Ako zmeniť styk otca s dieťaťom po rozvode?
Dobré ráno, potrebovala by som upraviť hodiny stretávania otca a dieťaťa. Kam s tým ísť? Sociálka, kuratela, okresný súd? Aký je prosím postup? Zároveň by som sa chcela spýtať ako máte u školkovných detí nastavené stretávanie po rozvode v prípade ,že s otecom ,čo sa týka dieťaťa je nie je problém? Mali sme doteraz stretávanie na dohode, ale komunikácia medzi nami ako rodičmi veľmi viazne aj napriek snahe.
Návrh na úpravu práv a povinností na maloleté dieťa podať na súd.
Vzory nájdeš na internete.
@kavasmliekom ďakujem. Nevieš ako dlho trvá vybavenie? Majú 30 dní
ak už dieťa chodí do škôlky tak už môžu schváliť aj každý druhý víkend u otca - to je bežná prax....
Musíte podať návrh na súd na zmenu pôvodného rozhodnutia. Nebude to za týždeň ani dva ani za mesiac, lehota nie je. Logicky sa k návrhu najskôr vyjadrí druhý rodič. Ak ten nesúhlasí s návrhom, tak sa to natiahne.
@kavasmliekom
Nie je prakticky šanca zmeniť pôvodné rozhodnutie neodkladným opatrením. A v takom prípade by aj tak nebolo pojednávanie do 7 dní.
Musíte podať návrh na súd na zmenu pôvodného rozhodnutia. Nebude to za týždeň ani dva ani za mesiac, lehota nie je. Logicky sa k návrhu najskôr vyjadrí druhý rodič. Ak ten nesúhlasí s návrhom, tak sa to natiahne.
@kavasmliekom
Nie je prakticky šanca zmeniť pôvodné rozhodnutie neodkladným opatrením. A v takom prípade by aj tak nebolo pojednávanie do 7 dní.
@draik čiže neplatí, že čo sa týka úpravu styku je pojednávanie do 7 dní? Nam to bolo tak povedané a aj to tak bolo v praxi.
@draik čiže neplatí, že čo sa týka úpravu styku je pojednávanie do 7 dní? Nam to bolo tak povedané a aj to tak bolo v praxi.
@kavasmliekom
Oni styk majú upravený. Akurát jedna strana to chce zmeniť, lebo tvrdí, že to nie je ok. Tu nie je dôvod na neodkladko. Čiže bude klasický kolotoč.
@kavasmliekom
Oni styk majú upravený. Akurát jedna strana to chce zmeniť, lebo tvrdí, že to nie je ok. Tu nie je dôvod na neodkladko. Čiže bude klasický kolotoč.
@draik aha, chápem, ja ze mali dohodu medzi nimi 🫣 bez súdu. V tom prípade áno

Návrh na úpravu práv a povinností na maloleté dieťa podať na súd.
Vzory nájdeš na internete.