Čo napísať do žiadosti o výživné?
Ahojte, s dcerkou (3 roky) sme odisli po utoku muza v aprili. Nie sme manzelia, je napisany v rodnom liste. Odvtedy peniaze posielal a bol slusny ale po poslednej hadke uz mu prislo, ze to nedame dokopy tak prestal navstevovat malu, vyhraza sa. Hra na city ak nebudem "mila" a ustretova tak prestane byt otcom. NO COMMENT. Dcerka ma zdravotne problemy tak predlzeny rodicovsky, z ktoreho platim na doobedie sukromnu skolku aby sa mohla socializovat a ja mat ciastocny uvazok. Mam byt na hypo, nevychadza mi to a kazdy mesiac beriem z uspor, ktore sa rychlo minaju..
Musim podat ziadost o vyzivne ale neviem co vsetko mozem narokovat.. On sa o nu nikdy nevedel postarat len sa s nou chvilu pohral. Vsetko je na mne. Som est mozno dufala, ze sa zmeni a mozog mi nefunguje, podvedomy stres co bude. DAKUJEM ZA RADY.
Je tu asi milión tém, skús si prečítať
Spisujes náklady na dieťa. Napr škôlka strava oblečenie lieky vitamíny okuliare obuv dorgeria a hygienické veci
Vieš ak má približný príjem? Tu je tabuľka
@anonym_autor len nech sa vyhraza, nic ine nevie evidentne , to jednym uchom dnu druhym von
Spis vsetky naklady, lekarske spravy malej
je tu mrte mrte mrte identických tém, stačí čítať a inšpirovať sa. napr. aj ja som tu popísala stovky rád a postupov.
už dávno si mala podať návrh na súd vo veci zverenie maloletého dieťaťa a určenie výživného (nie žiadosť). urob to čo najskôr. hneď.

ak chodí do mš tak to uveď do žiadosti. Môžeš aj zvýšené fin. nároky vzhľadom na zdr. stav dieťaťa.
na zvýšenie výživného máš nárok ak dieťa začne chodiť do mš, zš, druhý stupeň zš, sš, Vš. Zakaždým v tomto období treba podať žiadosť na OS, na zvýšenie výživného nakoľko dieťa má zvýšené potreby.