Ex mi chce zobrať dieťa. Čo robiť?
Ahojte baby, chcem sa poradit co mam robit ked mi ex chce stale brat dieta, je hnusny vulgarny a robi vsetko preto aby oddialoval sudy, mne nepomohli ani urady nikto a nechcem aby si dieta braval ako on si zmysli, nechce sa nijak dohodnut a dieta chce mat vo svojej starostlivosti. Dakujem
Ja si tiež myslím, že si veľmi rýchlo rozmyslí, keď dieťa bude mať dlhšie ako na víkend. Chlapi sú proste takí, bude mu chýbať ten jeho kľud a pohodlie.
@jedinakovaanet tak kým nemáte súdom určený styk tak si ho môže brat kedy chce rovnako ako aj ty. Dieťa ti nevezme súd určí styk. Hnusní a vulgárny sú rodicia bežné voči sebe po rozchode. Skus hľadať optimalizáciu a nedávať dôvod na handrkovanie. Požiadala si o NO? Ale NO iba ak je dieťa v ohrození. Co robí aby odialoval súd? To sa ako dá? Jedine ako môže oddialiť súd je neprevziat si predvolanie urobí 1-2x a príde po neho eskorta a aj si to zaplatí. Upozorni ho na to. Ak chce ísť na pojednávanie v putách s bandou kukláčov tak mu dopraj ten zážitok. Ináč bežné s dieťaťom sa čaká na súd aj pol roka na prvé stretnutie a kým sa vsetko dorieši aj rok a viac.
Pokiaľ dieťa nie je zverené tebe a nemáte určený styl môže si brať dieťa koľko chce a byť s ním koľko chce rovnako ako ty. A rovnako môže žiadať dieťa do svojej starostlivosti. A rovnako môže aj vyhrať. Koľko rokov má dieťa?
Najsmutnejšie na tomto všetkom je, že väčšina ľudí toto robí , aby si navzájom ublížili, robia to z nenávisti voči sebe a dieťa len trpí, prehadzujú si ho ako horúci zemiak hore dole
@sense dietatko ma 10mesiacov, moze ano to viem ale on nieje schopny sa o nu postarat zo zaciatku sa ani nezaujimal a ako zistil ze bude sud tak sa hra na otecka roka, jemu ide o to aby ma vytrestal len preto lebo som ho odkopla a nechcem ho
@sasesoe praveze o to ide ze on si snou chce vybudovat taky vztah aby potom vyhral na sude a dieta zverili jemu
@7miriam77 ja som sa snazila byt mila a tolerantna lenze on to vyuziva a chce mi len ublizit
@leo2019 o NO som ziadala lenze nieje dovod dieta nieje v ohrozeni
@andula09 lenze ked ju bude mat dlhsie a stale ako on chce bude hovorit na sude ze ma snou uz nejaky vztah vybudovany a bude chciet tu starostlivost alebo striedavku
@jedinakovaanet on nechodi do prace? Ako by bol schopny postarat sa o 10 mesacne babatko?
@jedinakovaanet veď presne o Tom píšem a je mi to moc ľúto, neviem si ani predstaviť, že by mi niekto bral dcérku 😭. Malá má len 10 mesiacov, mali by ti ju zveriť do opatery, no ja s týmito vecami skúsenosti nemám, no baby ti tu isto poradia. Drž sa a bojuj ❤️🍀
@7miriam77 dakujem
@tenerifka ved chodi si ako chce ma firmu ale tiez viem ze by snou nedokazal byt viac ako tyzden vkuse kvoli robote neviem co si on tymto dokazuje nevie sa zmierit stym ze ho nechcem a nemilujem a chce sa mi len pomstit
Nedaj sa zatiahnuť do jeho hry. Máš dieťa zverené do starostlivosti? Také malé nedajú do striedavky ale návštevy budú.
@jedinakovaanet pozri kým nie je dieťa zverené tebe tak áno má právo si budovať vzťah. 10 mesačnému dieťaťu striedavku asi ťažko odmietnu ale je v záujme dieťaťa aby si budovali vzťah aj s otcom, pokiaľ otec záujem má. Či sa ti to páči alebo nie. Pokiaľ dieťa neohrozuje na zdraví treba dať vlastne ego bokom
Veď mu ju daj. Chlap to ani nie do týždňa vzdá a ty budeš mať pokoj. Dieťaťu sa nič nestane. Take malé dieťa mu na 100% nezveria ak nie si nejaká alkoholička alebo tak. Ja neviem, či sa roztrhlo vrece s týmito oteckami roka😅 má právo na to byť so svojim dieťaťom, na to nezabudaj a čím viac budeš proti tomu budeš bojovať tým viac tým bude trpieť to dieťa. Sa s ním dohodni, nech si ju vezme na pol dňa, aby si vedeli na seba zvyknúť. Veď keď budú mať dobrý vzťah, tak to bude úplne super. Ak si tymti lieči iba svoje mindraky, tak si ten vzťah nevytvorí, lebo to nemyslí úprimne.
už sme tu na identickú tému popísali mrte príspevkov, skús si pohľadať a čítať, určite ti to veľmi pomôže, psychicky aj prakticky.
to že takto vyvádza je len jeho ranené ego, že si si dovolila ho odkopnúť, jeho, takého skvelého chlapa. je to mrcha charakter, egoista, a manipulátor. pozbieraj sily, a pred ním sa tvár ako silná, vyrovnaná osoba, že si sebavedomá a dôstojná, lebo ked mu ukazuješ obavy a strachy, si rozklepaná , nervózna a len tíško počúvaš, chlácholíš, tak mu tvoja podriadenosť ide ako voda na jeho mlyn. chrapúň cíti prevahu tak si honká svoje ego na tvoj úkor. seberovnému by si to nikdy nedovolil, lebo by dostal po papuli, od strachu by sa pototo. keď budeš sama, tak sa kľudne vyzúr, nadávaj, vyplač, aby si dostala zo seba frustráciu.
využi že dieťa má iba 10 mesiacov, priprav si argumenty, dôkazy, svedkov, všetky drobnosti čo by ti mohli pomôcť, aby si na súde bola pripravená. a tým aj silná v základoch.
keď si chodí lárom fárom kedy chce pre dieťa, a náročky tak aby to bolo nepravidelne, a v časoch kedy vie že ťa vyruší, otravuje, obmedzuje, len aby ťa naštval, urobil zle, tak skús napísať list - niečo ako dohoda do riadneho pojednávania rozhodnutia súdu. takú rodičovskú dohodu. že budeš rada, keď si bude budovať dieťa vzťah s otcom a otec s dieťaťom, ale keďže ide o naozaj malé dieťa, ktoré potrebuje pravidelný režim pre dobrý vývoj ľudský, psychický aj zdravotný, tak navrhuješ nasledovné : napr. stretnutia pondelok -streda-štvrtok po poobednom spánku 16,00- 18,00, alebo inak, na začiatok v tvojej prítomnosti. budeš ústretová, list= snaha o dohovor budeš mať veľké + pred súdom že si sa dohodnúť chcela. alebo ako radia, daj mu ju na celé popoludnie, 1 fľaška, + pleinka a nech sa otecko stará. začne mu vrešťať, bleskovo ti ju vráti.
tak drž sa a nedaj sa deptať.
@jedinakovaanet pokiaľ má dieťa 10 mesiacov súd mu pridelí maximálne víkendy pokiaľ jebkojene tak len na čas cez víkend aj to len za tvojej prítomnosti. Pokiaľ budeš po celú dobu do 3r. na MD tak neverím ze mu ho dajú na viac poprípade na striedavu. O to žeby ti ho vzali to sa nestresuj lebo to nieje možné ale určite rátaj ze styk minimálny a to víkendy mu schvália.

@jedinakovaanet ahoj, ja nerozumiem týmto ťahaním sa o dieťa. Kvôli alimentom alebo prečo? Nechaj mu ho na týždeň -dva a bude ťa prosiť, aby bolo u Teba...