icon

Bezpodielové vlastníctvo manželov a úver

4samanta4
12. dec 2011

Ahojte, potrebujem poradiť. S exmanželom sme nadobudli nejaký majetok počas manželstva, zároveň sme však zobrali úver na prerábku jeho rodinného domu, jeho rodičia sú veritelia. Táto hypotéka sa má splácať ešte 27 rokov. Keďže už spolu nežijeme, sme rozvedený a ja som bola nútená opustiť jeho dom chcela by som vedieť keď požiadam o vysporiadanie BSM či niečo dostanem vzhľadom na ten úver, ktorý spláca on. Všetok majetok ostal jemu a chcela by som späť peniaze ktoré som investovala do vecí ktoré ostali jemu. Za vaše odpovede vopred ďakujem.

Strana
z2
zuzkag2
18. dec 2011

@4samanta4 ahojky...ja len ze mam osobnu skusenost s rucenim pri uvere, ktory si bral byvaly priatel. ked som chcela, aby ma ako rucitela zrusili, musel si on najst nahradu za mna. neviem ci to plati aj pri hypoteke. Avsak, musi o to zaziadat on, aby ta z rucenia vynali.

kaktusik007
19. dec 2011

@4samanta4 ano, idu hned po ruciteloch, avsak - ak rucitel bude povinny platit tvoj uver v dosledku toho, ze ty ako dlznik si neplnis povinnosti, rucitel ta moze zalovat o vratenie penazi, ktore za teba zaplatil!!!!! takze bacha na to, nie je to o tom, ze vsak oni rucia, je to ich dom, nech si to splacaju.... lebo sa ti moze stat ze o par rokov budes mat na krku sud, kde jeho rodicia budu od teba chciet aby si im zaplatila to co zaplatili oni... a ci sa ti to paci alebo nie, budu v prave!!!!!

zabka88
19. dec 2011

@4samanta4 ahoj , rodičov teraz nerieš, dlžníkmi ste vy - ty a manžel a keď on prestane splácať budú splátky vymáhať od teba - banku nebude zaujímať že tam nebývaš- preto šup šup čím skôr rieš to BSM ! pokiaľ ide o to auto, keď vieš preukázať že tých 100 000 si mala ešte pred manželstvom, čo píšeš že vieš - tie sú mimo BSM a treba poukázať na to, že kedže to auto bolo kúpené za tých tvojich 100 000 mimo BSM, tak aj auto by malo zostať mimo BSM - teda byť tvoje!! avšak ak je napísané na manžela, ten môže namietať, že si takýmto spôsobom (prejavom vôle) vtiahla peniaze do BSM, ale to už bude na posúdení a rozhodnutí súdu, určite to skús!. bližšie pozri článok http://www.lexforum.cz/357, v argumentácii sú aj staré rozsudky súdov na podporu tohto argumentu.. odporúčam si pozrieť aj http://www.rozvod-rozchod.sk/zanik-a-vyporiadan..., hlavne pokiaľ ide o neplatnosť právnych úkonov ak by manžel medzitým chcel niečo z vášho spoločného majetku medzitým predať.. a pozri si aj súdne poplatky, aby si vedela na čo sa pripraviť. Ak ti baby neposlali vzor, ozvi sa, pošlem ti 🙂 papa a drž sa

diabolico
23. dec 2011

Ahojte. Aj ja mám otázočku ohľadom BSM. Návrh podávala ex môjho priateľa. Na súde sa dohodli že on jej nedá žiadne peniaze (za nábytok a zariadenie) , ale doplatí ich spoločnú pôžičku z čím súhlasila. Dnes prišiel papier zo súdu že On ma zaplatiť poplatok 66eur za podanie návrhu a 1% zo sumy BSM čo jest cca 70eur. Návrh podávala Ona, ale kedže je zastúpená centrom prav.pomoci tak je oslobodená od poplatkov a platiť musí ON. Je možnosť podať odvolanie čo aj podáme kedže On je momentálne nezamestnaný a nemá z čoho zaplatiť tie poplatky. Chcela by som len vedieť či má nejakú šancu uspieť ☹ dakujem za hociakú radu 😉 a krásne Vianoce prajem

kaby
26. dec 2011

@diabolico protistranu netreba riesit.... Pokial mate moznost podat odvolanie, tak ho jednoducho podajte v stanovenom termine, s tym, ze uvediete dovod, ktory spominate, najlepsie dolozit to aj potvrdenim z uradu prace o tom, ze je nezamestnany... Sanca na uspech je vzdy. Len tu sancu treba vyuzit.... 🙂

kitti0503
27. dec 2011

@4samanta4
ahoj tak ja ti to napíšem,som teraz akurát v tom.Ked to chceš podať a ked chceš odtial peniaze alebo niečo,pravdaže dostaneš,lebo čo je počas manželstva všetko ide na poli.Stačí to že ste brali úver na prerábku počas manželstva automaticky ti chodí polovica.Nevadí ked nemáš bločky.Alebo môžeš tak,že nech ti dá polovicu z toho čo ste brali pôžičku a ostatné tam necháš.Ver neoplatí sa jednávať s takýmto.Ber polovicu pôžičky a máš pokoj.Ale vravím dostaneš polovicu,darmo mlčí.ja som brala hypotéku na dom tam sme žili 4 roky spolu,chodí mi automaticky polovica čiže 2 roky ,ale musím podať všetko čo bolo spolu kúpené,alebo pôžičky.S tým zdokladnovaním nevie nič zamlčať pretože advokát vie do toho kuknúť kedy a kde bola pôžička požičaná.Radím ti chod za advokátovi,uvidíš sama sa prekvapíš čo všetko môžete spraviť.ja som mala velmi ale velmi ťažký prípad a pri tom na dom sme brali pôžičku len my dvaja.a predsa je riešenie.Tu som len ja nechcela nič z domu ,nič som nebrala ani peniaze,lebo by to trvalo roky kým by ma vyplatil a nehovorím o vyhrážaní a všetko okolo toho.No a takto mám pokoj ALE!!!!!!!Aj takto ja pochodím DOBRE!!!!Zájdi a uvidíš prekvapíš sa .

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, vo vzťahu k BSM a jeho vyporiadaniu vám dávam do pozornosti článok, v ktorom je detailne spracovaná problematika BSM a všetkého čo s ním súvisí.

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

Strana
z2