icon

Deti odmietajú ísť k otcovi

ursula86
5. mar 2013

Mam 2 dcerky a nechcu ist k otcovi,vlacim sa po sudoch uz 3 roky a vzdy daju jemu za pravdu--...vraj manipulujem s detmi a to z pomsty po rozvode...pritom som ja poziadala o rozvod...moja starsia dcera ako trojrocna povedala na svojho otca ze jej sprtal do cikulky.....vraj aj toto som zmanipulovala a po dvoch rokoch sme prehrali ...urobili z mojej dcerky klamarku a zo mna manipulatorku ktora sa chce takto pomstit otcovi......vsade kde pridem,ci psycholog,znalec, soc.pracovnik,sudca....mi hovoria o pravach otca....naposledy ma soc.pracovnicka poslala do psych.poradne,vraj aby sme sa naucili komunikovat......cely cas co som tam bola a rozpravala som jej skusenosti ....to co mi deti rozpravaju po stretavkach,dovody ake mi udavaju....ako mna depce cez telefonaty,trestne oznamenia na mna....rozne likvidacne listy na nas mestky urad ohladom mojej rodiny,o tom ako nerespektuje to co deti chcu......vsetko obratila na mna ze musim hladat v nom aj pozitivne veci a naucit deti chodit.....ked som jej rozpravala ake tresty a vychovne metody ma pri detoch tak mi povedala ze kazdy ma iny-svoj nazor na to ....ze to nie je nic zle.....na kazdu moju vetu mala argument...vacsinou sa naklanal k otcovi.....skoncilo to tak ze som musela dohodnut dalsie stretnutie a ze bude riesit -ucit moje deti aby k otcovi chceli ist.....chcem podotknut,ze ma byvali manzel tyral hlavne psychicky ale aj fyzicky aj cez tehotenstvo....a toho bola svedkom aj moja starsia dcerka a neverim ze sa niekedy zmeni....bohuzial sa mu dari hrat formu milujuceho otca....ale akonahle zavrie hocktore uradne dvere je to znovu ten clovek co pred tym a este silnejsi/tyran/ vdaka nasim uradom ,ktore mu davaju za pravdu a tym padom aj silu tyrat mna cez moje deti...a dalsia vec ze ma moc penazi...a znamosti.. prepacte ze to pisem tak bez hlavy paty.....ale uz som zufala....chcem poziadat o pomoc nejaku organizaciu,ci by ste mi nevedeli poradit....uz som ochotna to aj medializovat...dakujem

Strana
z2
nazorotca
15. apr 2013

@alelujaaaa ligu netreba, založiť do hláv rodičov, kurátorov , psychológov, sudcov....tam je to správne miesto, liga je o ničom

alelujaaaa
15. apr 2013

@nazorotca Kuratori, psychologovia znalci a sudcovia už to maju v hlavach založene, rsp v smerniciach. O to boj nemusi byt. Teras do striedavky daju decko aj pedofilovi. Ci je to skutocne v prospech dietata... To bohužial zistime o par rokov ked nam nese pokusne deti odrastu. ☹

nazorotca
16. apr 2013

@alelujaaaa zistíme zistené, Striedavka funguje roky v civilizovaných štátoch, ; ad smernice: jedna vec je smernica, druhá znalosti, čo striedavka vlastne je, čo obnáša, a čo hlavne prinesie deťom - čo je hlavným zmyslom tohto inštitútu, teraZ dieťa nedajú pedofilovy, to si píš, ale ak sa jedná o vykonštruovaného " pedofila" zavrhujúcim rodičom, obyčajne matkou, tak to sa stáva bežne, žiaľ, tzv. matky sa nezastavia pred ničím a úplne bez uvedomenia si svojho počínania označia otca za pedofila, len, aby dosiahli svoje ( obyčajne si tu tzv. matka rieši svoje psych. komplexy, vydieranie cez deti hlavne je to o peniazoch), ničia život otcovi, dieťatu - to ich však nezaujíma, je to tragické a smutné, ale je to tak, dúfam, že medzi nich nepatríš...
možno by stálo za to, choď do panta a pozri si knihu Dr. Gardner - striedavá starostlivosť - dozvieš sa viac o následkoch počinov tzv. matiek na psychiku detí...
v každom prípade SS nie je to pokus, ale nasledovanie dlhoročnej praxe vo vyspelých štátoch, takže tvoja snaha je trochu mimo mísu
P.S. popracuj trochu na svojej gramatike, o.i.

alelujaaaa
18. apr 2013

@nazorotca pocuj nepoznas pripady len mrviš poucky.... Secky matky ktore nescu striedavku hadžeš do jedneho vreca. Ak mas problem so ženou(ami) je to tvoj problem , je mi to luto, ale popracuj na nom ! Ne secky sme suky, hoc nechceme striedavku. Zavri si brožury a mudre psychoknuhy , daj dole klapky z oci a riad sa aj deci vlastným srdcom. Scela som s tebou polemizovat na tema , ale touto rétorikou to nepojde. Maj krasne dni.
PS: A uvolni sa trochen. Ser na gramatiku. 🙂

nazorotca
19. apr 2013

@alelujaaaa na gramatiku nie je problem sa " vysrať", ako píšeš, iba to hovorí o tvojej akejsi úrovni...
je úsmevné čítať tvoje akože argumenty, ( poučky, nepoznáš prípady, do jedného vreca...) jednak píšem o vlastnom probléme SS, pár prípadov poznám aj z iných rodín..žiaľ, evidentne ti uchádza zmysel , detské psychické problémy, a nakoniec, polemizovať nevieš, jednak si sa k tomu ani náznakom nedostala, otázka znie, či vieš polemizovať a či vieš čo to vlastne polemika je ( okrem slovného napádania oponenta) ,
ad brožúrky, " psychoknuhy" - detská psychika je veľmi vážna vec na to, aby som ich nečítal, neštudoval, neporadil sa s psychológom; riešenie tvojho razenia mi príde nevhodné a nič neriešace

alelujaaaa
19. apr 2013

@nazorotca Tak to ma svet štastie, že po nom beha taký naurovni člen yak ty... LOL..... Myslim si, že každy do svojou trochou chce prispet vychydza z vlastnej skusenosti SS tak ako aj ja.... Lenže ja nemam problem s mojim bývalým , je starostlivy otec, robý program atd. Moja skusenost s SS je proste taka, že ju mala zle znasa a trva to dlho už . A ako vravis, detska psychika je važna vec a asi ako tebe aj mne na tom zaleži... Tieš som sa radila s psychologom..... Možno mas večšie deti.... Možno ine - zle skusenosti, možno by si mi alebo mojmu bývalemu vedel poradit. Nic o sebe si zatial nenapisal. Tak prestan prskat okolo seba kto je na urovni a kdo ne, chytat za pismenka.... možno by si sa cudoval a ja tieš.

nazorotca
19. apr 2013

@alelujaaaa možno, len neviem, či je ten záujem skutočný, obávam sa, že nie..a to je ten tvoj problém
ad prskať: pozri si svoje predošlé príspevky ku men, nevidím ten proklamovaný záujem z tvojej strany

nekráča o dobré/zlé skúsenosti, ide o stále o tú istú vec, podstatu, nájdi si knihu Gardner: striedavá staroslivosť, veľa pochopíš, nedávam rady, cestu k poznaniu si nájdeš sama, ak chceš.
detská psychika v procese rozvodu a post rozvodu je vskutku vážna vec, rodič na to potrebuje odborníka, odborníka veci znalého, vrátane SS, z desiatich detských psychológov dvaja - štyria vedia o čom to je, je to príliš " mladé" na nich, ďalšie , nie menej závažné u psychológov je ich vlastný postoj k inštitútu SS a z toho rezultát a diagnóza, príp. ďalší postup, atd.......ruku na srdce, ak by jeden mal vážny rpoblém z rakovinou, vyhľadá naozajstného odborníka, kt. má široké vedomodti, najnovšie poznatky z odbornej praxe, nepôjde za lekárom z periférie....taká je pravda

katrinakovacova
9. máj 2013

@nazorotca no ja viem z pozorovania a z toho ako sa "muži" správajú keď si myslia že ich nikto nevidí, hlavne ich zákonité manželky, že naozaj je ich oveľa viac ako sa zdá, úchylných a nadržaných manipulátorov, schopných zdevastovať ženu potom ako ju uštvú. Samozrejme robia to aj ženy, ale nevidím to v takom rozsahu, a ženy sú väčšinou sprosté skôr v tom, že tie neatraktívne mi povedia že si to vymýšlam, zatože ešte mi aj závidia, že stále musím odháňať úchylákov. To ako vyzerám je skôr zle ako by to bolo dobre, lebo vidím že slušných mužov je naozaj žalostne málo.

nazorotca
9. máj 2013

@katrinakovacova načim otvoriť oči🙂

adagust
7. máj 2017

Ahoj, riesim rovnaky pripad, mozno nie az tak extremny ako tvoj. Ale jedna sa o psychicke aj fyzicke tyranie aj pred syncekom. Dokazat sa to neda... Otec hra najlepsieho chlapa na svete. Syncek k nemu nechce, chce byt stale so mnou... Psych.centrum, ktore nas "uci komunikovat" nas nuti do striedavky!!! ;(

Strana
z2