icon

Ex chce posielať dieťaťu na detský účet peniaze

12. mar 2025

Ahojte, prosím Vás nemáte s týmto skúsenosť? Bývalý neplatí pravidelne výživné, má už aj exekúciu. Každopádne vo všetkom, čo sa dá robí naschvály. Teraz si pýtal číslo účtu od dcéry (ani nevedela že má účet, šetrím jej tam a chcela som nech sa o tom dozvie až, keď bude mať 18), vie že ten účet je nastavený tak, že nie sú možné výbery a určite to číslo účtu niekde má, len neviem, či ho bude schopný nájsť. Neviete, či sa môže stať, že jej tam začne posielať peniaze a bude tvrdiť, že to je výživné. V rozsudku je, že má platiť k rukám matky. Rozmýšľam, že si požiadam o náhradné výživné a tam sa musí vždy vrátiť, ak niečo pošle, čo by dosť komplikovalo vybavovanie, hlavne on je schopný jej poslať úplne drobné a neviem, či to budem musieť dokladovať. Raz jej tak dal za hrsť mincí, keď s ním bola a chcel, aby mi to dala, ale to som odignorovala, keďže k tomu nemá doklad, tak si to nechala ako "vreckové" cca do 5€.

Strana
z2
alex49
12. mar 2025

Výživné je dané súdom a ma ho odovzdávat matke. To, či šetrí dcére niečo na účet, alebo platí niečo navyše je jeho dobrá vôľa, nie je to súčasť výživného.

autor
12. mar 2025

@alex49 takže teoreticky, keby ho poslal na účet dieťaťa s poznámkou, že sa jedná o výživné a mne nepošle nič, je to jeho problém, bude sa to chápať ako sporenie, aj keď k účtu mám dispozičné práva a teoreticky môžem zmeniť nastavenie pre výbery, ale nechcem, keďže účel toho účtu bol úplne iný.... Aby ste ma pochopili nejde mi teraz o to robiť niekomu zle, len či s tým niekto nemá skúsenosť a ako sa k tomu postaviť.

minenkaa
12. mar 2025

Vzdy musi poslat tebe peniaze ,ak posle dietatu na setriaci ucet to nie je vyzivne

biba_18
12. mar 2025

akonáhle dáš dieťaťu peniaze - sú to peniaze dieťaťa a ty ako rodič už s nimi nemôžeš disponovať ... takže toto vysvetli bývalému - to sú 2 rôzne veci ...

sense
12. mar 2025

Hlavne tam nič nemen čo sa výberov týka, aby náhodou ak bude mať číslo účtu nechcel odtiaľ vyberať. Alebo si možno myslí že tam si bude nechávať posielať výplatu kvôli exekútorovi.
Ak je v rozsudku k rukám matky ,Tak ak by aj poslal peniaze tam tak to nie je vyzivne

deti95060810
12. mar 2025

to by si musela mať v rozsudku.. môže byť že napr. 300 e k rukám matky a 200 na sporiaci účet... ale ty máš len k rukám matky tak potom mu nedávaj žiaden účet a nech ti dáva e na ruku...

moonlight1210
12. mar 2025

Sud v rozhodnuti zvycajne definuje, ze vyzivne musi byt dane k rukam matky. Takze dostupne tebe. Nie na hocijaky ucet, ktory si on zvoli.
Pozri si, ako to mate napisane.

aandrea9
12. mar 2025

Ja by som s tým nesúhlasila. Na výživné nemá a na sporiaci účet by posielal? Nejde o to, robit mu zle. Peniaze ma posielat tebe. Trestne oznamenie si podala? Ak ano, mozno mu ide o to, ze tam bude posielat jedno euro mesacne akoze vyzivne a vyhne sa dalsiemu stihaniu. Ak je typ, ktory rad robi naschvaly. Pravnu vahu to podla mna nema ale narobilo by to zbytocne dotahovacky. Moj nazor.

kulumulu123
12. mar 2025

@sense toto ma ozaj zaujíma ak teda by si nechal posielať výplatu na účet dieťaťa kvi exekúcii neznamená to ze tie peniaze "dal" dieťaťu a teda je na ňom resp matke ci ich dostane naspäť?? Nerypem iba našťastie s týmto nemam žiadne skúsenosti a dúfam ani nikdy mat nebudem proste ma to zaujíma... Vdaka

januska12323
12. mar 2025

Peniaze poslané na sporiaci účet nemôžu byť výživné keď sa nedajú vybrať.

aandrea9
12. mar 2025

@kulumulu123 ak nie je disponent účtu nič by tým nezískal. K peniazom by sa nedostal. Takéto typky si dávajú posielat výplaty na účty priateliek, partneriek, rodičov a podobne.

zuzanka.zuzu
12. mar 2025

kľudne mu daj číslo sporiaceho účtu dcéry, nech pošle peniaze tam a kľudne nech dá do poznámky "výživné" ... a potom mu zavolaj kde máš za tento mesiac výživné a ak nepošle, šup k exekútorovi 😉 neboj, spamätá sa veľmi rýchle keď chlapec zistí že peniaze zaslané na účet dcéry nebolo tohtomesačné výživné a bude musieť doplatiť aj tebe 😂 mudrlant 🙈

autor
12. mar 2025

@aandrea9 môže sa pridať k účtu, keď príde s rodným listom a môže robiť prevody, s tým mám tiež skusenosti. Urobil si detský účet kvôli exe, akože šetrí aj na súde dokladoval a nakoniec mňa naháňali z oddelenia vymáhania nech uhradim nepovolené prečerpania, nikto nechápe ako to zvládol na detskom účte spraviť, ktorý je zadarmo. Ja som to ale odmietla a teraz riešim nech môžem spravovať majetok len ja, preto aj začína robiť zlo. Akože to je prípad sám o sebe a viem môžem si za to sama ... Mladá sprostá 🙈.

nin12345
12. mar 2025

No toto by mu nepreslo ak posle na sporiaci tak spori dcere. Vyzivne sa nerovna sporenie. Vyzivne je na zakladne potreby dietata a do 18 rokov ide cela ta suma k rukam matky. Nie k rukam dietata, nie na sporiaci ucet.

nin12345
12. mar 2025

Pokial posle na sporiaci je to jeho dobra vola ze dcere naviac spori, takisto pokial da peniaze jej do ruk je to jeho dobra vola ze dal dcere vreckove. Ale tebe mesacne vyzivne musi prist na tvoj ucet odhliadnuc od tohto vsetkeho.

aandrea9
12. mar 2025

Fuha ten je znalý 🤔😡 ako sa dostal k rodnému listu preboha??? Ty ju máš zverenu do starostlivosti predsa a všetky úkony môžeš robiť iba ty co sa dcéry týka. Aspon si myslím.

biba_18
12. mar 2025

@aandrea9 to ale v banke nemajú odkiaľ vedieť, keď on tam vytiahne rodný list ...

kulumulu123
12. mar 2025

@aandrea9 rodný list sa dá vybaviť na matrike kedysi to stalo cca 5eur. Takže ak je v tom rl zapísaný ako otec dostane ho

autor
12. mar 2025

@aandrea9 nie teraz to je tak, že v starostlivosti ju mať môžem, ale rodičia majú rovnaké práva a povinnosti, pokiaľ teda niečo vážne nepokašle a súd mu tie práva neobmedzí. RL vydajú na matrike ktorémukoľvek rodičovi, má svoju kópiu.

luccija
12. mar 2025

Zbytočne špekuluje výživné má byť poslané tebe tým všetko začína a končí ...tak ako je v rozsudku ...idiot si myslí, že budeš dieťa život zo vzduchu, keď robí takéto prieky.

aandrea9
12. mar 2025

Ach jaj. Už pokaslal tým účtom, v ktorom išiel do prečerpania. Na tvojom mieste to riešim súdom. Lebo sa nedoplatis precerpaní.

autor
12. mar 2025

@luccija tak jemu celkovo chýba logika, neposlal peniaze dlho, potom poslal niečo spätne a chcel aby som zdokladovala načo to miniem, lebo dieťa tie mesiace bez výživného podľa neho asi nemalo potreby, alebo som povedala že mu nedám jesť keď neposlal 🙈. A to ma dcéra naozaj všetko čo potrebuje aj navyše, s manželom radšej sebe nedáme ako jej. Vraj nebude živiť mňa a platiť mi prerábku domu 🤦.

autor
12. mar 2025

@aandrea9 už sa to rieši preto začína vystrkovať rožky

aandrea9
12. mar 2025

Stúpila si mu na otlak 😂 len vytrvaj 👌

joannita
12. mar 2025

@kulumulu123
@aandrea9
Ak má exekúciu a je zamestnaný, zamestnávateľ je o tom exekútorom upovedomeny a musí mu danú čiastku z výplaty strhávať inak by porušil zakon. Nedá sa to urobiť tak že len uvedie iné číslo účtu, to by všetci boli takí špekulanti...

livi13
12. mar 2025

Ahojte baby, viete mi povedať ako dlho trvá cely tento cirkus okolo vybavenia náhradného výživného, kým sa matka dostane k peniazom? a este bližšie opísať, ako to prebieha u exekútora? dakujem pekne za každé info😊

aandrea9
12. mar 2025

@joannita samozrejme. Ale ak ma na papieri mzdu 200 eur tak zrážky nehrozia. Takíto v tom vedia chodiť bohužiaľ 😡

joannita
12. mar 2025

@aandrea9 jasne. Reagovala som na to, čo si pisala, že si dávajú posielať výplatu na účty iných ľudí a to by im bolo zbytočne.

sense
12. mar 2025

@kulumulu123 neviem mňa to len tak napadlo, keď tu človek číta o kadejakých spekulantoch., viem že tu bola kedysi téma že sa rozviedli a následne otec deti vybral z účtu kde ukladali deťom peniaze bez vedomia matky...ja chvalabohu osobnú skúsenosť tiež nie, ....

autor
12. mar 2025

@livi13 ja som podávala exe už dávno zavolala som exekútorovi, ktorý už mal jeho stare exekúcie a on mi povedal čo mám poslať. Náhradné som ešte neriešila, lebo som sprostá, a zlá lebo už som dala tu exe a ničím mu život. Keď poziadaš náhradné výživné dajú na neho aj trestné oznámenie. Ale teraz sa veľmi zjednodušili podmienky a mne dochádzajú nervy tak idem do toho. Najlepšie si zavolať na úrad práce kam patríš a oni ti všetko vysvetlila. Len už musíš mať podanú to exekúciu.

Strana
z2