Centrum právnej pomoci

18. jún 2023

Ahojte, chcem sa dať rozviesť ale neviem absolútne ako postupovať. Som zo Žiliny a viem že tu mame toto centrum, má niekto s nimi skúsenosti? Pomôžu mi? Ako to tam funguje?
Potrebovala by som naozaj rady čo robiť od úplného začiatku, vôbec nie som v tomto zbehla takže by mi pomohlo keby mi niekto povedal čo kedy ako urobiť.
Ďakujem

veselalentilka
18. jún 2023

V každom meste je také centrum. Je tam právnicka. Pomôže. Teda ak je žena na rodičovskom ci nezamestnaná tak pomôžu zadarmo spísať žiadosť o rozvod. Aj na úrade práce s tým dokáže pomôcť právnicka up. Čiže zavolás tam objednáš sa ze tam prídeš. Usmernia ta celkovo.

misa1308
18. jún 2023

Ja som to nedávno riešila. Objednala sa na termín, dajú ti žiadosť, dolozis potrebné doklady a do dvoch týždňov mi schválili právnika akého som chcela. Sú tam nejaké podmienky, ale ak si na rodičovskej a nemáš žiaden príjem tak nemal by to byť problém. A potom sa už rieši všetko s právnikom

hopamato
19. jún 2023

Ahoj, ja som sa rozvádzal bez právnika. Nepotrebuješ právnika na takúto jednoduchú vec ako je rozvod.
Kľudne sa opýtaj, čo potrebuješ urobiť. Žiadosť si vieš spraviť sama. Hlavne nesklamať, vyjadriť sa čo bolo a prečo je to tak. Doložiť veci, čo bude potrebovať súd. Ak máš normálneho budúceho ex, tak za 15min ste rozvedený. Ja som mal ex, ktorá robila problémy. No sudkyňa sa jej opýtala, či to myslí vážne a či je v poriadku. No taktiež rozvedený za 15min, presne podľa návrhu. Len škoda, že som dal syna do striedavej. Teraz ma čaká súd do mojej starostlivosti, keďže matka nemá záujem a nefunguje striedavka. Tak kľudne sa pýtaj, nie je to nič zložité.