Ako sa brániť proti klamstvám v súdnom procese?
Ahojte damy,v prvom rade,sama som nevedela,ako nazvat tuto diskusiu,lebo ide o jednostranny boj o dieta. Moj partner,ako to je uz dobrym zvykom tejto doby,ma podvadzal-s mnohymi. Takze som tento toxicky vztah ukoncila,financne som na tom o vela lepsie ako on,cize nebojim sa ostat sama. Avsak,jeho ego to nedokaze prekusnut,takze zacal na mna kydat pred koliznou,ze som sa o malu nikdy nestarala,ze ju bijem,tyram atd,robi prieky v stretavani sa,oznamuje,kedy si ju vezme,proste som stale ako na ihlach,ze kedy co zase oznami,meni postoje,nazory atd.
Teraz otazka,tie,ktore ste si tym presli,ako ste sa branili voci takym spinavym klamstvam? Pojednavanie mame az o mesiac a pol,zatial ma ulozene platit 100e v ramci predbezneho opatrenia na dieta,stretavanie nechali na dohodu,co je uplny blud,kedze robi prieky. Viem zdokladovat vsetko-vsetky OCR som tahala ja,vacsie nakupy pre malu,lekarov som riesila len ja (vela aj mailom pocas corony),susedia atd videli a vidia,ze je to stastne a spokojne dieta,ktoremu sa venujem a v zivote som ju nebila,nebodaj nieco horsie. Kolizna na setreni nebola,mam jej zavolat,nech pride?cim,ako sa este branit?dieta ma 3 roky. On si bude ziadat striedavku,ale nema na to podmienky,ja dufam,ze toto sud neschvali. Date mi nejake rady,tipy,skusenosti mozno?som zufala,nemozem spat,jest,stale na to myslim…
@damian85 tak si precitaj moj prispevok este raz a zistis,na co som zalozila diskusiu. Jasne som sa opytala na to,ako sa branit voci vymyslom expartnera,z pomedzi vsetkych diskutujucich ste sa zatial ozvali dvaja chlapi a cuduj sa svete,chytili ste sa iba dvoch veci - OCR a striedavky. A dookola obhajujete a tvrdite,ze na striedavku je potrebny len prejav vole chlapa,aj ked som jasne napisala,ze nesplna na ne podmienky zatial. A preco mi chlap dovolil odist? No po prve,lebo som dospela a svojpravna,po dalsie,ja som nikam nesla,majetok a nehnutelnost je moja,asi ta zaskocim,ale na rozdiel od neho mam dom,auto a uspory,on ma len vyplatu a kazdy mesiac dlh,lebo nevie ani s tou vyplatou narabat. A na zaver sa opytam,keby tebe na dvere zaklopal 20-rocny milenec tvojej zeny,po xy dalsich nezhod kvoli inym chlapom/milencom,virtualnym a nevietualnym “vztahom” s inymi chlapmi,cakal by si na rozchod povolenie od zeny,alebo by si pozbieral celu svoju hrdost a silu a oslobodil sa od takeho vztahu? A este,v sulade s GDPR tu mozes hodit nejake kamosove odovodnenie,fakt ma zaujima,co tam take pisalo,ze sud niiiiiic neskumal,iba stacil zaujem rodica. A ako pises,dietata-3.rocneho asi tazko,ze? Ale co sud,to ine,kludne sa necham poucit v niecom novom,sudca je predsa nezavisly a rozhoduje v sulade s najlepsim svedomim a vedomim,nie je ale neomylny. A tu hysteriu si si mohol odpustit,to,ze to zazivas s ex neznamena,ze sa tak chovam ja,to by uz asi moj ex dost pocitil.
20 nie , 22 ročný áno 😝 , ale sympaťák bol ! Nuž naše dieťa 3 roky ešte nemalo . Kamarátove deti majú 2 a 7 rokov sú v spoločnej ( do rozhodnutia súdu ) a tak by som vedel pokračovať. Pozri sa ak si myslíš že VIEŠ presne , tak tomu ver. Ja už to mám za sebou , moje okolie , niektoré tiež , niektoré nie. Nech je tak ako hovoríš. Ak máš pocit že TO pomôže s chuťou do toho , síce ťa vysmejú - ver že viem o čom hovorím , ale ak máš vnútornú potrebu .......
Lomcujú s tebou emócie , si presvedčená o svojej pravde , ale veď to sme boli všetci na začiatku. Niektorým to prikývnu ešte aj právnici , veď čo chce klient počuť , to mu povieme...........Ale začiatky sú raz také.....
@damian85 to stale nie je odpoved. Takze skus mi este raz odpovedat,to,ze mu posielam fotky a video je jeden z dovodov,ako nastavit pravidla komunikacie,ktora by medzi nami mala zacat fungovat. Ak niekomu ukazes,ze da sa to aj tak a este inak a nema v hlave kopu 💩 a jediny ciel-pomstu,tak sklopi usi,prizna,ze vztah bol neudrzatelny pre jeho nezbedneho vtaka a vecnych sluboch,ale k dietatu sa postavme zodpovedne. A v slove zodpovednost myslim aj to,ze si o podstatnych informaciach podame informacie,bude sa podielat na povinnostiach,nie len na pravach a prestane konecne na mamu svojho dietata klamat a vymyslat. Uz mu aj kolizna povedala,ze ak to bude z jeho strany pokracovat,tak zacne kolotoc posudkov a ze to nie je nic prijemne hlavne pre dieta. Dusoval sa tam,ze to nechce a hla,o hodinu robil to iste a este horsie. No a teraz k veci konecne,takze ako sa zakonne branit?vies odpovedat?ak nie,tak uz prosim neobhajuj neobhajitelne len pre to,ze je rovnakeho pohlavia…
@damian85 ani ona a hlavne dieťa nezobrala na kraj sveta, žijú nie ďaleko, a to aký je chlap charakter a aký bude otec je jeho vizitka. keby chcel byť taký dobrý otec, tak sa spáva inak a koná úplne inak, aj keby matku dieťaťa ignoroval, tak vo veci s dieťaťom sa správa ako normálny chlap.
že ty máš traumu , nemusíš ju tak okato ventilovať tu
Len diskusia nefunguje tak , že ty mi budeš presne rozkazovať , čo môžem napísať a čo nie. To by som ti prvé poradil pred súdom......už som ti k tomu povedal , neposiela si u nás foto nik , kto má deti v striedavke. Brániť sa predsa môžeš TO ak si mysliš že to pomôže.....
@cacianka Nuž len takto to bohužial nefunguje , že odchádza matka / odchádza otec , berie zo sebou dieťa , nevadí , nepochopila....možno nabudúce............nuž ak mám traumu ja , čo má potom autorka keď jej klopú 20 ročné , však ?
@soldi Som rád že som pod drobnohľadom , ale nie je to obojstranné....
autorka, ani na damiana nereaguj. on je velmi ostry vo svojich nazoroch a nedokaze brat veci v suvislostiach.
ja napr suhlasim s tym, ze striedavka moze byt pre dieta najlepsia. ale musi to splnat dve hlavne podmienky:
-rodicia spolu dokazu normalne komunikovat a vychadzat a musia mat rovnaky nazor na vychovu (alebo aspon velmi podobny)
-obaja rodicia sa dokazu rovnocenne a plnohodnotne postarat o dieta.
toto bohuzial velmi vela slovenskych chlapov nesplna a primarne sa sudia o deti z dovodu pomsty manzelke, pripadne, aby nemuseli na dieta platit, lebo maju pocit, ze peniaze davaju manzelke na "kabelky".
@cacianka ja chapem, ze sa citi ukrivdene, len by nemusel silou mocou pretlacat svoj nazor takymto sposobom, ako to robi on. uz som to zachytila viac krat. a pritom,nie vzdy su jeho nazory uplne odsudeniahodne, len to, akym sposobom ich prezentuje je pomerne agresivny a casto vyvola hadku a konflikt.
@soldi
@cacianka Som veľmi rád dievčence že som v centre pozornosti ale mohli by ste aspoň VY vysvetliť pani a či slečne , že súd skutočne nezaujíma to či si posielajú fotky z výletov alebo nie. A minimálne v tejto diskusii sú dvaja diskutujúci ktorý aj napriek veľmi zlej vzájomnej komunikácii majú striedavku schválenú s posvetením nie len súdu ale aj súdneho znalca .
@damian85 sud zaujima to, ci rodic robi prieky, alebo sa chova normalne a ustretovo. takze z tohto pohladu, ano, ma vyznam spomenut, ze matka prieky nerobi, pricom su dokazy, ze otec ano. v takomto pripade by sudca SS presadzovat nemal pokial chce skutocne konat v zaujme dietata. po spravnosti by to malo byt tak, ako navrhla zakladatelka temy. Stanovit sa presne dni a hodiny s tym, ze pokial vsetko dobre pojde, tak do buducna moze byt styk rozsireny.
dvaja diskutujuci so SS je zanedbatelne promile, je to len subjektivna skusenost, pricom rolu mohli zohrat faktory, ktore spomenute neboli. Kazdy pripad sa posudzuje zvlast a ziadny univerzalny navod neexistuje.
@soldi Problémom je že toto je iba tvoj dojem. Prieky si rodičia ak je nesúlad v spôsobe starostlivosti , rodičia robia. Niekedy matka , niekedy otec , niekedy obaja. Ak robí matka dáme dieťa otcovi ? Presne tak každý prípad sa posudzuje zvlášť a možno otec je skutočne taký somár , že by mu umreli aj rybky v akváriu. Ty si ale spomenula že v striedavke rodičia musia normálne komunikovať , ja som ti povedal dvoch z 10 diskutujúcich +- , kde tvoje " pravidlo " neplatilo , to nie je promile ale 20% ( približné množstvo striedaviek na Slovensku o spoločných sa ani nebavím ) . Autorka je ubolená " neverami " ako spomenula pár krát , nevera však nič nemení na spôsobe starostlivosti. Mrzí ju " krida " ktorá sa jej stala počas partnerstva , nevery , ale aj počas rozchodu ( klamstvo ). Len vačšina čo sa rozviedla ( nie všetci ) sa počas rozvodu napočúvali toľko poloprávd a klamstiev , lebo tak to pri rozvode jednoducho chodí.
@damian85 no,uboleny si ty,z tvojho vztahu asi zjavne a asi z nejakej nevydarenej striedavky…o ubolenosti rec nie je,ja som s tym vyrovnana,iba som ti povedala resp odpovedala,preco mi “dovolil odist”😁a dalej s tebou debatu nerozvijam…pekny den
Treba dočítať vetu do konca , v akom kontexte ten odchod bol spomenutý. Ja som so svojej striedavky spokojný a ešte viac spokojnejší že je v podstate viac u mňa......Len ja som tému s tým ako ma moja ex ohovára a podvádza nezaložil a to ani počas rozvodu.......Pýtala si sa ty ( aj na to podvádzanie ) ja som ti odpovedal , nie síce ako by tvoje ucho rado počulo - ale predsa len som si tým prešiel narozdiel od teba. Pekný aj tebe
Vies čo, ja ta chápem. Ale damian ma v niektorých veciach pravdu. Aj keď nám sa rozum môže pozastavovať… ak raz otec prejaví záujem, môže byt skoro aj alkoholik a dieťa dostane. Ak chceš posudky a psychológov, tak to bude o tom ako pripraviť dieťa. Ty budeš ta zlá. Tebe budú prízvukovat, ze dieťa ma pravo na oboch rodičov. Ty si ta čo musí ustúpiť, čo musí komunikovať. Napriek tomu, že sa snažíš komunikovať. Ako máš urobiť hrubú čiaru za minulosťou. I keď je to práve súčasná doba kedy ti robí napriek. Je to o šťastí aj pripravenosti. Na akeho sudcu narazíš, akeho budeš mať právnika a kolíznu. Ale poradím Ti, koliznej všetko spis, rad sa s právnikom a maj všetko v mailoch.
Môj zatiaľ stále ešte muž si z roboty vybavil papier ,nechce síce SS, ale v dni kedy sa chce stretávať si “upravil” pracovnú dobu, akože konci skôr. Pričom bude mať nove miesto a nebude schopný chodiť v čase, kedy chce styk! Ale nikoho to nezaujima. Raz ma papier z roboty a taky fakt, že v čase kedy chce prísť a deti ešte spia sudcu akosi nezaujímalo.
Kľudne mi napis. Tiež mám podobného majstra sveta.

A k odpovedi , to že ty mu posielaš foto a video je pekné ale nemá to nič spoločné s formou starostlivosti. On nie je povinný , ty nie si povinná. To že sa nezaujíma kde je dieťa v školke , ak si po dieťa do školky nechodí , znovu nepodstatná informácia a ak áno , hádam mu povieš kde má prísť. Sú to všetko úplne nepodstatné informácie pre súd. Pre súd ako som písal , je bolo a bude podstatné či majú vytvorenú citovú vazbu , koho považuje za primárne osoby vo svojom života , či majú rodičia skutočný záujem o dieťa atď.......Ak bude trvať na striedavke , súd nemá kompetencie na tieto otázky odpovedať , poprosí znalca a ten odpovie. Jednoducho tak to pri rozvode býva , ak sa rodičia nevedeli zhodnúť v partnerstve , asi ťažko sa zhodnú pri rozvode. Rozvod je " špinavá hra " a ak sú v ňom deti o to citlivejšie vnímaná. Je len a iba na rodičoch (na oboch , pretože celý čas tu čítame aký je on neschopák a on to isté bude tvrdiť o tebe ) ako veľmi to zasiahne deti. Ty si myslíš že fér je to čo navrhuješ , on že je fér niečo úplne iné. No tak sa treba súdiť minimálne 5 rokov , navštíviť 11 psychológov a minúť 10 000 eur na právnikov , znalcov , cestovaním a možno na konci dňa si až uvedomí jeden z Vás , že to bolo zbytočné.