icon

Ako sa pripraviť na súd?

4. nov 2022

S mužom sme sa rozisli no teraz som sa k nemu musela vratit kvôli synovi, zatiaľ sme tu. Ako postupovať keď sa ideme súdiť o syna? Keď ho zatiaľ kym neprebehne súd necham tu, nepochybim tým?

pribinak
4. nov 2022

Nie nepochybis, nie je až take dôležité kde dieťa žije, ale kto zabezpečuje starostlivosť o dieťa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
loyda
4. nov 2022

Ty chces odísť a dieťa nechať pre otca? Tu by asi záviselo na dôvode, keby sa chcel niekto v tom veľmi sprtat. Ale v princípe je to ako píše @pribinak , nie je dôležité, kde dieťa boduje, dôležité je, kto zabezpečuje veci okolo starostlivosti

horty99
4. nov 2022

Jednu radu ti dám , nech si akokoľvek predstavuješ starostlivosť o dieťa už teraz tak " funguj ". Neviem ako si to myslela , nechám ho tu . Ak si myslela že syna necháš u otca a ty pôjdeš bývať inam , tak syna ak muž bude chcieť dajú do osobnej opatery otca. Neradi menia to , čo si nastavíte na začiatku. Ak si to myslela že syna necháš u otca , a ty ostaneš tam tiež - v tom nevidím žiaden problém.

autor
4. nov 2022

@horty99 myslela som to tak, že kym rozhodne súd komu ho pridelí tak ho necham tu u otca a ja zatiaľ pojdem prec

tinkavvv
4. nov 2022

No skus radsej ine moznosti. Musis ukazat, ze sa o dieta vies postarat. Aky je rozdiel v tom ci je pred sudom alebo po? Po skonceni sudu uz to nebude problem?

autor
4. nov 2022

@tinkavvv pretože teraz mi to nechce dovolit otec dieťaťa.

autor
4. nov 2022

Že až vzedy keď rozhodne súd

horty99
4. nov 2022

Ak to tak urobíš - súd môže prideliť dieťa otcovi. Tak ako niekto spomínal - dieťa bývalo u otca a ak nebude problém - ostane bývať u otca. Neradi robia pri deťoch zmeny ktoré by mohli narušiť ich krehkú rovnováhu v dobe keď sa rodičia rozvádzajú / rozviedli. To je iba mýtus na MK že dieťa nedajú matke do osobnej iba ak droguje. Bez problémov ak u otca bude bývať - aj u otca bývať ostane po rozvode.

loyda
4. nov 2022

Na to pozor. Aby sa na to súd nepozeral ako na opustenie dieťaťa. Keď bude mať otec dieťaťa dobrého právnika, môžete na to doplatiť.

luliu
4. nov 2022

Ale o tom on nerozhoduje, môžeš si tým uškodiť, keď tam necháš dieťa a odídeš.

autor
4. nov 2022

@luliu Ano veď toho sa bojim :(