Dedenie exekučného dlhu po vzdaní sa dedičstva
Ahojte. Mám otázku ohľadom dedičstva mojej sestry.
Má po exmanželovi jednu exekúciu. Ak sa jej dcéra vzdá dedičstva,bude musieť napriek tomu po smrti matky dediť ten exekučný dlh? Ďakujem.
@maminkamiladka ak sa vzdá dedičstva, tak sa nededí nič -ani aktíva ani pasíva (majetok ani dlhy)
Ale treba poznamenať, že dedičstvo sa dá odmietnuť len ako celok, teda nebuelde dediť ani prípadný majetok, nie len dlhy
Ak som spravne pochopila - dcera odmietne dedicstvo po otcovi, cize aj dlh. Matka bude dedit a zdedi aj dlh a ked zomrie aj ona, bude dedit jej dcera. A hrozi, ze v dedicstve po matke bude dlh po otcovi.
inac mna by zaujimalo, ak niekto nemal pozostalych, tak kto dedi majetok zomreleho alebo kto splati jeho dlh.
to cele proste prepadne statu ci ako to je
inac mna by zaujimalo, ak niekto nemal pozostalych, tak kto dedi majetok zomreleho alebo kto splati jeho dlh.
to cele proste prepadne statu ci ako to je
@balerina2025 vždy najbližšia rodina... matka, otec, sestra,brat...
@balerina2025 vždy najbližšia rodina... matka, otec, sestra,brat...
@katy084 a ked nie je nik? co sa deje potom
@balerina2025 dedi stat
@any3108 takze dedi majetok aj dlhy on akoze tie dlhy potom splati?
prepac ze sa tak blbo pytam
Aby sa ti nestalo čo mojej kamarátke že odmietla platiť dlhy a exekuciu po mužovi aj ich 2 spoločne dcéry. Chlap zomrel pred 10 rokmi a teraz mu prišlo že zdedil veľke poriadne drahe pozemky. Aj po smrti svojej mamy spred 2 rokov. Tiež niečo. Vtedy za neho platil brat dlhy lebo žena a deti odmietli a teraz dali toho chlapa čiže kamarátka švagra na súd že peniaze jej patria hlupota.Samozrejme zažalovala švagra na súd a blba súd prehrala takže asi tak.Platil dlh 12 tisic hovorila a pozemky teraz zdedil za takmer 100 tisic eur.
@balerina2025 áno. Stalo sa to teraz maminmu bratancovi. Nemal žiadneho príbuzného, ktorý by podľa zákona mohol dediť, závet nenechal, takže všetko zdedil štát.
@balerina2025 Dlh sa odpíše ako nevymáhateľný
@balerina2025 Dlh sa odpíše ako nevymáhateľný
@patka06 aha ok a potom co na to ti co mali mat splateny dlch. ak niekto napr nema majetok ale len dlhy
@patka06 aha ok a potom co na to ti co mali mat splateny dlch. ak niekto napr nema majetok ale len dlhy
@balerina2025 No nič, ak nemal majetok, je to ich strata
@balerina2025 No nič, ak nemal majetok, je to ich strata
@patka06 OK dakujem
@katy084 a ked nie je nik? co sa deje potom
@balerina2025 je to veľmi individuálne čo konkrétne ostalo po zosnulom a ako ma zabezpečené splácanie dlhou..najlepšie riešiť s právnikom...

@maminkamiladka ak sa vzda, tak by nemala nic dedit