icon

Ako stanoviť pravidlá na styk otca s dcérou, kým to nie je súdom dané?

ecoli
21. júl 2019

Ahojte.
Idem si k vám po radu. Najskôr popíšem moj problém...
S priateľom a otcom mojej 2rocnej dcéry som sa rozisla pred 2mesiacmi. Podala som navrh na upravu rodičovských práv a povinností. Samozrejme žiadam aby ju zverili mne... Môj ex je ten typ otca, ktorému je prednejsia praca a peniaze, dieťa vidí (ak stihne) vecer pred spaním a v nedeľu.... No po rozchode je zrazu hrozne snazivy a chce ju mat kazdy den. Je to cele o tom, aby robil cez nu zle mne... Nakolko je termin pojednavania v nedohľadne, mozno to ani nebude tento rok, musim mu denne odolavat alebo sa mu podvolit ked pride pre malu... Vraj ma na nu rovnake pravo ako ja.. A vie ze po sude s nou tak casto nebude...
Este doplnim ze kratko po rozchode ju ,,umyselne ohrozil na živote"... Aspon takto to definuje kolízna Opatrovnicka aj moja právnicka... A obe mi radia nedávať mu dieťa bez mojho dozoru... Ked sa s malou stretne, vyuziva to len na to aby ma presviedčal nech sa k nemu vratim... Ja nevladzem toto denne pocuvat.... Vie ze spravil pruser a ze po sude ju dostane mozno dvakrat mesačne... A preto chce do sudu vyuzit kazdu chvilu aby bol s nou... A teda moja otazka je: ako ste svojim ex vysvetlili a stanovili pravidlá ohladom deti.. Lebo on na kazdy moj argument ma dva svoje... A nic nerespektuje.... Zatial som to nechcela riešiť policiou atd ale už fakt neviem... A ak bude naozaj pojednavanie koncom roka alebo az budúci rok, tak to nezvladnem... Pripadne mi mozete poradiť par argumentov, prečo by nebolo vhodné, aby sme mali 2ročné dieťa v striedavej starostlivosti... Lebo mne už došli 😣
Ďakujem z každú radu...

Strana
z2
mogaa
21. júl 2019

@ecoli má pravdu, otec má na dieťa rovnaké právo ako matka.....polícia ti nepomôže keďže ešte neprebehlo zverenie do osobnej starostlivosti.....nepíšeš čo znamená "úmyselne ho ohrozil na živote".....to by mohla byť cesta ako zabrániť striedavke....

ecoli
autor
21. júl 2019

@mogaa MAL rovnaké právo ako ja... Kým si ju nevzal, nechcel vrátiť a volal mi nech jej naposledy niečo poviem, lebo sa idú spolu zabiť, aby mi ukázal, že som spravila chybu, ktorú budem do Konca života ľutovať. Hľadala ich polícia, kriminálka, riešil ho psychiater.... Ja som bola ohľaduplna a dovolila som mu stretávať sa s nou... No on si na to nejako zvykol, zabudol čo urobil teraz dolieza kazdy den... A nerešpektuje ze mame vlastny program alebo ze jednoducho nechcem ho vidiet denno denne!

11mirka22
21. júl 2019

@ecoli doteraz vidaval dieťa len večer pred spaním a teraz by sa chcel on starať 24 hodín denne? Po tom co predviedol by som trvala na stretavani len v prítomnosti matky.

ecoli
autor
21. júl 2019

@11mirka22 on sa s nou stretáva v mojej pritomnosti... Ale on by chcel kazdy den! A ked aj je s nou, nevenuje sa jej a len robi na mna nátlak a Vydiera ma cez malú... Aka je nestastna a znicim jej život atd...

11mirka22
21. júl 2019

@ecoli daj si do uší slúchadlá, choďte na ihrisko, tam si sadni a rázne mu vysvetli, že ho počúvať nebudeš. Ak prišiel za dcérou, tak nech sa s ňou hrá, inak odchádzate domov.

bluka2
21. júl 2019

Spýtaj sa svojej právničky. Podľa mňa je normalne, keď odpises, sorry dnes máme už plány, prípadne plávanie, doktorku, stretnutie, XX, YY,môžeš prísť zajtra/pozajtra.

draik
21. júl 2019

Návrh na neodkladné opatrenie nebol podaný?

11mirka22
21. júl 2019

A priprav si návrh na určenie stretávania sa otca z dcérou. Ak si už nedala v návrhu, tak určite trvaj na presne vymedzenom čase, nie na základe dohody rodičov. Inak ťa takto môže bombardovať hocikedy, keď to nebude mať presne určené. A určite trvaj na stretavani v tvojej prítomnosti, aspoň do času, kým dieťa nebude väčšie a on sa dokáže vyrovnať z rozchodom. Ak máš záznamy o tom co vyviedol, tak máš viac menej vyhraté.

juliet86
21. júl 2019

a nepomohlo by keby si nanho podala trestne oznamenie napr za unos alebo pod?

ecoli
autor
21. júl 2019

@bluka2 on by prisiel za nami všade! Chce byť súčasťou všetkého čo ona absolvuje! 😣

veronikaszabova
21. júl 2019

@juliet86 unos? Otec ma rovnake prava ako matka

ecoli
autor
21. júl 2019

@juliet86 rovno mi povedali ze mal LEN BLBE REČI... a na to paragrafy nie su... Len ho poslali na psychiatriu.... Tam si ho chcela lekárka par dni nechať, ale odmietol.... Tak ho pustili

158polica158
21. júl 2019

@ecoli a nechces to dať dokopy ešte pre dobro toho vášho decka ? Nehnevaj sa ale musí byt z toho aj ono zunovane a najradšej by malo oboch rodičov spolu. Daj tomu šancu. Ok chodil do prace zarábal ale zarábal pre rodinu. Keby žeriete suché rožky tak je zle že nezarába . Ženám nevyhovie nikto .. žena som aj ja . Ale mám aspoň logické zmýšľanie !!!

extempore
21. júl 2019

Už sa niektoré zobuďte - otec je rovnaký rodič ako matka. Má rovnaké práva a povinnosti. Ona nemá žiadne právo na to, aby mu bránila v stretávaní alebo len v jej prítomnosti.

@ecoli ak je otec taký dement - prečo si s nímsla dieťa? Nie je tak trochu vina aj na tvojej strane?

ecoli
autor
21. júl 2019

@158polica158 čiže podľa tvojho logického zmýšľania by som s ním mala zostať len preto, že zarába? A privrieť oči nad všetkým ostatným? Aha no možno vo svete žien, ktorým ide o peniaze, to tak funguje... V mojom svete našťastie nie!

veronikaszabova
21. júl 2019

@ecoli nie, nemas s nim ostat.
Len je otec - ma pravo na dieta, ci sa ti to paci, alebo nie.

ecoli
autor
21. júl 2019

@extempore ja mu ju nezakazujem ale sme od seba! Proste sa chcem dohodnúť, kedy s nou bude a chcem aby to rešpektoval.... Napisala som vyssie ze MAL rovnake práva kym nespravil ten pruser... A právnicka, kolízna opatrovnicka aj policajná psychologička mi radili nedavat mu dieťa bez mojho dozoru! Takze evidentne mám právo nariadiť mu návštevy pod mojim dohľadom! Chcela by som vidieť matku, ktorá pusti len tak decko s otcom, ktorý nie je vysporiadany s rozchodom a bude len dúfať, ze nedostane ďalší skrat! Fakt by som ju chcela vidieť!

ecoli
autor
21. júl 2019

Tak este raz pre Všetky ktore nepochopili! Ja mu ju neodopieram... Snazim sa celu dobu dohodnut sa s nim na nejakom normalnom rozvrhu... Napr každý druhý vikend plus dva dni v týždni.... Lenze on to nerešpektuje a chodi si ako sa mu zachce.. A teda kazdy bozi den! Ani vam by sa nechcelo travit kazdy den s clovekom od ktorého ste odišli! Ja viem ze ma pravo!!! Ale nech aj on rešpektuje ze mam pravo na vlastný program s malou alebo len na volny den proste! To ze nemam papier zo sudu, neznamena ze sa nemozeme normálne dohodnut!

lulu1812
21. júl 2019

Podala si navrh na neodkladne opatrenie? Ja som to mala podobne s ex riesili sme to tristvrte roka kym bolo pojednavanie. Tiez si najprv myslel ze budem skakat ako si piskne. Nepovolila som, psychicky natlak urazky atd..zabralo jedno udanie na policii momentalne to uz tak neriesi aj ked sa stale ohana rozsudkom. Jeho ta aktivita prejde casom...mala vie co pre nu robim co robi on snad sa to raz odrazi na tom celom. Drzim palce a pevne nervy. Hlavne si stoj za svojim a snazit sa v klude. Ty musis byt ta ktora bude rozumna 😉

veronikaszabova
21. júl 2019

@ecoli ty nema "pravo nariadit mu navstevy pod tvojim dohladom". Na to je sud. Podaj navrh na neodkladne a hotovo

mogaa
21. júl 2019

@ecoli skús to riešiť cez mediátora alebo predbežné opatrenie.....veď kolízna ti niečo musela poradiť , teda okrem toho že má stretávať s dieťaťom len v tvojej prítomnosti....stále má rovnaké práva ako ty a pokiaľ nie je dieťa nikomu oficiálne zverené, tak ju môže vidieť aj každý deň - či sa ti to páči alebo nie....inak to vytiahne na súde že si sa snažila mu odoprieť styk s dieťaťom....skús to stretávanie riešiť cez mediátora - aspom budeš mať dôkaz že si sa snažila dohodnúť sa....inak na teba vytiahne že si mu bránila v styku s dieťaťom(je jedno s ním bol 5x v týždni)....pevné nervy a hlavne veľa trezlivosti.....

lujza123
21. júl 2019

@ecoli počula som o podobnom prípade, stalo sa to Slovákom v zahraničí. Chlap po rozchode bol úplne mimo, tiež sa vyhrážal ex že sa "niečo" stane, posielal jej denne sms typu "už len 15 dní"... "už len 14 dní". Žena s tým chodila na políciu, na sociálku nezmohla nič, je otec a na pravo. Dieťa mali v striedavke. Posledný deň zobral malú zo škôlky a vyskočil s nou z okna z 6 poschodia. Dievčatko našťastie prezilo lebo dopadlo na otca, malo len polámané nohy.
Týmto ta nechcem strašiť ale kým nebude v poriadku a vyrovnaný z rozchodom dieťa by som mu nedávala.
Podaj si návrh na predbežne opatrenie to by malo byt do mesiaca.
Stretávanie skus každý 3 deň, dátumy a časy mu posli dopredu cez sms a na jeho denne vyvolávanie nereaguje.
Ako ti tu jedna kocka radila chod s nimy na ihrisko sluchátka na uši.
Kľudne exovi vysvetli že po tom co spravil si to písal na celej čiare a dieťa bude mať až keď bude v poriadku

evica01
21. júl 2019

No a ty nemas starsich bratov? 🤨😄 🕴🕴🕴

tatanka1
22. júl 2019

@ecoli ak to aj kurátorka radí tak nech iniciuje predbežné opatrenie na súde z odôvodneného podozrenia z ohrozenia života dieťaťa a to musia rozhodnúť okamžite.

extempore
22. júl 2019

@ecoli ty čo nechápeš na tom, že on má na dieťa rovnaké právo ako ty? Predstav si, že by to bolo naopak - žeby mal dcéru on a šiel by ti vymedzovať kedy ju môžeš vidieť. Asi by sa ti to nepáčilo, že? Mimochodom, malá má len dva roky - to ste teda dlho spolu nevydržali! Vybrala si si ho ako otca pre svoje dieťa tak tu teraz nevyplakávaj.

ecoli
autor
22. júl 2019

@extempore a ty deti máš? Dala by si si ich niekomu kto ti raz zavolal cez videoohovor, ukazal ti tvoje zlaticko a povedal- posli maminke naposledy pusu, ideme sa zabiť.... A potom sa na dve hodiny vypne a nevies kde mas dieťa a ci žije?! To by som si pozrela ako by si s usmevom odovzdavala svoje malé dieťa tomu kretenovi vzdy ked si zaželá! Mimochodom viem kolko ma rokov a nerieš koho a prečo som si vybrala za otca... Ak mi nemáš čo poradiť a obťažuje ťa moje vyplakavanie, vôbec sa nezapajaj. Nie si prínosom pre túto konverzáciu. Pa.

kikusa008
22. júl 2019

Vôbec si tie komenty nevšímaj, že otec ma rovnaké práva ako matka? Ani, má, ale preto, že sa s ním rozidem, chce zabiť seba a dieťa, to mi zdravé nepríde ani trosku, veru by som mu ju samé nedala, ak náhodou naozaj svoje vyhrážky náplní? Však to je choré, cez dieťa riešiť problémy, a každý deň by som to veru nedala, však to musí byť poriadne na psychiku... A ze ci si vedela, s kym si si dieťa robila.. Debili začnú byť debilmi, keď vedia, že majú ženu v hrsti, stačí len pozrieť správy, len preto, že sa s ním chcela rozísť, ju zabije, alebo zabije oboch.. To nie sú kriminálky, žiaľ je to realita.. M

cacianka
2. aug 2019

Toto je pripad ked je priam nevyhnutné podat na sud navrh na neodkladné opatrenie vo veci určenia styku otca s maloletym dieťaťom a určenie vyzivneho do doby riadneho pojednávania. Súd rozhoduje takmer obratom.podaj ihned ak si este nie, lebo ak to urobí otec ma sancu ze súd rozhodne v jeho prospech a napr. urci ze do riadneho pojednávania ma pravo byt s malou kazdy podvečer 2 hodiny a cez víkendy 6hodin denne bez tvojej prítomnosti.lebo na súde nevedua co vystrajal.

pieksamaki
2. aug 2019

@ecoli
Ajo sa vyjadril psychiater?

cacianka
2. aug 2019

Lebo pokym prebehne riadne pojednávanie môže prejst aj rok a takto sa trápiť ?!
V neodkladnom uved ze jeho spravanie je ohrozujúce , citis to ako prenasledovanie, a neprimerany psychicky natlak.ze do rozchodu o malu prejavoval minimalny zaujem a ani teraz sa nezaujima len na teba robi natlak a psychicky ta vydiera.uved aj okolnosti a popis co vyviedol a ako ohrozil malolete dieťa, predloz dokazy z polície,kriminálky, kurately.
premysli si kedy a kolko by ti vyhovovalo aby ste sa stretavali, uved napr.utorok a stvrtok 17.00- 19.00, v sobotu 14.00 - 18.00 iba v tvojej pritomnosti(uprav podla rezimu malej). A ak sa bude dcere primerane veku venovat a nebude teba atakovat, ze si naklonena tento cas rozšíriť.súd tvoje racio a ustretovost vezme lepšie ako zarputile bránenie.
(Ved aj chora môže byt, aj prsi, mate navstevu - deti sa hraju - chapes)
A co ti tu pisu blbosti ze preco zaco a vrat sa - ty sama vies ako to bolo a ako to je a snad uvazujes triezvo a nie si blba.
Drz sa

Strana
z2