Ako vysporiadať spoluvlastníctvo domu s dvoma vchodmi?
Prosím o radu ako ďalej.,skúsim ešte raz...Otec zdedl 1/2 domu po nebohom bratovi.Potom zomrel aj otec. Strýko sa oženil až po 50ke , vlastné deti nemal. Na sklonku života sa pohádali s manželkou, medzi sebou rozdelí
dom dvaja aj záhradu, mali 2osobytné vchody. Asi sa aj rozviedli, netuším.
Momentálne vlastním 1/2 podielu ja. 1/4 vlastní syn tej panej a po 1/8 dvaja vnuci tej panej.Všetci t
oni žijú v zahraničí, neplatia dane, nestarajú sa o nehnuteľnosť , nič, poslala som im dopis kvôli vysporiadaniu ale doporučené listy mi došiel naspäť.
Chcela by som dať na súd aby sa konečne vysporiadal vlastnícky podiel, dom má 2súpisné čísla, dva vchody. Nájde sa niekto kto by poradil? Poskytol použiteľný ,vzor/link návrh vysporiadania na súd?
Na toto asi vhodný vzor nenájdete. Je tam niekoľko premenných - čo chcete dosiahnuť, či ide len o dva vchody alebo o samostatné jednotky vr. vlastných prípojok energií atď.
P.S. Nie je zrovna najlepšie plytvať energiou iných kladením tej istej otázky opakovane. Ak Vás odpovede na prvú neuspokojili, nech sa páči, návšteva advokáta a vypracovanie analýzy.
Riešila by som to radšej s právnikom a nie kto čo poradí na fóre
Na toto asi vhodný vzor nenájdete. Je tam niekoľko premenných - čo chcete dosiahnuť, či ide len o dva vchody alebo o samostatné jednotky vr. vlastných prípojok energií atď.
P.S. Nie je zrovna najlepšie plytvať energiou iných kladením tej istej otázky opakovane. Ak Vás odpovede na prvú neuspokojili, nech sa páči, návšteva advokáta a vypracovanie analýzy.
@draik keď som sem prvý krát písala dostala som jednu nič nehovoriacu odpoveď. Sú tam dva čísla domov, dve prípojky, dva vchody , v obci není plyn ani kanalizácia kúrenie je v krbe.Keď že sa dohodnúť nevieme bolo by dobré aby to súd nejak relevantné rozdelil, chcela by som tam naďalej bývať ale keďže to druha strana považuje za vlastné chcú odo mňa nájomné. Čo je blbosť . Platím všetky energie udržiam kosím na druhú stranu.nechodim nevyužívam som sama na deti nemám kam ísť.
Treba to riešiť cez právnika. Ak sa vrátila späť pošta zo zahraničia, obrátiť sa na ambasádu. Zistiť ich adresu.
V podstate vám patrí 1/2 domu- samostatný vchod. Druhá polovica domu (samostatný vchod, majitelia sú v zahraničí. Aké nájomné chcú od vás? Vy ste vo vlastnom. Len ich časť domu je neobývaná a neplatí sa..
Treba to riešiť cez právnika. Ak sa vrátila späť pošta zo zahraničia, obrátiť sa na ambasádu. Zistiť ich adresu.
V podstate vám patrí 1/2 domu- samostatný vchod. Druhá polovica domu (samostatný vchod, majitelia sú v zahraničí. Aké nájomné chcú od vás? Vy ste vo vlastnom. Len ich časť domu je neobývaná a neplatí sa..
@isis234 nič som do zahraničia neposielala trvalý pobyt majú tu v obci inak netuším kde sa zdržiavajú len čo ľudia hovoria že Rakúsku jeden v Belgicku druhý v a Nemecku tretí
písala si... etci t
oni žijú v zahraničí, neplatia dane, nestarajú sa o nehnuteľnosť , nič, poslala som im dopis kvôli vysporiadaniu ale doporučené listy mi došiel naspäť....
Podľa toho som usúdila, že si to poslala do zahraničia a na tej adrese nie sú a vrátilo sa ti to späť.
Ak si ich nevidela v obci, musíš cez právnika hladať ich adresu.
Skúsiť cez ambasádu Rakúsko a Belgicko, Nemecko. Musíš ich vyhladať.
Ako vieš, že oni pýtajú od teba nájom? Dali ti to písomne?
písala si... etci t
oni žijú v zahraničí, neplatia dane, nestarajú sa o nehnuteľnosť , nič, poslala som im dopis kvôli vysporiadaniu ale doporučené listy mi došiel naspäť....
Podľa toho som usúdila, že si to poslala do zahraničia a na tej adrese nie sú a vrátilo sa ti to späť.
Ak si ich nevidela v obci, musíš cez právnika hladať ich adresu.
Skúsiť cez ambasádu Rakúsko a Belgicko, Nemecko. Musíš ich vyhladať.
Ako vieš, že oni pýtajú od teba nájom? Dali ti to písomne?
@isis234 áno, aj tam majú adresu tu v obci

Toto by som určite neriešila sama stiahnutím nejakého tlačiva z netu.