Ako správne zdokladovať príjem pri rozvode?
Baby ako zdokladovať príjem treba to hneď k návrhu či si súd vyžiada? Stačia prefotit výplatnej pásy a priložiť do obálky alebo nedať nič a čakať že si to súd vyžiada?
V mojom prípade (a momentálne to má rovnako aj kamoška) súd poslal zamestnávateľovi do elektronickej schránky, že žiada zdokladovať príjem za posl. 12 mes. a bolo tam vypísané, čo presne treba, teda vybavil to zamestnávateľ, odo mňa nechceli nič.
Ešte dodám, že zamestnávateľovi prišla táto žiadosť 7 dní po podaní návrhu na rozvod. (Netvrdím, že to takto časovo musí byť vždy, je to len moja skúsenosť.)
Načo zbytočne predĺžovať? veď keď to máš, zdokladuj hneď všetko...v návrhu uvádzaš svoje príjmy aj výdavky nie? tak to treba k návrhu aj priložiť...
@earlgrey v návrhu som.to.nepisala. ja sa nemám ako dostať k jeho vyplatnym páskam...a to stačí tie prefotit a dať do obálky alebo ako.?
Ešte vás prosím aká je taká reálna suma čo pýtať na 4 a 6 ročné dieťa
V mojom prípade (a momentálne to má rovnako aj kamoška) súd poslal zamestnávateľovi do elektronickej schránky, že žiada zdokladovať príjem za posl. 12 mes. a bolo tam vypísané, čo presne treba, teda vybavil to zamestnávateľ, odo mňa nechceli nič.
Ešte dodám, že zamestnávateľovi prišla táto žiadosť 7 dní po podaní návrhu na rozvod. (Netvrdím, že to takto časovo musí byť vždy, je to len moja skúsenosť.)
@caramellka ďakujem a mala si aj advokáta lebo ja som si to chcela sama aj keď toto bude veľmi komplikovane
@autorka
Ja píšem o tvojich príjmoch a výdavkoch....čo sa týka manžela...tam si už od neho vyžiadajú všetko potrebné...k výživnému sa vyjadriť neviem...
@earlgrey aha ďakujem. A ako si to myslela že v návrhu to je napísané? Lebo ja som to do návrhu nedala. Myslíš že postačí keď si prefotim výplatnej pásky a vložím.ivh do obálky či sa to vyžaduje nejako inak
Nespájaš návrh na rozvod aj s určením výživného na dieťa? lebo ak áno, je tam potrebné napísať aké máš príjmy a výdavky, koľko žiadaš výživné atď. Nejde len o príjmy, ale aj o výdavky...aby ti vedeli určiť koľko na tie deti potrebuješ...ja som sa síce nerozvádzala, ale žiadala som dieťa do mojej starostlivosti a určenie výživného a bolo potrebne rozpísať úplne všetko...koľko na dieťa mesačne miniem (cca) koľko platím za domácnosť, energie....atď. a samozrejme potom si vyžiadali od otca dcéry to isté...musel rozpísať úplne všetko, zdokladovať príjmy a výdavky...a z toho určili výživné....ale tak my sme sa aj tak dohodli pred súdom...čiže žiadne naťahovačky neboli...
Ja som mala advokátku, ale u nás bola situácia taká, že ex odmietal so mnou niekoľko mesiacov komunikovať, aj s dcérou a keď nahodou komunikoval, tak len samé vyhrážky. Absolútne som nevedela, čo môžem od neho na súde čakat. Moja advokátka bola fajn aj po ľudskej stránke, ako psychická podpora, keď som čokoľvek potrebovala s ňou riešiť.
Ale jasné, že sa to dá zvládnuť aj bez advokáta.
V návrhu na rozvod dávaš aj rovno návrh na úpravu styku k maloletým deťom a určenie výživného.
Čiže tvoj príjem, (dokladujes posledný rok) povinné výdavky, ako je nájom, energie, strava, ošatenie, škôlka, škola...potom mimoriadne výdavky ako je zubár, očné, poprípade okuliare...lieky, výlety, začiatok školského roka a poplatky s tým spojené. Atď...ale vsetko musíš mat zdokladovane.
Sumu ti nikto nepovie, súdy majú tabuľky podľa ktorých sa väčšinou riadia. Záleží aj od príjmu druhej strany.
Ešte pred pojednávaním vás bude kontaktovať kuratela, ona s vami bude riešiť aj prijmy a výdavky a aj starostlivosť o deti. Moja dcéra mala 5r a už aj ju vypočúvali. S kým chce byť, ako sa jej kto venuje, či má rada otcovu partnerku atď.
Závisí od situácie.
Predpokladám, že ti ide o úpravu práv a povinností k deťom, nie o rozvod samotný.
Ako sa dá komunikovať s manželom? Ak on sám nemá advokáta, ak sa nesnaží situáciu veľmi hrotit, nepotrebuješ advokáta v rozvodovom konaní ani ty. Je to mimosporove konanie, kde býva väčšia aktivita súdu.
Výživné závisí od príjmových a majetkových pomerov rodičov a od oprávnených nákladov na deti. Ak nepoznáš manželov príjem, navrhni súdu vyžiadať potvrdenie od jeho zamestnávateľa. Ak nemá ďalšie deti, môžeš čakať cca 20% manzelovho príjmu + - (ak budeš vedieť zdokladovať náklady). Ale sú na to tabuľky ministerstva spravodlivosti, podľa tých by mal súd postupovať....
Ty môžeš dokladovať iba svoj príjem - požiadaš zamestnávateľa o potvrdenie o príjme - priemer za 12 mesiacov spätne.
Dokladujes svoje náklady a náklady na dieťa.
Ak máš v ruke výplatne pásky muža, tak si rob tabuľku a len napíš sumy a výsledok + priemer za mesiac. Teda podľa toho navrhneš výšku výživného.
Súd pošle mužovi tvoj návrh, poučenie, a list kde ho vyzve dokladovať príjmy a výdavky. Taktiež súd vyzve jeho zamtela o potvrdenie priemernej výplaty. Ešte si aj preverí v soc.poistovni , či nemá príjem inde.
Čítaj tu na MK príspevky v skupinách Právne poradenstvo, Rozvody a sudy, Paragrafy ....
Nájdeš tu mrte príspevkov na túto tému, plne podrobných rád a postupov
Priloz, aspon ziskas cas ak chces rozvod urychlit...sud si vyziada od oboch manzelov prijem za 12 mesiacov a ano stacilo vytlacit
Ty môžeš dokladovať iba svoj príjem - požiadaš zamestnávateľa o potvrdenie o príjme - priemer za 12 mesiacov spätne.
Dokladujes svoje náklady a náklady na dieťa.
Ak máš v ruke výplatne pásky muža, tak si rob tabuľku a len napíš sumy a výsledok + priemer za mesiac. Teda podľa toho navrhneš výšku výživného.
Súd pošle mužovi tvoj návrh, poučenie, a list kde ho vyzve dokladovať príjmy a výdavky. Taktiež súd vyzve jeho zamtela o potvrdenie priemernej výplaty. Ešte si aj preverí v soc.poistovni , či nemá príjem inde.
Čítaj tu na MK príspevky v skupinách Právne poradenstvo, Rozvody a sudy, Paragrafy ....
Nájdeš tu mrte príspevkov na túto tému, plne podrobných rád a postupov
@cacianka a nestačilo by prefotit pásky? Totiž musela by som si to v práci pýtať od jednej čo je moja vzdialená rodina a nechcem aby sa to zatiaľ tozkriklo
Nespájaš návrh na rozvod aj s určením výživného na dieťa? lebo ak áno, je tam potrebné napísať aké máš príjmy a výdavky, koľko žiadaš výživné atď. Nejde len o príjmy, ale aj o výdavky...aby ti vedeli určiť koľko na tie deti potrebuješ...ja som sa síce nerozvádzala, ale žiadala som dieťa do mojej starostlivosti a určenie výživného a bolo potrebne rozpísať úplne všetko...koľko na dieťa mesačne miniem (cca) koľko platím za domácnosť, energie....atď. a samozrejme potom si vyžiadali od otca dcéry to isté...musel rozpísať úplne všetko, zdokladovať príjmy a výdavky...a z toho určili výživné....ale tak my sme sa aj tak dohodli pred súdom...čiže žiadne naťahovačky neboli...
@earlgrey preboha a to sa ako píše musí to mať nejaký formát? A treba to teda písať hneď k rozvodu? Veď to nebudem vedieť napisat
V návrhu na rozvod dávaš aj rovno návrh na úpravu styku k maloletým deťom a určenie výživného.
Čiže tvoj príjem, (dokladujes posledný rok) povinné výdavky, ako je nájom, energie, strava, ošatenie, škôlka, škola...potom mimoriadne výdavky ako je zubár, očné, poprípade okuliare...lieky, výlety, začiatok školského roka a poplatky s tým spojené. Atď...ale vsetko musíš mat zdokladovane.
Sumu ti nikto nepovie, súdy majú tabuľky podľa ktorých sa väčšinou riadia. Záleží aj od príjmu druhej strany.
Ešte pred pojednávaním vás bude kontaktovať kuratela, ona s vami bude riešiť aj prijmy a výdavky a aj starostlivosť o deti. Moja dcéra mala 5r a už aj ju vypočúvali. S kým chce byť, ako sa jej kto venuje, či má rada otcovu partnerku atď.
@kavasmliekom ach bože to si ma teda vystrašila moje deti vedia trepnut také hlúposti 🙈 ešte mi ich aj vezmú...no teraz vážne už neviem ako to napísať 😭
Nebolo by teda jednoduchšie napísať že výšku príjmu nechám na uváženi súdu? Ja netuším ako spisem príjmy a hlavne výdavky to nie je také jednoduché...už len stravu neviem ako by som narátala...a to aj nejaké vločky treba alebo len na papier spisem čo sa platí?
@autorka
Veď návrh na rozvod si ako napísala? ak to musí mať nejakú formu nie? len tam dopíšeš, že žiadaš zverenie deti do svojej starostlivosti, koľko máš príjem a výdavky a ako chceš, aby sa deti stretávali s otcom...všetko pekne rozpísať...ja som len dávala žiadosť na zverenie dcéry do mojej starostlivosti a mala som 3 strany napísané...
Nájdi si na internete vzor návrhu a rozvod a úprava práv a povinností k maloletým. Tam máš všetko napísané, len napíš vo svojom mene a samozrejme svoje skutočnosti. Keď nebudeš vedieť napíš mi ss, pomôžem
Nájdi si na internete vzor návrhu a rozvod a úprava práv a povinností k maloletým. Tam máš všetko napísané, len napíš vo svojom mene a samozrejme svoje skutočnosti. Keď nebudeš vedieť napíš mi ss, pomôžem
@kavasmliekom ďakujem 🙏

Načo zbytočne predĺžovať? veď keď to máš, zdokladuj hneď všetko...v návrhu uvádzaš svoje príjmy aj výdavky nie? tak to treba k návrhu aj priložiť...