icon

Ako získať dieťa do osobnej starostlivosti otca?

20. feb 2025

Ahojte ako sa riesi ked kamarat plati vyzivne podctivo kazdy mesiac ale dceru(5r) si nebrava len chodi za nou ked je u starych rodicov? kamarat vidi aj mi ostatny ze matka sa o dceru vobec nestara ako ma… zanedbana chodi nerozprava dobre ako ma nechce absolutne nic jest.. usi spinave nechty neostrihane atd atd je velmi vela toho… dava ju k starym rodicom na vikend obcas.. nechodi riadne do skolky ani nic podobne… a este chcem podotknut ze kamarat plati dost na nu a tie peniaze vobec nanu vyuzite niesu… kamarat by si ju chcel ak by sa dalo velmi rad dal do osobnej starostlivosti. Velmi ho to trapi ako dcera na tom je a mal to urobit skorej viem.. je tam prosim nejaka este sanca ze by ju dostal? Pisem lebo on nema MK a poprosil ma aby som to napisala sem. Dakujem velmi pekne za rady

pribinak
20. feb 2025

Kamarát sa prečo dcére nevenuje viac? Ako na súde vysvetli že síce platí, ale inak sa dievčatku vôbec navyše nevenuje?

Tak návrh si dať môže, ale bolo by dobre, aby začal na svojom postavení otca aj makat

autor
20. feb 2025

@pribinak presne nam povedal ze ex si robi podmienky na dceru ktore sa mu vobec nepacia

pribinak
20. feb 2025

A čo to má spoločne s tým, že on sa dcére nevenuje?

cacianka
20. feb 2025

Čo a ako majú v rozsudku ? On ako otec sa môže snažiť byť s dcérou viac ako doteraz , ak má podozrenie že dcéra nie je ok a nemá ok starostlivosť, tak zbierať dôkazy, konzultovať s koliznou ďalší postup a podať návrh na súd a zmeniť rozsudok

autor
20. feb 2025

@cacianka v rozsudku maju starostlivost o dohode… ze snou sa ani dohodnut nedalo ani neda pretoze ma take podmienky ze katastrofa… napr: take ze ak chce vidiet dceru musi ist ku nej sam bez jeho manzelky a tam u nej sa stykavat len s dcerou aj napr ze pojdu s dcerou von ale musi byt aj ona pri tom pritomna… a taketo vselijake podmienky si ona stavuje

cacianka
20. feb 2025

Podať návrh na zmenu styku otec,/ dieťa.
Má už 5r, už nemusí byť dieťa pri matkinej sukňu, ani styk nemusí byť iba v jej domácnosti, prítomnosti.
Len ak je otec poriadny, zodpovedný, starostlivý, vie sa o dieťa primerane postarať, tak musí trvať na zmene, poriadne argumentovať aby zvýšil šance na zmenu rozsudku

autor
20. feb 2025

@cacianka dakujem krasne. Ano je starostlivy ma zenu a dve deti. Ma velky dvojgeneracny luxusny dom. Kazde dieta ma svoju izbu a vieme ze dcerka sa unho bude mat o dost lepsie ako u nej v jedej izbe na cinziaku. Este k tomu vobec neni o nu postarane.. matka si lieta kade tade a dceru dava kde komu varovat. Nema pracu ziju u rodicov. Zije len s kamaratovych alimentov…

cacianka
20. feb 2025

Ak unesie dôkazné bremeno, že matka sa nestará, nevychovava dieťa riadne, otec má vysokú šancu. Nie kvôli luxusu .
Možno zverenie jemu, možno striedavku ( nemusí byť v pomere 1: 1, ale napr 10 u otca, 4 u matky )
Ak je vie otcova rodina prijať a mať úplne ako svoju, dať šancu na lepší život, otcovi vie veľmi pomôcť pediater a škôlka kam dieťa chodí. Nejaké dôkazy že je zanedbaná a ako, možno aj cestou detského psychológa, dôkazy matkinej nestarostlivosti ( možno na sieťach fotky kde a kedy sa túla , čestné vyhlásenia svedkov a prípadne ich výpovede na súde.

autor
20. feb 2025

@cacianka veľmi dakujeme

evcagabi
21. feb 2025

Kamarat zije v luxuse a miesto toho, aby sa poradil s pravnikom zbiera sprostredkovane rady po mk? 😁

martul
21. feb 2025

1. Neschovávaj sa za kamaráta keď si to ty
2. Dcéru navštevuje keď je u starých rodičov, prečo si ju nebráva k sebe, veľký luxusný dom a dcéru ide pozrieť k rodičom?

lensii
21. feb 2025

Podať žiadosť o zverenie na súd, napísať dôvody prečo a ako . Ísť do škôlky/ školy vypýtať si potvrdenie o tom ako chodí, ísť k lekárovi opýtať sa či je tie a tie dni ozaj chorá ako matka chodí na vyšetrenia rôzne poradne atď atď. Súd zašle kolíznu k matke tá preverí ako sa o dieťa stará a bude súd. Netreba sa báť. Treba riešiť

mogaa
21. feb 2025

nuž ak si dieťa neberie, tak jasne že mu neschvália zmenu starostlivosti.....najskôr dôkazy o tom že matka mu dieťa dávať nechce, prípadne mu kladie podmienky a aké(treba dokázať, čiže sms a svedkovia a podobne) a potom žiadať zmenu starostlivosti na striedavú....ono ťažko prejde osobná starostlivosť ak si ju otec neberie.....a samozrejme dobrý právnik

zltalienka
21. feb 2025

@evcagabi keď sa "kamarát" stihol ak oženiť aj 2 deti mať, tak sa už celkom dlho o svoju dcéru nezaujímal.

sense
21. feb 2025

Ty budeš zrejme ťa manželka alebo ten otec. Každý starostlivy rodič vie že musí podať žiadosť na súd a nepotrebuje rady z mk. A teda k otcovi dcéry asi tiež nebude moc ukážkový keď stihol aj ďalšie dve deti. A prvé dieťa si nebrava len občas navštíviť. A to že je dieťa občas u starých rodičov neznamená hneď že sa matka nestará.a ani to neznamená nič ak dieťa nebýva vo veľkom dome ale býva len v cinziaku

autor
21. feb 2025

@sense Za prve pisem o najlepsom kamaratovi. Za druhe nestihol si spravit dve deti a za tretie o dceru sa zaujima ma ju rad kupuje jej hracky stara sa o nu…(matka si na nu dava extremne podmienky co som vyssie pisala) jej matka ju uplne zanedbava. Kazdy mu vypisuje nech to zacne uz riesit lebo to normalne neni. Poznaju ju aj ludia z dediny no nieco otrasne. Podnet na sud da

autor
21. feb 2025

@sense je podla Vas normalne ze jej kupuje matka 2l cocacoly a to pije tri dni? Alebo ze jej vobec nevari a dcera je same chrupky.. normalnu stravu nevidela ani nevie co to je.. kamos hovoril ze jeho zena navarila dcera sa zobrala a utiekla prec absolutne u nikoho nechce jest len same hovadiny.

sense
21. feb 2025

Má ženu a dve deti, dvojgeneračný dom. To si napísala ty... To že kúpi hračky neznamená že sa stará.... starostlivosť je vstávať v noci k dieťaťu, chodiť s ním k lekárovi, vodiť do škôlky zo škôlky, chodiť na besiedky. A zrejme poznáš ak dôkladne matku keď vieš že dcéru zanedbáva ze jej kupuje 2l koly a je len chrumky. Keby to chce riešiť tak to rieši už dávno a neuspokojí sa s tým čo má , dokonca by na to nepotreboval rady okolia. A už vôbec nie ak by to bola pravda že ju matka zanedbáva

autor
21. feb 2025

@sense skoda reci🤣🤣🤣🤣 uz mi pani hore dala co ma robit uz som mu odkazala a zacina to riesit dakujeeem ☺️

sense
21. feb 2025

Asi tak celý čas nevie čo robiť a za hodinu už aj rieši čo doteraz nevedel...

evcagabi
21. feb 2025

A ty si bola pri tom piti coca coly? Pri tom, ze mama nevari? Ze papa same chrumky?

zltalienka
21. feb 2025

"Kazdy mu vypisuje nech to zacne uz riesit lebo to normalne neni. Poznaju ju aj ludia z dediny no nieco otrasne. Podnet na sud da"
to mu musia druhí povedať, sám nevidí, keď sa o malú "stará a zaujíma"
aj z toho mála co si zverejnil je jasné, že niekto v tomto príbehu nehovorí pravdu.