nejaký krúžok, tak jeden týždeň s ním som len 4 poobedia a ďalší týždeň len jedno poobedie. A to podľa mňa choré. Ja mám dieťa vychovávať, nie mu robiť opatrovateľku, rano nakŕmiť, zaniesť do škôlky a poobede pripraviť otcovi, večer uspať

autor
23. feb 2024

@maciatkolulu čo myslíš, že môj právnik nejedna dobre?

mk22
26. feb 2024

Ty môžeš na jeho návrh reagovat do 15dni od prijatia.
Tak reaguj a navrhni
Deti žiadas do svojej starostlivosti, navrhni stretávanie sa s otcom kedy a ako plus výživné.
Všetko sa vybaví na prvom pojednávaní.

autor
26. feb 2024

@mk22 mne advokát povedal, že môj návrh, ktorý bol podaný minulý týždeň bude zároveň vyjadrenie k jeho návrhu. Tam bolo aj výživné uvedené a pod. Ale dnes mám ísť ešte k advokátovi kvôli vyjadreniu, asi tam chce niečo doložiť, nakoľko mal dosť divne požiadavky. Najradšej by som ho uz nikdy nevidela a nie sa snim ešte stretávať každý týždeň 😭 dúfam že mu to neprejde

mk22
26. feb 2024

No deti sú spoločné.
Bude ich otcom do konca života. A najlepsie pre deti bude vaša spolupráca ochota vychádzať prispôsobiť sa.
Teraz sú malé ale neskôr ich bude ťahať za otcom a neurobíš nič. Dokonca možno ako pubertaci budú viac inkljnkvat k nemu ako k tebe.
Neber im otca, nebrán im.. Súd, pokiaľ otec nie je alkoholik psychopat.. Tak vyhovie aj požiadavkám otca.. Keď si navrhne ze chce byť s deťmi 2x v týždni tak bude.
Prečo by nemohol byť?
Nejaké časy spánku isto súd nebude riešiť, to už je medzi vami na dohode.

soldi
26. feb 2024

denny rezim dietata nie je nad jeho pravom byt s otcom.
5 rocnemu dietatu sa nic nestane, ked jeho rezim bude 2 krat tyzdenne naruseny.
si v nanic situacii, lebo Tvoj buduci exmanzel asi nebol uplne idealny partner ani otec a teraz sa chce sudit o deti. tomu uplne rozumiem, ze panikaris.

poradim Ti jednu vec: vsetky svoje argumenty podloz dokazmi, ze to je v prospech deti.

neexistuje, aby si hovorila veci, ze Ty mu nechces davat deti, lebo on pije. alebo ze on sa nevie postarat. alebo ze nedodrzi spankovy rezim a nebude sa vediet s nimi ucit. s takymito hlaskami akurat vyznies ako matka, ktora nechce otcovi davat deti. a takto presne vyznievas aj tu v teme.

pre deti je dolezite, aby mali dobry vztah s otcom. to by malo byt v Tvojom zaujme, lebo je to ich zaujmom. A je uplne jedno, ze im neda taku starostlivost ako Ty. sudu je jedno, ze Ty davas detom eko bio raw funky stravu a on ich krmi macdonaldom. z pohladu rodicovskych prav a z pohladu dietata toto nie je vobec dolezite.

cim lepsiu volu ukazes, aby sa deti stretavali s otcom, tym viac bude sud nakloneny Tebe.

autor
26. feb 2024

@mk22 ale kampane suhlasim. Ale on si navrhol čas kedy ešte len cestuje z prace a nieje schopný vtedy s nimi byt! To je jedno. Ja viem aká je realita aj to prečo to robí.

autor
26. feb 2024

@soldi jasne len tu ide o to, dva krát jeden týždeň, 4 krát ďalší týždeň. Takže v podstate mi to rozhadze celý režim. Starší mi bude skákať po hlave. Už teraz je svojská temperamentná povaha.
Ja suhlasim, že pre deti je to dôležité. Aj pre mňa je dôležité aby mali otca a aby sa s ním stretávali.
Čo sa týka toho jedla, tu ide onzdravotny problém mladšieho.
Ale máš úplnú pravdu a ďakujem, že všetko budem musieť podložiť.
Aj teraz, sľúbil staršiemu že bude rano doma. Nebol. Malý vôl úplne zničený. Panko si prišiel okolo deviatej rano, ešte ho triaslo po opici … deti sa s ním chceli hrať, tešili sa na neho a on prespal celý deň. To iste minulý víkend. Len čo toto, to nikoho nezaujima. Že men tu dieťa plače nechce ísť so mnou von, že bude s tatom, a teraz vysvetľuj mu že tato spi a neni schopný sa mu venovat

mk22
26. feb 2024

Tak sa priprav na to, ze režim kt si mala sa zmení.
Po rozvode vždy nastanú zmeny vo všetkom.
A možno co ta dnes desi, že dva dni jeden tyzden, 4dni druhý.. Sa ti zapáči.. Aj detom..budete si musieť zvyknúť.. Všetci.. Ty deti aj muž..

autor
26. feb 2024

@mk22 možno, ale dnes videl návrh už aj druhy právnik a tiež povedal, že je to nepriechodné 🤷‍♀️
Ja viem, že on takto často chodiť jednoducho nebude. Tu ide len o to, aby som trčala doma a čakala či sa ukáže. A bude si tu dokazovať svoju dôležitosť , aby deti za ním smútili, že neprišiel. To mu robi dobre.

mk22
26. feb 2024

To ste sa nejak rýchlo do kopali k rozvodu.
Keď ešte v decembri ste, ako si sama písala, sexovali o dušu..
Behom pár týždňov sa to pokazilo?
Musela si vedieť, aký je..
Keď vieš, že mu robí dobre, keď deti za ním smútia..
Snáď budeš spokojná ty, deti aj budúci ex..

tairyx
26. feb 2024

Vsetko co si tu napisala je na sude bezpredmetne. Uplne vsetko od zaciatku az po koniec.
Chapem ze si nahnevana ale nie si o nic lepsia ako on, ak sa takto budes spravat aj na sude, no amen tma. Pekne si zavaris. Ale uz ty vies.🤷‍♀️

autor
26. feb 2024

@mk22 áno, celá situácia je na smiech, bohužiaľ. Advokát je z toho celého zhrozený. A ver mi, keby som ho poznala z takej stránky, ako som ho videla v tých správach čo som videla, už dávno som s ním neni. Deti - nedeti.
A momentálne mi ide teda hlavne o deti, aby v nich nebol chaos a všetko sa vyvíjalo postupne s rešpektom k ním a ich pocitom.

autor
26. feb 2024

@tairyx na to mám advokáta dúfam. A ja neviem, naozaj niektorí súdia ako leby sú s nami 24/7. Len aby mali deti otca. To je jedno, že nám vezme kľúče od auta a ďalšie dve sú na dvore a nechá deti v daždi pešo ísť k dr pre antibiotiká. Že sa po víkendoch ožiera a ich hra je taká, že on deň prespí na gauči a oni sa pri ňom hrajú. A potom po opici roztraseny nemá hanbu dieťa naložiť do auta. Citové vydieranie deti, hucanie po nich, lebo sa nevie kontrolovat. Ale sak jasne, ak je toto v najlepšom zaujme dieťaťa, tak tlieskam. Čím častejšie ich bude mať, tým lepšie pre nich. Ozaj. Tým skôr ho to omrzí …