Ako zabezpečiť starostlivosť o deti počas PN?
Ahojte, na konci mesiaca ma čaká rozvod. Manželovi som navrhovala striedavu starostlivosť, ale on s nou nesúhlasí, pretože sa presťahoval asi 80km od miesta bydliska detí k milenke., čiže deti ostávajú mne. Avšak mne tento týždeň diagnostikovali vážne ochorenie, ktoré si vyžaduje operáciu a následnú liečbu. Chcem, aby sa postaral o deti aspoň mesiac kým sa nedám trochu dokopy po operácii. Samozrejme, to budem riešiť ešte aj s koliznou opatrovníčkou. Mam mu na súde navrhnúť, aby si deti zobral do svojej starostlivosti a potom zas požiadať o zmenu ďalším návrhom na súd?? S deťmi mi nemá kto pomôcť a ani opatrovateľka neprichádza do úvahy, finančne by som to nezvládla, keďže budem bez zárobku a mame tri malé deti. Dobrovoľne sa o ne určite nepostara. Čo mám robiť, vie mi niekto prosím poradiť? Ďakujem veľmi pekne za Vaše odpovede 🙏
@pribinak co je CDR?
Detsky domov. Ako donútiš muža aby si ich vzal? Nemáš ako ak on nechce.
Dobrovoľný pobyt je max na 6 mes., stihnes aj napr kupele ak ti ich lekár odporučí
@pribinak preboha, tak to by deti neviem ako zvládli 😩
Muž čo na to všetko hovorí? Predpokladám,že si sa spýtala.
Aké sú staré? A milenku tvojho muža zvládnu?
@koniarova samozrejme, že sa vykruca a nechce ich. Ze nemôže kvôli práci a ze nemá ako deti voziť do školy a podobne
Tak nech ide k vám bývať a vezme ocr.
@pribinak 9, 6 a 3 roky. Áno, poznajú ju, toľko by to tam u nej s nim vydržali. Skôr ona ich tam nechce.
Držím palce. Máš to ťažké. A čo teda on navrhuje?
@koniarova keby bývali tu, tak nemám žiadny pokoj. Jednak mame veľmi zle vzťahy s ex a druha vec, že deti by boli aj tak stále nelepene na mne. Presne, s tou OCR som mu to navrhla aj ja. Ale to by už mal nižši príjem. A to sa mu nepáči
@koniarova ze mi ma pomôcť moja rodina
tak tohto debila je zabit malo...velmi drzim palce!
@gelifil ďakujem 😔
Podľa mna je CDR najlepšie riešenie. On keď nechce, tak súd mu ich nepridelí
Tak nech zaplatí opatrovateľku u teba doma. Aspoň na pol dňa.
A rodičia tvoji alebo jeho nevedia pomôcť? Aj oni si vedia zobrať ocr
@koniarova tak to pochybujem... Uz teraz ma problém vôbec na deti platiť
@janagem moja mama ma 82 rokov, je ztp, ja sa starám ešte o ňu. S jeho rodičmi už nie som v kontakte. Ale samozrejme, keby ex chcel, tak jemu pomôžu
Urcite by som ich nedala do domova.Nikdy v živote...
@poleva ani ja😔 už teraz majú pocit, že ich otec nechce a potom by to vyzeralo, že ani ja😢
Tak ti nič iné neostáva, len tvoja rodina a priatelia.
Poprosila by som rodinu a priateľov či by nepomohli aspoň s najnutnejšími vecami - odvoz do školy, škôlky, navariť, zobrať deti von a také, zvyšok dňa nejak zvládneš sama.
Myslim ze pomenovanie otec mu ani nepatrí🥲
mozno nie do jeho starostlivosti, ale nemoze mu sud nariadit vziat si deti na ten mesiac? Predpokladam, ze u teba ide o vaznu diagnozu a budes aj nejaky cas v nemocnici
@zuzana76 presne to som myslela. Ze by sa postaral o deti aspoň nejakých 6 týždňov. Môže si na každé dieťa zobrať OCR. Ze ci mu môže toto súd nejako nariadiť?
Kontaktuj zajtra tú kolíznu.
@januska12323 najmenší ešte nemá 3 roky, nechodí do škôlky. O neho je celodenna starostlivosť. Rodina sa bude musieť navyše postarať o mamu, o ktorú sa teraz starám ja😔
Ach no dúfam, že to nejak poriešiš. Ale neverím, že súd nariadi starostlivosť otcovi keď nechce.

Skôr do CDR na dobrovoľný pobyt na čas operácie a rekonvalescencie