icon

Ako získať späť svoje veci pri rozvode?

michaelavikinka
18. sep 2024

Ahojte žienky. Mám na vás takú otázku . Budem sa rozvádzať. A mám problém sa dostať k mojim veciam v byte. Napriklad robotický vysávač. Mixér televízor. Auto. No jednoducho vecí ktoré som kúpila ja ešte pred svadbou na ktoré mám aj doklad keďže boli kupované na splátky. Ja som z bytu odišla ale trvalý pobyt tam stále mám. Lenže je problém keď tam idem zamkne predomnou všetky izby..takže sa neviem k tomu dostať..on začal predávať vecí z bytu. Viete mi prosím poradiť. Je to všetko na začiatku len teraz sa písal návrh na rozvod.

Strana
z2
michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@alenah31 ale čo je najhoršie všetko rieši cez deti. Mladšia dcéra je so mnou ale staršia ostala s ním. Neskutočne si ju kupuje.a snaží sa o to aby ma nechcela. Ona je teraz v puberte je neuveriteľne ovplyvniteľná. Ale aj to zistí kolizna opatrovnička ako to je. Lebo pri zverení detí sa rozpráva aj kolizna opatrovnička s dietatom

alenah31
18. sep 2024

@michaelavikinka pozri - čo sa týka dieťaťa - o ňom s ním komunikuj, nebráň styku ak je normálny otec. Za dobu čo má dieťa ty sa staraj o seba - choď si zabehať, pospi si, čítaj, plač - rob čo sa ti chce, ale venuj ten čas sebe. Jeho reči? Časom prestane - ak uvidí, že to nemá na teba vplyv. Asi to bude ešte na nervy - preto musíš byť psychicky v pohode a keď budeš myslieť iba na dieťa a na neho a jeho reči - "dá ťa to dolu" Staraj sa aj o seba - to je veľmi dôležité❤

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@alenah31 je to o nervy ale zvládam to. Otec je normálny. Nebránim mu aby sa stretával z dcérou. To by som nedokázala je jej otec. Ale staršiu veľmi ovplyvňuje

alenah31
18. sep 2024

@michaelavikinka aj staršia hoci to nie je zrejmé - všetko vidí a hlavne dospeje - tieto veci - kupovanie, citové vydieranie - to všetko jej dôjde. Chce to len čas a citlivý prístup. Ja to vidím na svojej - bola ockovo dievčatko od narodenia - a preto to "prebudenie" bolo pre ňu veľmi ťažké. No už je dobre.

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@alenah31 puberta robí svoje áno máš pravdu videla všetko a tak ju ovplyvnil že rozpráva sa so mnou len pár slov ak jej napríklad nezavolam ja ona sa neozve každý deň ju volám aby prišla aj ku mne bývam stále v tej istej dedine. Ale radšej si niečo vymyslí. A viem že nevie čo chce vidím keď prídu pre tu mladšiu ako sa správa keď je s ním a úplne inak keď je sama. Viem že je to aj pre ňu veľmi ťažké. Ale aj komunikácia s ňou je v tomto momente veľmi ťažké lebo to čo urobí on to čo povie on to je sväté. Áno treba čas nič iné nepomôže

adaam
18. sep 2024

Toho, že ťa obviní, že si mu niečo ukradla sa neboj. Všetko je vaše spoločné. Ak máš doklady na veci, ktoré si kúpila pred manželstvom, tak si ich vezmi.

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@adaam všetko bolo kúpené pred manželstvom. Budem to musieť riešiť cez políciu

egonsk
18. sep 2024

@michaelavikinka izbove dvere v byte maju univerzalny kluc vacsinou, tak si jeden zozen a vytries mu kocura 😉😅

alickapusinka
18. sep 2024

Otvoriť dvere odomknuť a spolíciou vojsť dnu vydať veci tvoje by mal ak nie tak návrhom na súd.Máš nejake bločky.

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@alickapusinka áno mám doklady o Tom že som to kúpila ja vecí boli na splátky a na zmluvách som ja keďže som si ich kupovala ja

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@egonsk veľmi rada len on tvrdí že v tých izbách má svoje osobne veci o ktoré sa bojí takže vraj ma tam pustiť nemusí.no celé zlé. Idem to riešiť cez políciu už nemám na to nervy

michaelavikinka
autor
18. sep 2024

@adaam rada by som len jednoducho mi ich nedá. Bola som tam urobil veľké haló a nič s toho

ahhola
18. sep 2024

A auto ma kde schovane? Ty nemas druhy kluc, on ma oba a ako vysvetluje, ze ti ho neda,je 100% tvoje? kolkorocne auto, aku ma hodnotu? Ries od najdrahsej veci, nech ti da auto a mixer, vysavac, tv nech si vopcha... ♦️

michaelavikinka
autor
19. sep 2024

@ahhola ano auto je moje ja som ho kúpila napísané je na mňa. No nie nemám druhý kľúč pretože mi ho odmieta dať.

ahhola
19. sep 2024

@michaelavikinka na peknu 🐷osipanu si natrafila💧

ahhola
19. sep 2024

@michaelavikinka namas bratov? Tu pomoze len bum bum na budku.🪒🪒🪒 👤

nikaeli
19. sep 2024

@ahhola žiadne bum bum, ani zo srandy. To jej v tejto situácii viac uškodí ako pomôže.

@egonsk presne to isté som chcela napísať.. s univerzálnym kľúčom sa dostaneš všade.

@michaelavikinka hneď si hľadaj právnika. Ak ho nevieš zaplatiť, existuje bezplatná právna pomoc. O všetkých týchto veciach mu povedz. On nemá žiadne právo zakázať ti vstupovať do izieb a brániť ti používať tvoje/ vaše veci. Keď sa dostaneš do izieb, odfoť si ich, hlavne tie hodnotnejšie veci. Kľudne nech ich predá, keď je taký blbec - povieš to na súde, dokážeš, že si to kupovala ty pred svadbou. Z akého titulu si nemôžeš vziať svoje auto? aby sa chlapec nepopálil.. skús byť čo najviac v kľude, neukáž mu svoj strach, nestrácaj pred ním nervy. Večer sa vykrič do vankúša, vyplač sa v sprche, choď behať - daj to zo seba von, ale pred ním buď silná. Zvládneš to!

vikiki29
19. sep 2024

Autorka, na všetko máš odpoveď že nie, nedá sa, nedá mi, nepustí ma. Prečo nejdeš na políciu ohlásiť krádež auta? Prečo nedáš auto odtiahnuť keď máš doklady že je tvoje? Zametá s tebou, lebo sa necháš, neurobíš nič.

ahhola
20. sep 2024

@nikaeli on Deges demonstruje silu na slabej zene, odpali ju s par vetami a kocha sa v jej bezmocnosti, aky je on kapo, ako zatocil zo zenou svojou ex a ako ju okradol bez mihnutia oka, ako skuseny politik😓niekedy jedna vzduchom chladena🪒je ucinnejsia, ako dlhorocne sudy. Ver, ze velmi presne zdesifruje tento odkaz a poda jej kluce od jej auta...

Strana
z2