Ako ste zvládli striedavú starostlivosť?
Prosim vas ako ste zvladli striedavu starostlivost ja mam 6 mesacnu a 4 rocnu dceru a uz teraz mi je z toho zle.da sa to byt bez deti viac ako niekolko hodin?blbe komenty si prosim nechajte.dakujem
@ami6 ty máš malé bábo, to má potrebu mať mamu stále pri sebe. Kamarátky majú striedavú starostlivosť s deťmi aj od veku 3, 4 rokov a týžňovky, alebo krátky, dlhý. Zo začiatku mali v sebe akúsi "morälnu brzdu" a výčitky, strach z odsúdenia. Teraz? Povedia : Tak ako majú deti matku, majú aj otca! Nech sa stará! Ja za ten týždeň si oddýchnem, manikúra, pedikúra, kaderníctvo... Prečo by mali byť deti zavesené len na mne?
Samozrejme, že záleží aj od opačnej strany a ako sa z deťmi zaobchádza, vedie, vychováva...
@ami6 6 mesacnu urcite nedostane do striedavky (obzvlast ak kojis) a 4 rocnu neviem, ale asi nie je ok ani deti rozdelit, ze jedna pojde a druhe dieta oatane stale s tebou.
Ja naopak ak by sme sa v buducnosti rozisli, striedavku by som chcela. Moj muz je vyborny otec a tak si myslim, ze nie je fer aby s nim deti neboli a rovnako nie je fer, aby zena bola na vsetko sama.
Ber to tak, ze tyzden budes mat pre seba, mozes si nadrobit v praci, venovat sa poobede/vecer sebe, niekam vyrazit s kamaratkami a ten dalsi tyzden, ked budes s detmi budes mat energiu a cas iba pre ne.
Nedaju mu pre tuto chvilu striedavu starostlivost.Vobec sa tymto teraz netrap.
Ja co mam kamaratku tak ma 2deti v striedavej starostlivosti, uz su to skolaci. Najskor jej to bolo divne, take prazdno, ticho v byte. Potom si nasla zaluby, sportovala, venovala sa sebe a vsetkemu co inokedy nestihla. Po case si nasla aj priatela. Deti si s ex striedaju po par dnoch, lebo nechceli po tyzdnoch. Oni si dobre vychadzaju, aj vianoce spolu travili, takze zalezi aj od rodicov aky to bude mat dopad.
Neviem ci 6 mesacne dieta zveria do striedavej. Kamaratovi zverili od 1 a pol roka a este bol maly aj dojceny.
Skusila by som sa s nim skor dohodnut na nejakom rezime navstev, starostlivosti, kym dietatko nebude mat aspon ten rok a pol, dva. Ze by s nimi travil cele dni, ale spavali by len doma. Predsa len pre tak malickeho cloviecika to moze byt narocne. Pripadne deti nech ostanu doma a odchadzat budete vy.
no pri takychto malickych detickach sa vacsinou priklanaju na strannu matky.... My sme sa chvalabohu dohodli mimosudne mam uz 8 rocneho zo striedavkou sme zacali ked mal 5...pravdupovediac nevedela som si na to zvyknut zacianli sme vikendami potom tri dni styri a nakoniec sme skusili tyzden a tyzden a teraz to hodnotim iba POZITIVNE aj ked su dni ked mi chyba maly....takze je to v prvom rade vec dohody vas dvoch a ak to nepojde navrh sudu
@milanemila aj on je len na tu starsiu povacsinou len huka a ja ako matka jasne ze sa zastanem dietata.bo ved chuda ani nevie co zle spravilo ked sa jej to normalne nepovie.ja aj sa bojim aby ma ona nezacala nenavidiet za to ako jej to vysvetlit.a v jednom byte ostat vsetci styria no neviem a ani vonku ich nemal nikdy obe naraz to zvladam len ja.
@ami6 tak ked na tu starsiu povacsinou iba huka, tak nie je dobry otec. Pozri podla man sa iba vyhraza tou striedavkou, aby si neriesila rozvod. Ak si odhodlana od neho odist, tak sa nenechaj zastrasit.
Suhlasila by som so striedavkou iba ak by som si na 100% bola ista, ze sa o nich otec postara. Akoze ani na sude nie su na hlavu padnuty, ako chce striedavku, ked s nimi sam este za pol roka co ma mladsie doeta ani raz nebol 🤦🏼♀️
Podla mna su deti na striedacku este malicke. A v tomto veku sa dava stylom napriklad 2 +2 + 3 dni a podobne...
nezijem na SK, ale mam kamaratky, co maju striedavku. Tu sa na dojcenie neprihliada ako na argument. V najhorsom pripade Ti povedia, ze mas odsavat mlieko a dat, ale proste to nezavazi. Ak na SK ano, tak je fajn.
Dalsia podmienka je, ze musite mat nie prilis daleko bydliska, aby deti mohli navstevovat tu istu skolku/skolu a nemuseli cestovat.
Su aj pary, ktore funguju tak, ze je spolocny byt, kde byvaju deti a striedaju sa rodicia, podla toho, kto je na rade. Niekomu to vyhovuje, ale vacsinou je to problemove.
Pozri, co sa prazdna tyka, tak ho budes vzdy mat aspon trosku, ci uz bude mat otec len vikendy alebo striedavku. Ano je to nepredstavitelne, ale treba zatat zuby, ide hlavne o deti a dufat, ze si si za otca vybrala niekoho dobreho. Ano otec sa nikdy nepostara o dieta tak ako ty, to ale neznamena ze lepsie/horsie, proste inak. a je dolezite, aby deti nemali konflikt loajalnosti voci jednemu z rodicov, preto hovorim zatat zuby.
Su pripady, ked to funguje, ked sa rodicia vedia dohodnut, napriek tomu, ze ako partneri skoncili a normalne komunikuju. A su pripady, ked je to komplikovane... a vacsinou to odnasa jeden. Kamoska strieda teraz 1/1 lebo jej byvaly mal zmeny v robote a inak sa to neda a je to o drzku. Pre nu aj pre deti. Nastastie je to docasne.
@milanemila no problem je aj v tom, ze casto sa Ta nikto nepyta :( najma v zahranici je tendencia prav otcov a boj za prava otcov. Na SK mozno este nie, ale ono to casom pride a zalezi aj na akeho sudcu padnes, niektori su skor pro-otecko.
Povedz mu proforma, ze si nad tym celym premyslala a ze so striedavou starostlivostou suhlasis. Ze budes mas konecne cas na seba - oddychnut si, kadernicka, kozmeticka, fitko a pod. Uvidis, ako rychlo otoci.
@minilla uz som povedala nemam s tym problem suhlasim ale pod podmienkou ze ak sa bude pytat za jednym abo druhym tak ze jej nebudeme branit.byvali by sme kusok od seba takze by nebol problem si ju prevziat.a uz poobede otazka ci si ma zobrat dovolenku v auguste a ze ci pojdeme niekam na vylet.asinmu doslo ze sa nedam zastrasit
@victoriab ahoj❤️ neviem zalezi z akeho vztahu odchadzas...ale skratka treba dieťaťu v jeho jazyku povedat pravdu prisposobenu veku...urcite ako si vymyslat klamstva ktore ho v neskorsom veku dobehnu ..
Zo začiatku sme to riesili par nocami potom vikendmi,a potom tyzden a napocudovanie mal občas take otazky kedy sa vratime a podobne ale vysvetľovala spmu dookola situacie a pochopil,dnes ma 10 a tesi sa aj tu ja tu❤️❤️❤️👌a ja som maximálne spokojná ked je ryzden tu stoji ostatné ale venujem sa jemu,dalsi tyzden dobieham a uzivam si cas pre seba... hlavne rie vztahy musia byt korektne a nerobit si napriek...vediet sa dohodnut, občas ked treba pomoct..mt sme sa dohodli iba ústne nešli ame chvalabohu cez sudy..drzim palce zvladnete to al je to pre tvoje a maleho dobro,❤️

@ami6 už je rozhodnuté súdom o striedavke?