icon

Ako zvládnuť striedavú starostlivosť?

16. jún 2025

Mame dve deti, 6 a 9 rokov, a cakaju nas prve tyzdne v striedavej starostlivosti. S byvalym partnerom sme sa dohodli, ale v hlave mam kopec otazok. Ako to zvladnu deti? Ako to zvladnem ja? Na co sa mam pripravit, co moze prekvapit? Ak mate skusenosti – dobre aj zle – budem vdacna, ak sa so mnou podelite, dakujem

ika02
16. jún 2025

Ahoj, záleží, či ex sa bude riadne o deti starať, učiť sa s nimi, budú čisté, najedené.... Ak áno, nájdi si niečo, oddýchni si, stretávaj sa s priateľmi, rodinou, vzdelávaj sa.... Chvíľu to bude ťažké, budeš myslieť každú chvíľu na deti, ale časom oceníš, že máš čas na seba a svoj život.

autor
16. jún 2025

ďakujem, že si sa ozvala, @ika02.
Áno, mám podobné myšlienky – ako to celé zvládnu deti, či im nebude smutno, či si zvyknú na dva domovy, dve pravidlá…
A zároveň – čo so mnou, keď budú u otca? Viem, že to bude čas pre mňa, ale ešte neviem, ako ho prežiť.
Nie oddýchnuť si… ale prežiť tie prázdne večery, ticho, uprataný byt bez rozhádzaných hračiek…

Niekedy sa cítim silná, inokedy mám pocit, že to nedám.

ika02
16. jún 2025

Ideálne by bolo, keby ste sa zhodli na základných veciach vo výchove, aby ste nepodrývali autoritu toho druhého, neosočovali sa navzájom.... Len deti by trpeli, oni majú radi aj Teba aj otca, tak nech cítia len lásku a podporu od oboch rodičov. Neplač pred nimi, aj keby Ti ako smutno pri lúčení bolo. Deti si zvyknú, keď im to neskomplikujete. Ja som prvé noci spala s plyšákom môjho mladšieho syna a revala som do vankúša. Neboj, zamestnaj si hlavu niečim zmysluplným a bude to v pohode. Moji chalani sa k magorovi tešia, nemusia si umývať zuby, môžu byť na mobiloch aj do 2-hej ráno, úlohy tiež počkajú viaceré na mamu.... Ako, jasne, že nebude všetko ružové.😉