Ako sa pripraviť na súd?
S mužom sme sa rozisli no teraz som sa k nemu musela vratit kvôli synovi, zatiaľ sme tu. Ako postupovať keď sa ideme súdiť o syna? Keď ho zatiaľ kym neprebehne súd necham tu, nepochybim tým?
Jednu radu ti dám , nech si akokoľvek predstavuješ starostlivosť o dieťa už teraz tak " funguj ". Neviem ako si to myslela , nechám ho tu . Ak si myslela že syna necháš u otca a ty pôjdeš bývať inam , tak syna ak muž bude chcieť dajú do osobnej opatery otca. Neradi menia to , čo si nastavíte na začiatku. Ak si to myslela že syna necháš u otca , a ty ostaneš tam tiež - v tom nevidím žiaden problém.
@horty99 myslela som to tak, že kym rozhodne súd komu ho pridelí tak ho necham tu u otca a ja zatiaľ pojdem prec
No skus radsej ine moznosti. Musis ukazat, ze sa o dieta vies postarat. Aky je rozdiel v tom ci je pred sudom alebo po? Po skonceni sudu uz to nebude problem?
@tinkavvv pretože teraz mi to nechce dovolit otec dieťaťa.
Že až vzedy keď rozhodne súd
Ak to tak urobíš - súd môže prideliť dieťa otcovi. Tak ako niekto spomínal - dieťa bývalo u otca a ak nebude problém - ostane bývať u otca. Neradi robia pri deťoch zmeny ktoré by mohli narušiť ich krehkú rovnováhu v dobe keď sa rodičia rozvádzajú / rozviedli. To je iba mýtus na MK že dieťa nedajú matke do osobnej iba ak droguje. Bez problémov ak u otca bude bývať - aj u otca bývať ostane po rozvode.
Na to pozor. Aby sa na to súd nepozeral ako na opustenie dieťaťa. Keď bude mať otec dieťaťa dobrého právnika, môžete na to doplatiť.
Ale o tom on nerozhoduje, môžeš si tým uškodiť, keď tam necháš dieťa a odídeš.
@luliu Ano veď toho sa bojim :(

Nie nepochybis, nie je až take dôležité kde dieťa žije, ale kto zabezpečuje starostlivosť o dieťa