Anulácia manželstva
Mate skusenosti s anulaciou manželstva?
@gejb môžem napísať ss tiež by som to rada absolvovala
@j.sarika1710 poprosim info
Áno, je to možné, cez cirkevný súd.
Ten, môže manželstvo anulovať, čiže bude neplatné. Nie je to rozvod, ale je to vlastne nulitné manželstvo, ktoré akoby ani neexistovalo, čiže neskôr dotyčný môže mať cirkevný sobáš.
Nie je potrebné riešiť nulitné manželstvo vo Vatikáne.
@autorka môj manžel má prvé manželstvo anulované
@rony2255 k tým dôvodom, že ak nevedela pred svadbou o jeho neplodnosti, chorobe,... - to je dôvod na anulaciu LEN ak on to vedel a zatajil. Ak to nevedel ani on, platí v zdraví i chorobe. Naopak impotencia, neschopnosť pohlavného styku, je dôvod na anulaciu, lebo bez sexu manželstvo nevzniklo, sex je nevyhnutný, realizuje sa ním vyslovený manželský sľub.
A k týraniu - samotné týranie nie je dôvod na anulaciu (na odchod od manžela samozrejme áno). Mohol by byť, ak už muž predtým niekoho týral, čiže sa vedelo, že má také sklony, ale manželka to pred svadbou nevedela.
Manžel mal sobáš s prvou ženou cirkevný ,po rokoch sa rozviedli , keď sa dozvedela že si našiel inú (mňa) tak podala žiadosť o rozvod aj v cirkvi. Už sme boli manželia keď mu domov došiel papier z arcidiecézy či súhlasí alebo nie .nakoľko podala žiadosť o rozvod aj v cirkvi a po odpovedi trvalo asi mesiac dva keď prišla odpoveď že sú oficiálne rozvedený aj pred bohom
@kissova to nejak krátko, my sme to mali tak za pol roka a trebalo chodiť na výpovede
Poznám v okolí pár ľudí,čo si tým prešli a úprimne mi to príde na 99%klamstvo.Mozem povedať ZŠ tých ľudí čo ich poznám...priam nevhodné niečo také žiadať a s kľudne klamat ešte aj biskupovi,čo komu...
Poznam 2 pripady. Jeden bol gay snazil sa tajit a aj mali dieta kym ho nenacapala. Tak sa priznal a anulovali im. Druhy ze baba s nim nechcela spat ani rok po svadbe. Na zaklade potvrdenia od dok ze je panna anulovali sobaz lebo k naplneniu manzelstva nikdy nedoslo.
Mne anulovali pred nedávnom. Trvalo to tri roky a našťastie žiadny Vatikán som neabsolvovala.
Naco anulovat, vsak sa rozvediem, toto by som zakazala anulaciu k comu to je pre dobry pocit cloveka, ze nie nebola som zosobasena cisty trapas
@zuzubb007 áno je to pre ten pocit. Niekto využil city a situáciu a vohnal druhého človeka do niečoho čo neplánoval ani dodržať ani sa tým riadiť. Tak ja mám teraz dobrý pocit, že som není s týmto človekom, ktorý od začiatku neplánoval žiť ako prisahal zviazaná a som slobodná nielen pred civilným súdom ale aj pred Bohom.
@nela82 a čo je na tom nekresťanské ??? Áno idem sa vydať druhý krát v kostole. Práveže teraz sa cítim nekresťansky. Zabrzdil má jeden jedinec čo svoj sľub nebral vážne a ani ho nemienil dodržať. Ak si vydatá v kostole tak si váž ,že si si vymenila sľub s človekom ,ktorý to bral vážne a od srdca. Našťastie sa dá všetko napraviť.
@mell27 môžem poprosiť info do správy?

@nikol5551 a ja mam osobnú skúsenosť. Všetko vybavene na Slovensku v mieste sobáša.
Vo Vatikáne riešia len keď sa človek proti rozsudku odvola.