icon

Dá sa podať návrh na rozvod ako výstraha?

12. feb 2024

Ahojte.
Vedeli by ste mi prosím poradiť, či by sa dal vybaviť akoze návrh na rozvod.
Potrebujem len papier o návrhu.
Chcem to ako výstrahu. Momentálne sa rozvádzať nejdem, ale chcem aby manžel zistil že si z toho nerobím srandu a myslím to vážne.
Dá sa to vybaviť alebo to musí byt naozaj?
Snáď som sa dobre vyjadrila 🙂
Ďakujem

Strana
z2
natalienka12
13. feb 2024

Autorka: preboha, ved si sadnite za jeden stol a porozpravajte sa. Ak to nepojde, skuste psychologa, parove poradenstvo. Ak to nepojde, tak zbohom. Muzi su inak nastaveni ako zeny. Ty mozno potrebujes, aby ta mojkal a tutkal cely den, jemu to netreba. Muzi nie su velmi emocionalne zalozeni. A ze ma rad auta! No bud rada! Ci by si chcela, aby mal radsej zeny a behal za nimi?

autor
13. feb 2024

@natalienka12 nie to nejde o to aby ma mojkal, to robí bežné...s ním za nedá komunikovat, nikdy sa mi tam neotvorí ako ja jemu, nikdy mi nepovie to ako to on vníma, rozprávali sme x-krát a vždy som len ja komunikovala lebo on nevie povedať svoj názor,

natalienka12
13. feb 2024

Tak potom nebude iny nikdy ani ked mu prestanes varit plnene masove rolady.

stevvvka
13. feb 2024

K tvojmu poslednému príspevku - Lebo je to chlap! Preco ho chceš prerobiť na ženu? Na rozhovory si nájdi kamošku.

Si strašne naivná, ak čakáš, že on sa rozvodu zlakne a zázračné sa zmení. Dnes sú aj donášky alebo bude striedavo objednávať pizzu a jesť parky.

Ja ti poradím, nedávaj žiadny akože návrh na rozvod, fakt to nie je dobrý nápad. Všetky ti tu píšeme. Odpútaj sa od neho emočne, to ta lepšie pripraví na možný odchod.

A začni si žiť svoj život. Pri nom, bez rozvodu. Nájdi si koníčky, chhod do kina, aj sama, alebo s kamoškou. Chod plávať, niekam na kávu so sestrou, s mamou, nebuď toľko doma, nestoj pri hrncoch. Nájdi si kurz maľovania, vzdelávajú sa, chod aj na celý víkend preč niekam. Ver, že žiadny papier akože rozvodu nebude mat taky účinok ako realita, že ta žena fakt nieje pripútaná k hrncom. Keď nebude doma navarene, príde o svoje pohodlie, možno to ho preberie, inak nie je šanca.

Nie je to ani charakterne od teba niekym manipulovať a snažiť sa ho do tlačiť k niečomu, čo on sám nechce. Keby sa aj pod tým tlakom náhodou zmenil, bude to len dočasne a o mesiac ste tam, kde ste boli, dokonca si k tebe dovolí ešte viac, lebo vie, že si mäkká, a na naozajstný rozvod sa neodhodlas.

Deti mate?

glorikarebeka
13. feb 2024

Tak to by ma ozaj trápilo najmenej, že čo bude chlap jesť
Neboj sa neumrie od hladu ....

ibatanecnica
13. feb 2024

@natalienka12 ja som písala, že aby nakoniec nebol aj on za rozvod. Nechápem tvojmu komentáru, ja viem, že návrh môže navrhovateľ hocikedy stiahnuť a to bez súhlasu druhej strany.

natalienka12
13. feb 2024

@ibatanecnica Nie, nemoze ho stiahnut “hocikedy” bez suhlasu druhej strany

ibatanecnica
13. feb 2024

@natalienka12 no neviem, kolegyňa tak stiahla návrh a nepotrebovala žiadny súhlas protistrany.

autor
13. feb 2024

@stevvvka ja ho nechcem prerábať, ja mám na vyrozpravanie kamošky.
Máme 2,5 ročnú dcéru.
Polroka dozadu, ešte on všetko riadil, on mal len peniaze, keď som niekam chcela ísť tak som si pýtala a on mi dal len 10-15€ že na a choď...založila som si účet už jedna rána pod pás uvedomil si že som schopná hocičoho, a zrazu som není na ňom závislá. Chodím samozrejme že s kamoškami, sestrami, on sedí doma, nema žiadnych kamarátov, proste robota a domov, žiadne koníček.
Žiarli a som si toho vedomá.
Od nového roka som začala používať aj naše auto, a tu je ďalšia rána pod pás, zrazu si začal uvedomovať že si bez neho poradím. A začína mať také narážky, keď chces chodiť autom natankuj si, ale keď bude treba servis dáš 25% zo sumy ty, poistku pol na pol ideme. To auto sme nadobudli ako manzelia. Keď chcem niekam ísť idem, ak už nemám peniaze na účte tak sedím doma lebo on mi žiadne nedá.

justxme
13. feb 2024

No mne sa ten váš vzťah zdá celý nejaký divný po tom poslednom komentári. Založiť si účet v banke znamená, že si schopná všetkého? Alebo že si požičiaš auto? Veď to sú úplne normálne veci. Skôr mi príde že si obaja nejako robíte napriek, neviem či sa taký vzťah oplatí zachraňovať.

autor
13. feb 2024

@justxme za normálnych okolností by to bola normálna vec neriešila by som ale odkedy som to urobila on sa správa ako vymenený, lebo nemá nadomnou už takú moc

bylinka25
13. feb 2024

Však napíš návrh sama doma, sú aj vzory na internete, stiahni si ho a potom taký vyplnený ho ukáž manželovi, že to myslíš vážne a nežartuješ.

gleep1
13. feb 2024

Hahha on neprezije ked ty odides lebo mu nebude mat kto navarit a ty si samostatna lebo mas ucet v banke a vies si požičať auto 😂 no, je zjavne ze ty si na nom finančne totalne zavisla a snažíš sa samu seba presvedčiť ze je zavisly on na tebe a ze ta potrebuje a ze bez teba neprezije, no predatav si ze financna zavislost na niekom je oveľa horšia nez "kto mi navari"
Tieto tvoje napady su uplne hlupe, tvoje presvedčenie ze je na tebe závislý a ze neprezije je uplne krive a nie je to ani trochu pravda a mysli na to, ze takymito pokusmi ho nijako nezmenis. Rozoravat sa s tebou len kvpli tomu ze si dala navrh na rozvod nezacne mozno prave naopak, vyvola to v nom neistotu a zacne sa vnutorne pripravovat na zivot bez teba, lebo partner o ktoreho sa nemozes oprieť nie je partner a tazko sa opriet o človeka co dava navrhy na rozvod. Ja by som aa od takeho cloveka zacala mentalne vzdalovat..

thoughtfulweirdo
13. feb 2024

Autorka a ako si pripravená na reálny rozvod, keď si na ňom úplne finančne závislá? Prehodiť sa na krk rodičom nie je pripravenosť 😬 nie si v akútnej núdzovej situácii, takže riešením je venovať energiu príprave na rozvod. Práca, aspoň brigáda, odkladanie financii, hľadanie bývania, budovanie "support siete" ľudí, na ktorých sa budeš potom môcť obrátiť s prosbou o pomoc, príprava plánu na všetky prázdniny a OČR, citové odpútanie. Minimálne do doby vysporiadania majetku budeš musieť s dieťaťom z niečoho žiť a určite by som svoj plán nepostavila na očakávaní mužovej plnej spolupráce v otázke výživného alebo delenia starostlivosti o dieťa. Namiesto zbrklého rozvodu by som momentálne využila výhody manželstva a spoločnej domácnosti a pomaly sa pripravila.

januska12323
13. feb 2024

Dievča ty máš oveľa horšie problémy ako len že sa nevie rozprávať. Namiesto fejkoveho rozvodu rieš reálny.

zmrzlinka2021
13. feb 2024

Autorka,

s týchto vecí sa nerobí sranda. Urob to, len ak realne sa chces rozviest, nie niečo niekomu dokazat, niekoho vystrasit. Lebo "roztocis koleso" a mozno ho uz nezastavis...

Tiez ti odporucam psychoterapcie

ahhola
13. feb 2024

Aha, takze chces chlapa napravit demonstrativnym rozvodom.
Chlap sa zlakne a napravi.
Alebo podpise. 👿
A bude to asi najlepsie pre oboch.

sandrasstini
13. feb 2024

Tolke si mysleli ze budu chybat muzovi. Aby tvoj navrh nebral uz ako definitivnu bodku a aby si sa necudovala keby ti predlozi realnu ziadost o rozvod uz podpisanu.
Neviem, toto mi pride uplne odveci taketo natahovacky, plus nvm ci by som chcela muza, ktoremu musim predkladat navrh na rozvod aby si uvedomil co doma ma. Ked si to neudomil doteraz, nvm ci vam zdrap papiera zachrani manzelstvo, skor urychli koniec

stevvvka
13. feb 2024

Ale ved keď vnímaš, že potrebuje mať nad tebou moc, a ty bojujes tiež, to nie je vzťah, to je boj kto z koho, a takýmto akože rozvodom tiež len bojujes, aby si mala navrch... Bud budete spolupracovať, o tom je vzťah a manželstvo, alebo choďte od seba - ale naozaj...

zuzanna33
13. feb 2024

Ak to budeš potom myslieť do budúcna vážne s tým rozvodom len budeš na smiech! Buď ho podaj naozaj ale načo sa s ním doťahovať len "akože " sa ideš rozvádzať. Hráte nejakú nezmyselnú hru v manželstve...A ak už to tak treba stačí napísať ručne alebo na PC vytlačiť podpísať a ukázať mu že to ideš poslať v najbližšej dobe na podateľňu dá sa to tak

natalienka12
13. feb 2024

@ibatanecnica Ale ja viem, ze ano. Poznam zakony.

stannkas
14. feb 2024

a potom, že sú súdy zahltené návrhmi, keď niekto ide robiť na truc a potom to po čase stiahne... čo je s tým papierovačiek už nikto nevidí

janakomancova
15. feb 2024

Rozumiem ti... Toto som kedysi aj ja urobila... Ako výstrahu. Spisala som to dala mu, roztrhal, chvíľu sekal dobrotu ale aj tak sme sa nakoniec rozviedli😄

Strana
z2