Dajú 4-ročnému dieťaťu striedavú starostlivosť?
Daju 4 rocne dieta do striedavej starostlivosti, aj ked je dieta extremne naviazane na matku a odlucenie na tyzden by pre neho jednoznacne znamenalo psychicku ujmu?
@anonym_autor môžu dať, ale prihliada sa v prvom rade na dieťa ako by to zvladalo
Mozu ano
@anonym_autor to chce nezávislého psychológa na psychologický posudok. Na to sa bude dosť prihliadať, ak druhý rodič neprinesie obálku.
Neviem si to predstavit, aby to dietatu viac neublizilo.
@anonym_autor prečo týždeň? Môžu to byt 3 dni a 3 dni…ale áno, u 4 ročných je to už bežne. Čo do škôlky nechodi?
Ak má druhy rodič podmienky, záujem a funkčný vzťah tak súd môže dať striedačku aj pre 4 ročne dieťa
Nemusí zo byt týždeň a týždeň, môžete sa voľne dohodnúť na dňoch kedy bude u teba a kedy u otca
Môžeš žiadať posudok od klinického psychológa. Ten posúdi či je doeta naviazané, alebo či je naviazaný rodič
určite dajú, je to teraz trend. žial. a neviem či sa prihliada, či to dieťa zvládne. skor použijú metodu dame striedavku a potom uvidíme ..
Boze to je hrozne, striedava starostlivost je hadam najhorsi vymysel, ved to pri tak malych detoch nemoze byt v zaujme dietata a nikto ma nepresvedci o opaku. Ako steniatko si ho posuvat, smutne.
Boze to je hrozne, striedava starostlivost je hadam najhorsi vymysel, ved to pri tak malych detoch nemoze byt v zaujme dietata a nikto ma nepresvedci o opaku. Ako steniatko si ho posuvat, smutne.
@anonym_1dac3b tak ale rodicov ma dieta dvoch. Zial smutna a kruta realita. Ale obaja maju na dieta pravo. Ako aj dieta na oboch rodicov-hlavne ak obaja maju zaujem. Opravim uprimny zaujem. Lebo poznam aj take ze otec si berie deti len aby bolo... deti tam ist nechcu.
@anonym_1dac3b tak ale rodicov ma dieta dvoch. Zial smutna a kruta realita. Ale obaja maju na dieta pravo. Ako aj dieta na oboch rodicov-hlavne ak obaja maju zaujem. Opravim uprimny zaujem. Lebo poznam aj take ze otec si berie deti len aby bolo... deti tam ist nechcu.
@maryetta tak nech sa striedajú rodičia pri ňom, a dieťa má svoju stabilitu, veľmi rýchlo by ich to prešlo. nie dieťa ako bezdomovec chodí od dverí k dverám
@maryetta tak nech sa striedajú rodičia pri ňom, a dieťa má svoju stabilitu, veľmi rýchlo by ich to prešlo. nie dieťa ako bezdomovec chodí od dverí k dverám
@janka_266 tak je uplne normalne ze dieta sa citi vo svojom prostredi kde vyrastlo. To je jasne. Ale tak napr ak ma zena byt vo svojom vlastnictve tak.... kam ma ist ona pocas tych dni ked je pri detoch otec? To tiez nie je riesenie.
A zas ak ma napr otec novy vztah. Zenska je 100% ukaz macochy tak....
nejde ani tak o zmenu prostredia ako o konkretnych ludi ktori su s nimi ☹ to je horsie.
kamoška má za mňa úplne ideálnu striedavú starostlivosť. Samozrejme tu je to aj o peniazoch. Deti sú stále v tom istom byte ako bývali s rodičmi predtým a striedajú sa pri nich rodičia. Týždeň je tam jeden a týždeň druhý.
@janka_266 tak je uplne normalne ze dieta sa citi vo svojom prostredi kde vyrastlo. To je jasne. Ale tak napr ak ma zena byt vo svojom vlastnictve tak.... kam ma ist ona pocas tych dni ked je pri detoch otec? To tiez nie je riesenie.
A zas ak ma napr otec novy vztah. Zenska je 100% ukaz macochy tak....
nejde ani tak o zmenu prostredia ako o konkretnych ludi ktori su s nimi ☹ to je horsie.
@maryetta to už je problém rodičov, ja viem, že to je finančne náročné, ale toto sme na škole preberali už 10rokov dozadu, že to je najhorší možný scenár pre dieťa, hlavne také malé dieťa, známa bola teraz pár dní v nemocnici v auguste a 4 ročné dieťa to spracováva doteraz, a to ani nemá rodičov rozvedených, a chodilo každý deň na návštevu, proste aspoň tie prvé roky......a predpokladám, že na striedavku tlačí otec, a keď si on neuvedomí, že to tomu dieťaťu bude robiť zle, tak tam zrejme nepôjde úplne o nehynúcu lásku voči dieťaťu, ale aj miernu snahu ublížiť matke.
ja by som tú striedavú starostlivosť dala len v prípade, ze dieťa zostáva vo svojom vlastnom prostredí a striedajú sa rodičia ináč nie, pre deti to vôbec nie je vhodné
A coma ten otec robit? Zit bez deti?
Kamarat caka na skolku a hned ziada o striedavku. Poradil mu to pravnik.
Zena odide na vychod k mame aj na 2 mesiace a on dieta vidi par hodin iba ked tam ide /do hotela/ a v nedelu hajde domov v pondelok do prace aby jej a dietatu nechybali peniaze.
Ahoj, ak si matka, na súde trvaj na tom, že nesúhlasíš so striedavkou, skús preukázať, že otec sa nedokáže postarať o dieťa. Spýtaj sa ho na súde či vie meno detskej lekárky, do ktorej triedy v škôlke chodí....., nájdi príklad, kedy dieťa ohrozil na zdraví (živote), napr. nepripúta ho v aute, na kúpalisku schytalo dieťa úpal...
Žiadaj, aby bolo nariadené súdnoznalecké dokazovanie a psychológ ak neodporučí striedavku, sudca sa prikláňa k názoru odborníka.
A prečo chceš žiadať striedavku pre tak malé dieťa,ktoré je naviazané na matku? Chápem,že dieťa má matku aj otca, do škôlky chodí? Ako si to predstavuješ? Bývate v jednom meste? S tým bytom koment vyšie je to ešte dobre. Žiaľ, nie každý ma takú možnosť.
Lutujem, ze za mojich casov nebola striedavka. Miesto toho som vyrastala s narcistickou matkou, ktora presvedcila sud, aka je skvela a ako som na nu naviazana ze musim ostat s nou, hoci otec mal lepsie materialne podmienky aj zaujem.
Ja som preto za striedavku.
Ahoj, ak si matka, na súde trvaj na tom, že nesúhlasíš so striedavkou, skús preukázať, že otec sa nedokáže postarať o dieťa. Spýtaj sa ho na súde či vie meno detskej lekárky, do ktorej triedy v škôlke chodí....., nájdi príklad, kedy dieťa ohrozil na zdraví (živote), napr. nepripúta ho v aute, na kúpalisku schytalo dieťa úpal...
Žiadaj, aby bolo nariadené súdnoznalecké dokazovanie a psychológ ak neodporučí striedavku, sudca sa prikláňa k názoru odborníka.
@ika02 úpal? To nemyslíš vážne. Moje dieťa malo toez úpal a teda nemyslím si, že sa neciem postarať o dieťa
@ika02 🙄 to vážne:? Otec nemá právo na dieťa?
Lutujem, ze za mojich casov nebola striedavka. Miesto toho som vyrastala s narcistickou matkou, ktora presvedcila sud, aka je skvela a ako som na nu naviazana ze musim ostat s nou, hoci otec mal lepsie materialne podmienky aj zaujem.
Ja som preto za striedavku.
@anonym_733fc0 presne tak, samozrejme že dieťa je naviazané na toho s kým trávi najviac času a je jedno či je to matka, otec, babka…takže to nie je dôvod pretože dieťa si veľmi rýchlo zvykne
@maryetta to už je problém rodičov, ja viem, že to je finančne náročné, ale toto sme na škole preberali už 10rokov dozadu, že to je najhorší možný scenár pre dieťa, hlavne také malé dieťa, známa bola teraz pár dní v nemocnici v auguste a 4 ročné dieťa to spracováva doteraz, a to ani nemá rodičov rozvedených, a chodilo každý deň na návštevu, proste aspoň tie prvé roky......a predpokladám, že na striedavku tlačí otec, a keď si on neuvedomí, že to tomu dieťaťu bude robiť zle, tak tam zrejme nepôjde úplne o nehynúcu lásku voči dieťaťu, ale aj miernu snahu ublížiť matke.
@janka_266 ano. To ja sihlasim. Casto si to partneri riesa medzi sebou spory. A nedavaju ohlad na dieta. Zial.
Ja vravim ze to dieta kym je male. Hlupucke este sa da nejako "ukecat". Ale deti rastu. Vidia a citia co sa okolo nich deje. A co zaseju rodicia v detstve to budu žať ked budu deti veľke.
@ika02 🙄 to vážne:? Otec nemá právo na dieťa?
@belllinka omg, hlavne dieťa má práva. Na starostlivosť, bezpečie, lásku od svojich rodičov. Na to nejak zabudas ( nielen ty) doťahovať sa kto má právo na dieťa je také 🤦 ako keby to bola vec - rozišli sme sa, tak sa potrhajme o auto, byt, dieťa...
@autorka dosť ťa tu vystrašili. Súd musí brať ohľad v prvom rade na najlepší záujem dieťaťa. Ziadaj teda psychologický posudok, či je táto forma starostlivosti vhodná pre vaše dieťa, aký je vzťah rodičov k dieťaťu, aký je vzťah dieťaťa k rodičom atď
@anonym_1dac3b v zaujme dieťaťa to vie byť ale len v prípade, keď má dieťa svoj domov a striedajú sa tam rodičia - k tomu sú aj výskumy. Ale ak dieťa behá od jedného k druhému, tak je to neskutočný bordel pre to dieťa a mali by sa konečne ošetriť podmienky striedavky, že dieťa bude mať svoj jeden domov, nech si rodičia platia za bývanie viac, keď majú svoje ego nad potrebami vlastného dieťaťa.
@belllinka omg, hlavne dieťa má práva. Na starostlivosť, bezpečie, lásku od svojich rodičov. Na to nejak zabudas ( nielen ty) doťahovať sa kto má právo na dieťa je také 🤦 ako keby to bola vec - rozišli sme sa, tak sa potrhajme o auto, byt, dieťa...
@autorka dosť ťa tu vystrašili. Súd musí brať ohľad v prvom rade na najlepší záujem dieťaťa. Ziadaj teda psychologický posudok, či je táto forma starostlivosti vhodná pre vaše dieťa, aký je vzťah rodičov k dieťaťu, aký je vzťah dieťaťa k rodičom atď
@bambulkaaskatulka no veď áno, dieťa má práva, čiže má právo aj na otca. ČIže je dosť odveci, písať matke, že má bojovať proti otcovi a očierňovať ho na súde a predkladať nejaké pochybné dôkazy, že sa nedokáže postarať o dieťa.
@maryetta ano, ma 2 rodicov, ale na to mali ti rodicia mysliet predtym, ako to vsetko pokazili. Takze teraz je uplne irelevantne prihliadat na nejake ich potreby, prvorade je dieta a dieta nie je psik aby cestovalo medzi 2 co sa nevedia dohodnut.
A ak ide rodicom o dieta, co by v prvom rade malo ist, a nie o vzajomne hadky ci dokazovanie si niecoho, tak snad kazdy chlap musi pochopit, ze dieta v takom malom veku potrebuje v prvom rade mamu (samozrejme okrem pripadov alkoholiciek a podobne) a striedavka by sa ani nemala dostat na “rokovaci stol”. Stretavat a travit cas sa da aj inak.
@anonym_1dac3b v zaujme dieťaťa to vie byť ale len v prípade, keď má dieťa svoj domov a striedajú sa tam rodičia - k tomu sú aj výskumy. Ale ak dieťa behá od jedného k druhému, tak je to neskutočný bordel pre to dieťa a mali by sa konečne ošetriť podmienky striedavky, že dieťa bude mať svoj jeden domov, nech si rodičia platia za bývanie viac, keď majú svoje ego nad potrebami vlastného dieťaťa.
@anonym_1c1ae2 ano, suhlasim, ale je to hrozne aj tak pri takych malych detoch
@anonym_1c1ae2 ano, suhlasim, ale je to hrozne aj tak pri takych malych detoch
@anonym_1dac3b na jednu stranu je, na druhú poznám kopec super otcov, ktorým styk nebol povolený, lebo ego matky.. za mňa by najskôr mali mať rodičia pár psychologických sedení až potom sa “biť” o dieťa, hneď by to inak vyzeralo

@anonym_autor na 99 percent daju, teraz je to trend a ak budete proti je mozne, ze ho prezveria druhemu. Smutna realita.