icon

Ako určiť poručníka?

natusik441
25. aug 2014

ahojte.. chcela by som sa poradiť v prípade že sa mi niečo stane. Chcela by som aby sa o syna starala sestra. Neviete mi niekto poradiť či sa to niekde a akým spôsobom dá vybaviť.. poprosím osoby, ktoré sú tak prajné na tejto stránke a mali by múdre komentáre ako by sa mal postarať otecko nech mi to tu nepíšu. Otecko nemá záujem a nikto sa mu o to neprosí. 😠 Takže vopred ďakujem maminkám či už oteckom za radu 🙂

seemani
25. aug 2014

Na to sa urcuju krstny rodicia.. Ale ak by bola tvoja sestra jedina rodina tak jej automaticky dieta zveria.ak bude chciet

niki101988
25. aug 2014

@natusik441 Zájdi za notárom a tam opýtaj sa tam, krstný rodičia čo sa legislatívy a zákonov týka nemajú moc váhu voči úradom

liz_lemon
25. aug 2014

@natusik441 urcuje to sud, podla toho, koho uzna za vhodneho, z tych ktori maju zaujem sa o dieta starat

natusik441
autor
25. aug 2014

@liz_lemon ja si neviem dopredu nejako určiť ? nejakým neviem hoci akým spôsobom navrhnúť ? alebo podať návrh na súd

liz_lemon
25. aug 2014

@natusik441 mozno by mohol sud zobrat do uvahy nieco ako zavet, ale to je len cisto teoreticky

kaktusik007
26. aug 2014

@natusik441 pytala som sa na to. V pripade smrti osoby, ktora ma malolete deti zverene do osobnej starostlivosti, ak druhy rodic nie je pozbaveny rodicovskych prav, na 99,99% idu deti jemu.

mne osobne doporucili spisat prehlasenie pred notarom formou notarskej zapisnice (aby to nebolo spochybnitelne) moj zavet, kde mozem ODPORUCIT - resp. uviest dovody, pre ktore dieta NEMA ist k otcovi. Tieto dovody samozrejme je potrebne preukazat - cize ak viem, ze sa otec liecil na psychiatrii kvoli samovrazdam napriklad, tak je potrebne uviest meno lekara, a tuto skutocnost ako taku dokazat. Rovnako alkoholizmus, drogy, domace nasilie, ak bolo... Ja mozem este odporucit niekoho, kto chcem aby mal dieta zverene -- avsak sama tato osoba po mojej smrti musi PREJAVIT o to zaujem -- moja posledna vola (ak to takto mozem nazvat) nestaci.

No a potom bude sud -- ktory sa bude tymto vsetkym zaoberat -- v akom prostredi deti zili, kto sa o nich staral, ci je vhodne ich vytrhnut a dat otcovi (ktory zije 5 alebo 500 km od miesta kde zili deti s matkou) a tak dalej.... A ci vezme sud tvoju volu do uvahy --- zalezi od toho, ako tu tvoju volu zdovodnis a co presne tam uvedies. je to pripad od pripadu.