Exekúcia za neplatenie výživného. Aké sú následky?
Nasla som u brata doklad o exekúcii,lebo cca 5 rokov neplatil vôbec výživné na deti.Ma uhradiť čiastku cca 13 000 €
Neverím,že niečo z toho zaplatí,keďže sa topí v alkohole a neplatí si ani zdravotnú,praca žiadna atď.Vladtnit nevlastní nič.
Aký postih ho vlastne čaká?Vazanie?Fakt netuším.
Ten človek je čiernou ovcou rodiny a veľmi sa za neho hanbíme.
No zmeniť sa nemieni a my s nim nič neurobíme.
Nemáme vešteckú guľu, ale ak matka požiadala o náhradné výživné, dostáva ho od štátu a štát si bude nárokovať od povinného (teda od brata). Je vysoko pravdepodobné , že bude prebiehať súdne konanie a brat pôjde do basy. Možno mu nariadia aj protialkoholické liečenie, ak bude v base pracovať - budú mu strhávať časť mzdy na úhradu výživného.
Súd všetko zváži a rozhodne.
PS. Aj vy ako rodina môžete deťom pomôcť namiesto nepodareného biotatka...
Áno, s veľkou pravdepodobnosťou to skončí väzením. Neplatenie výživného je trestný čin.
Btw... ako sa zaujímate o synovca, vnúčika, ak až teraz ste zistili, že sa roky neplatí výživné? Neviem si predstaviť, že by som sa roky nezaujímala o synovca/neter, žeby som nevedela ako sa mu darí, žeby som nejavila záujem na narodeniny, Vianoce. Aj keby môj brat nežil s matkou dieťaťa, tak ja by som sa určite zaujímala, veď je to naša krv, naša rodina. Keby ste sa zaujímali, tak by teraz nedošlo k prekvapeniu. Ja by som sa v tomto prípade hanbila aj na tvojom mieste.
@melanta Mila pani,nič neviete o pomeroch v rodine no ste múdra pri písaní na sociálnu sieť.V poriadku,v dnešnej dobe je každý veľký hrdina na internete.
Vy nič neviete o nás,no idete súdiť.Nech sa páči.
My pre zmenu nič nevieme o nich už niekoľko rokov,lebo s tými deťmi ich matka utiekla do zahraničia.Ale nebudem tu vypisovať detaily.
Ešte že vy všetko super viete.Ja sa veru nehanbím.Ja nemám za co sa hanbiť.Len ma napadla taka otázka,pri osobnom stretnutí ste tiež taka priama osoba,že idete do útoku?Cez písmenká je každý hrdina,že?
Nič neviete,nebuďte,lebo nikdy neviete ako vy skoncite😉
@autorka si úplne zbytočné útočná. Obyčajná logická otazka, ty si mohla, aj nemusela odpovedať, nie útočiť. Nikto nevie, ako to v inej rodine je. Co vkuse omielas nejakú hanbu. Nikto o nej nehovori
@stanislavicenka autorka je útočná?! Čítala si odpoveď od @melanta? Netuší čo sa deje v ich rodine a hneď ju odsúdila, že by sa autorka tiež mohla hanbiť. Začo?! Keď matka odišla do zahraničia s deťmi a neumožnila im akúkoľvek styk, začo sa má hanbiť?!
@martul ty necitas s porozumenim. Autorka v dvoch príspevkoch spomenula slovo hanba. Prosím ta, prdcitaj sieste raz, ci som napísala. Slovo po slove🤦♀️
vy ako rodina sa hanbiť nemusíte, on je otec a je to jeho zodpovednosť a vizitka charakteru, nie vaša. to že matka odišla do zahraničia, mohol riešiť on ako biootec a trvať na návrate detí na územie SK, do miesta ich obvyklého pobytu. možno aj vyslovil súhlas, možno mu biomatka tvrdila že ked dovolí, nebude vyžadovať výživné, ale nemá to brat písomne, výživovacej povinnosti sa vzdať nemôže, tak biomatka má právny nárok výživné vymáhať. a ak si otec povinnosť neplatí, nedajú sa € vymôcť, môže dojsť aj k odsúdeniu na pár rokov. ale ani vtedy vyživovacia povinnosť nezanikne.
to že melanta napísala tvrdý príspevok, nič nemení na tom že má dosť pravdu, keby s´te pomohli a riešili takmer v zárodku, nemuseli by ste byť teraz prekvapení. a každému súdnemu človeku by malo byť jasné, aj v takýchto prípadoch, aké sú represie za neplnenie vyživovacej povinnosti. Nie sa teraz čudovať

No určite môže ísť do basy a splatiť peniaze bude musieť.Kamarátkin muž tak neplatil po rozvode na deti tak je v base.Tam robi a strhavaju mu peniaze a posielaju jej na účet výživne.