icon

Ako správne požiadať o zvýšenie výživného?

11. okt 2025

Dobry den, prosim vas ako si,zvysim vyzivne? Mam vyzivne zvysené pred 4 rokmi raz o par desiatok. A chcela by som si zas navysit nie o moc ale aspon o nieco. Mám resp musim kontaktovat zasa kuratelu socialnu tá mi to navyšovala volakedy. Musim im zavolať alebo aj bez nich mozem podať návrh? Alebo pravnicku mam poprosiť vraj je to bezplatné je to pravda?
Predtym om mala pravnika. Mám dat výdavky malej aj zdokladované je 3tiačka, alebo len nájomné ako máme výdaje. Minule zvysenie sme boli dohodnutí na sume. Tento krát sa snim dohadovat nebudem. Nemá záujem o dieta sa nezaujíma vlastne 6rokov uz. A je to riadne spisané aj súdom že sa nezaujíma len platí. Iné dieta nemá.
Dakujem velmi pekne.

pribinak
11. okt 2025

Nemusíš kontaktovať kuratelu.

Das si návrh na zvýšenie na sud podľa toho kde dieťa žije a hlavne rozpis a vydokladuj zvýšené náklady na dieťa

Kuratela ti nič nenavysovala. O výživnom rozhoduje súd

Keďže neovladas ani základy, bolo by fajn aby to aspoň návrh napísal právnik

Ak má fieta napr okuliare daj potvrdenie od očnej, blok napr za skla ci rámy. Ak má napr bezlepkovu diétu tak potvrdenie od lekára
Ak fieta chodí na krúžky tak potvrdenie o platbe.

autor
11. okt 2025
@pribinak

Nemusíš kontaktovať kuratelu.

Das si návrh na zvýšenie na sud podľa toho kde dieťa žije a hlavne rozpis a vydokladuj zvýšené náklady na dieťa

Kuratela ti nič nenavysovala. O výživnom rozhoduje súd

Keďže neovladas ani základy, bolo by fajn aby to aspoň návrh napísal právnik

Ak má fieta napr okuliare daj potvrdenie od očnej, blok napr za skla ci rámy. Ak má napr bezlepkovu diétu tak potvrdenie od lekára
Ak fieta chodí na krúžky tak potvrdenie o platbe.

@pribinak dakujemmvelmi pekne 🙂