Ako sa určuje výška výživného pri rozvode?
Ahojte, prosim ak by mi niekto vedel poradit, dakujem.
S manzelom sa ideme rozvadzat, nasiel si novu partnerku, mame 9r a 3r deticky, o ktore ma minimalny zaujem , je s nimi cca 1,5hod za tyzden, do mesiaca cca 8hod. Vsetko je v mojej rezii, nic ho nezaujima, co sa tyka ich potrieb a zivota.
Prosim vas, priklada sud aj na to zretel, ze o deti nema zaujem, ci vypocitava vyzivne len podla tabulky?
Berie sa vyska aktualneho jeho zarobku, ci nejaky priemer spatne?
Prizera sud aj na moj prijem?
On zaraba cca 1350e plus ma brigadu a dostava dalsie peniaze bokom, zije v bratovom byte, kde neviem ci vobec nieco plati.
Dakujem
tak v prvom rade sa pri výživnom berú reálne náklady na deti.....aj ked sa o nich stará málo, stále je ich otec a bude ich môcť mať počas víkendov a sviatkov....
tak v prvom rade sa pri výživnom berú reálne náklady na deti.....aj ked sa o nich stará málo, stále je ich otec a bude ich môcť mať počas víkendov a sviatkov....
@mogaa ano, ale on toto odmieta a ani nechce, on je s nimi realne 8hod za mesiac
A čo chces od neho,tak si zaplať opatrovateľku a daj to do výživného
Ahoj. V mojom prípade sa výživné určovalo len podľa tej známe tabuľky, čiže tebe to vychádza 26% z jeho priemerného platu, zvyčajne sa robí priemer za posledných 18 mesiacov. U nás sudkyňa vôbec nezohľadnila, že ex s deťmi bude tráviť čas len každú druhú sobotu a nedeľu a cez žiadne prázdniny ich nemá záujem mať. Ani to, že deti berie vždy len k svojim rodičom a nie do svojho prenajatého bytu...Pritom je v metodike výživného ešte štvrtý bod, ktorý sa týka zohľadnenie miery starostlivosti o dieťaťa a styku s dieťaťom
https://www.justice.gov.sk/dokumenty/2024/01/Me...
Držím palce aby to dopadlo vo Váš prospech a to, že deti nechce len ukazuje aký je to človek...
Na Slovensku predsa nejdu súdy podľa tabuľky.
Potrebuješ vedieť reálne výdavky na deti, a od toho sa musíš vedieť odraziť. Ja som posledne dávala navrh na 450 na oboch a dostali sme sa na 360 (zo 120 na dve deti dokopy!) Takže naozaj žiadna tabuľka. Jeho reálny príjem, tvoj reálny príjem a hlavne potreby detí.
Ahoj. V mojom prípade sa výživné určovalo len podľa tej známe tabuľky, čiže tebe to vychádza 26% z jeho priemerného platu, zvyčajne sa robí priemer za posledných 18 mesiacov. U nás sudkyňa vôbec nezohľadnila, že ex s deťmi bude tráviť čas len každú druhú sobotu a nedeľu a cez žiadne prázdniny ich nemá záujem mať. Ani to, že deti berie vždy len k svojim rodičom a nie do svojho prenajatého bytu...Pritom je v metodike výživného ešte štvrtý bod, ktorý sa týka zohľadnenie miery starostlivosti o dieťaťa a styku s dieťaťom
https://www.justice.gov.sk/dokumenty/2024/01/Me...
Držím palce aby to dopadlo vo Váš prospech a to, že deti nechce len ukazuje aký je to človek...
@drobcek3003 dakujem velmi, to som bola zvedava ake obdobie prijmu sa berie, lebo on mal cca 1730e a rata s tym , ze ked mi bude davat danovu bonus, este som na rodicaku, ze mu to klesne a este mu maju znizit plat v praci, tak bude mat vyse 1300e plus brigadu neprizna, ze on potrebuje na svoj novy zivot. Deti samozrejme za poslednych 6mes nikam nevzal, okrem jedneho razu do herne, kde sa slo este na mojom aute, lebo on nebude este naftu platit a raz im kupil 4 jogurty (ved mi plati na deti, zatial dohodnute, preco ich ma este niekam brat a nieco kupit, minule im ani dzus v obchode nechcel zaplatit) a realne je s nimi cca 8 hod za mesiac
Na Slovensku predsa nejdu súdy podľa tabuľky.
Potrebuješ vedieť reálne výdavky na deti, a od toho sa musíš vedieť odraziť. Ja som posledne dávala navrh na 450 na oboch a dostali sme sa na 360 (zo 120 na dve deti dokopy!) Takže naozaj žiadna tabuľka. Jeho reálny príjem, tvoj reálny príjem a hlavne potreby detí.
@vevebono ja by som chcela 400e na dve deti, len skolka a skola s kruzkami ma vyjdu vyse 200e mesacne
Ale veď to chces maximálne vyzivne z jeho platu ak sa pôjde podľa tabuliek
Ale veď to chces maximálne vyzivne z jeho platu ak sa pôjde podľa tabuliek
@minenkaa lenze on mal 1700e a viac doteraz, zrazu uz bolo, ze si da minimalku platit na pasku, aby nemusel vela platit, preto som potrebovala vediet za ake obdobie sa to rata
Záleží od príjmu. Daj si na papier výdavky. Začni bývanie- realne náklady (nájom, voda, elektrika, plyn, fond opráv atď) vydeľ počtom obyvateľov domácnosti a vynásob dvomi deťmi, strava, šatstvo, drogéria, popr lieky, zubár, krúžky, kultúrne podujatia ak chodíte, poistky, atď A realne by ti mal prispievať polovicou na tieto výdavky.
Mal je dôležité,mal,všetko aj tak bude záležať od sudcu

Všetko závisí od sudcu ,tvoja predstava je aká