icon

Dĺžka konania pri trestnom oznámení za neplatenie výživného

jankasoj1974
18. máj 2025

Dobrý den. Aká je Vaša skúsenosť s dlžkou konania po podaní trestného oznámenia za neplatenie výživného. Do akej doby vzniesli obvinenie a aký bol postup.
Zaujíma ma ,či sa pri výživnom bavíme o mesiacoch alebo o rok,dva. Dakujem

kvieta
18. máj 2025

@jankasoj1974 Prečo to neriešiš podaním žiadosti o náhradné výživné na ÚPSVaR?

moony99
18. máj 2025

Veľmi dlho,mne rovno na polícii povedali nech si vybavím náhradné výživné.

jankasoj1974
autor
19. máj 2025

Dakujem, uz riesim aj nahradne ale dlzne je vysoke, tam je aj exe aj trestne. Chcela dom orientacne ako sa to casovo hybe na policii do rozhodnutia

kvieta
19. máj 2025
@jankasoj1974

Dakujem, uz riesim aj nahradne ale dlzne je vysoke, tam je aj exe aj trestne. Chcela dom orientacne ako sa to casovo hybe na policii do rozhodnutia

@jankasoj1974 Počítaj min pol roka a viac. Záleží to od mnohých vecí. Od toho, či on bude chcieť vypovedať, alebo ho budú naháňať, od vyšetrovateľa, od toho, ako bude ex chodiť na súd na pojednávania at´ď. Fakt je to nadlho. A druhá vec je, že Ti to odklepnú, ale vymožiteľnosť je tiež otázna. Pevné nervy prajem.

klaudiinekko
22. máj 2025

@jankasoj1974 u mňa sa to rieši od decembra minulého roka 🙏.. Stále sa odročilo a ani neuviedli dôvod..

jankasoj1974
autor
22. máj 2025
@klaudiinekko

@jankasoj1974 u mňa sa to rieši od decembra minulého roka 🙏.. Stále sa odročilo a ani neuviedli dôvod..

@klaudiinekko dakujem. Aspon nie som jedina, ale budem rada ak si dame vediet, poradit.