icon

Čo sa stane, ak ignorujeme dlhy na Slovensku?

6. jan 2026

Ahojte mám otázku.
Čo to znamená keď ma niekto na krku niekoľko súdnych exekútorov na SR ale odíde žiť do zahraničia a nerieši svoje dlhy?Čo sa môže stať v takom prípade,keď aj naďalej nebude riešiť tento problém?Stretol sa s tým niekto?Ide o veľmi vysoké sumy,ktoré dotyčný nerieši.

anonym_12910e
6. jan 2026

Veriteľ môže požiadať exekútora v zahraničí aby mu vymohol dlh.

stellarstar
6. jan 2026

Aj v zahraničí si ho nájdu

subartic
6. jan 2026
@anonym_12910e

Veriteľ môže požiadať exekútora v zahraničí aby mu vymohol dlh.

@anonym_12910e no to nie je také jednoduché , najprv musí to prejsť zahraničným súdom a ten musí uznať rozsudok , na základe ktorej je vedená exekúcia na SR . Až následne môže byť vedená exekúcia v zahraničí .

anonym_d07351
6. jan 2026
@stellarstar

Aj v zahraničí si ho nájdu

@stellarstar a čím dlhšie to bude ignorovať, tým viac bude rásť jehodlh

anonym_12910e
6. jan 2026
@subartic

@anonym_12910e no to nie je také jednoduché , najprv musí to prejsť zahraničným súdom a ten musí uznať rozsudok , na základe ktorej je vedená exekúcia na SR . Až následne môže byť vedená exekúcia v zahraničí .

@subartic V rámci EÚ sa neuzáva automaticky?

krasneleto
6. jan 2026

no nemozne to nie je, ale nakoniec to zaplati ... hadam si niekto nemysli, ze sa odstahuje do rakuska, tu necha dlzoby a ide sa dalej :D

doriiis
6. jan 2026

Krásne predstavy. Realita je taká, že stačí ako v mojom prípade ( nie ja ale ten, čo mi dlzil) 5 rokov oficiálne nemal žiaden majetok a exekúcia sa zastavila

autor
6. jan 2026
@doriiis

Krásne predstavy. Realita je taká, že stačí ako v mojom prípade ( nie ja ale ten, čo mi dlzil) 5 rokov oficiálne nemal žiaden majetok a exekúcia sa zastavila

@doriiis to vážne? Tu na SR má iba dlhy ale v zahraničí už si veselo berie ďalšie pôžičky a ma auto vo svojom vlastníctve.Neviem vážne ako tu funguje tá spravodlivosť,že porobím obrovské dlhy a zdrhnem a nikto za to nepiká.

anonym_9e300e
6. jan 2026

@anonym_autor
Vymahat dlhy sa daju len urcitu dobu po 10 desiatich su premlcane.
Hovori sa ze ked dlhujes 1000 mas problem ale ked milion banka ma problem..

anonym_d2e4cd
6. jan 2026
@doriiis

@doriiis tiež sme mali skúsenosť, že nie že mal exekútor problém nájsť človeka v zahraničí, mal problém nájsť ho na Slovensku, až ked sme zistili my, kde žije, tak sa to pohlo

anonym_24948f
6. jan 2026

@anonym_autor a ked sa jedna o vyzivne? Aj to sa moze premlcat?