icon

Budeme sa rozvádzať

19. apr 2025

Kúpila som si skúter. Je písaný na mňa. Manžel mi teraz oznámil že sa chce rozvádzať a naznačil že bude chcieť peniaze z toho skútra že som to kupovala zo spoločných peňazí. Ale doteraz že on postavil dielňu aj čierno z našich spoločných peňazí tak to bolo jeho peniaze i keď sme boli manželia! Ale teraz na skúter že vraj ,, naše spoločné,,
Z dielne mi nepatrí ani kliniec pretože je to načierno a dom je písaný len na neho.
Môžem skúter prepísať napr na mamu?

autor
19. apr 2025

Teraz mi povedal že peniaze sú jeho a ja mám svoje peniaze a žiadne naše! Sme síce manželia ale akože načo? K čomu? Načo sme sa brali? Je to majetnicky vypočítavy hajzel a týmto to len zaklincoval

autor
19. apr 2025

Máme spolu dve malé deti

zic
19. apr 2025

Spytaj sa manzela, ci to idete konzultovat so stavebnym uradom (tu jeho dielnu)... Ale ano, z kazdej veci co je kupena v BSM idete na polovicu (okrem osobnych veci... su nejake minimalne vynimky zo zakona)...
Peniaze zarobene / ziskane v BSM (opat okrem vynimiek ako dedicstvo, dar a restitucia) su spolocne...

autor
19. apr 2025

@zic aj dom aj dielňu má načierno.este sa smial že vraj ide sa čosi na stavebnom zakone meniť že sa to bude dať skolaudovať. Za manželstva má pokupeneho vercajchu za tisíce

autor
19. apr 2025

@zic ani tie peniaze nezarába čisto veď to je tiež na čierno

zic
19. apr 2025

No, vyzera, ze je to "charakter"... rozvod je mozno fajn vec...

autor
19. apr 2025

@zic on teraz somnou normálne vyj*bal a ešte sa na mne smeje. Môžem vziať igelitku a ísť pod most s deckami a ešte bude očakávať odomňa peniaze za ten poondiaty skúter na ktorý som sporila dva roky . No áno ja viem že sporila zo spoločných peňazí. Veď ja nezarabam ani štvrtinu to čo on má mesačne

namornicka
19. apr 2025

Skús mu povedať, že teda ideš, ale deti mu nechávas, keďže nemáš poriadne bývanie.

zic
19. apr 2025

Zla situacia... Co sa stalo, ze sa takto zmenil? V kazdom pripade budes musiet nejako "prezit"... Sud, pravnici, vyzivne. Ked tak "nahlasit" cierne podnikanie... aj ked je to tazke, nebudes prva ani posledna :(

chrobak7
19. apr 2025

Richard Müller v jednej pesničke spieva: "... majetok náš rozdelí až súd...". Aj u vás to bude asi tak, ak sa nebudete vedieť dohodnúť.

K tomu skútru - áno, môžeš ho prepísať na tvoju mamu. Potom už nebude môcť argumentovať, že je to spoločný majetok. Na ten skúter nebude mať dosah, aj keby si na ňom jazdila a mala ho doma.

ella1234
19. apr 2025

Co sa stane ked skuter predas za 100€ kamoske a prepises zatial na nu? Slo by to obist?
Mrzi ma tvoja situacia, niekedy mame pocit ze nas uz fakt nic neprekvapi na tom cloveku a potom bum zistime ze mu chyba chrbtova kost

autor
19. apr 2025

@chrobak7 môžem jej ho akože predať za 1€?

autor
19. apr 2025

@zic začalo mu hrabať z peňazí...

maminkadeticiek
19. apr 2025

Ale no,vobec to nebude take cierne ako toteraz vyzera.On si moze povedat co chce,koho to zaujima??Vies kolko takychto predrozvodovych frajirkov beha po svete?Preco to vobec riesis jeho fantasmagorie??Normalne mu povedz nech ta neobtazuje,ze majetky sa budu riesit na sude a bodka.Ze mkze kontaktovat tvoju pravnicku.

zuzana9393
19. apr 2025

Vieš koľko by ho vyšlo súdiť sa s tebou o ten skúster? Platiť si právnika atď? Ak nie je hlúpy,tak skúter nebude riešiť,inak by sa musel deliť Cely majetok. To sú z jeho strany len frajerke reči, ktorými ťa chce nasrat

autor
19. apr 2025

@zuzana9393 nemáme spoločný majetok v podstate. Dom je jeho
Dielňu postavil za manželstva ale je to čierna stavba... Mám len bloky čo pokupoval stavbu

zuzana9393
19. apr 2025

Ale je to postavené nie? Ak by ste sa reálne išli súdiť,tak tam zavoláš znalca. Ešte by mal opletačky s tým, že to je na čierno. Veď teraz už bude problém to skolaudovat

autor
19. apr 2025

@zuzana9393 ani ten dom nemá skolaudovaný

zuzana9393
19. apr 2025

Google píše,že za bývanie vneskolaudovanom dome hrozí pokuta do 33 000€. Čo myslím nie je sranda, skúter asi nemásv tej hornote.

biba_18
20. apr 2025

@zuzana9393 presne tak, len debil by sa ťahal po súdoch s neskolaudovaným domom…

danica2711
20. apr 2025

prepáč, ale naprd manželstvo, ideš sa rozvádzať, bývať nemáš kde, ušetríš nejaké peniaze, a ty si kúpiš SKÚTER?! To kam si dala rozum, tie peniaze si si mala odložiť na rozumnejší účel v tejto situácii... A o majetkových veciach sa radšej poraď s právnikom

panonia
20. apr 2025

Skuter predaj a odlož si peniaze na bývanie

chrobak7
20. apr 2025

Nemusíš jej ho vôbec predať. Stačí, keď pôjdete na dopravný inšpektorát a prepíšete majiteľa. Pri prepise je jedno, či ho predávaš alebo daruješ. To nie je ako s nehnuteľnosťou - pri prepise motorového vozidla nemusíš dokladať žiadnu zmluvu.

chrobak7
20. apr 2025

@danica2711 Nemala by si ju takýmto spôsobom súdiť za to, že si kúpila skúter. Nemyslím, že by to bolo z rozmaru. Nevieš, aký je za tým dôvod. Navyše - skúter sa dá kúpiť aj za pár stoviek €, nie sú to tisíce. Ty máš možno topánky v tej hodnote.

Je to čisto jej vec, prečo to kúpila. Pýtala sa na niečo úplne iné. Nedávaj zbytočné nevyžiadané rady.

petrao2
20. apr 2025

@panonia ak ho preda uz to budu spolocne peniaze
Najlepsie ked to niekomu prepise

petulda333
20. apr 2025

@danica2711 ja to chapem tak,ze prv kupila skuter a rozvod muz navrhol az po jeho kupe