icon

Feťák a striedavka

modrakengura
28. dec 2021

Je mozne aby dali niekomu kto fetuje (metamfetamin, amfetamin + samozrejme thc) striedavu starostlivost ak o nu poziada? Do roboty chodi.

Mozem ked budem vidiet ze je pod vplyvom drog a zoberie si dieta na vychadzky zavolat policiu nech mu daju test? Alebo ked dieta donesie pod vplyvom tvrdych drog?

Mna skoro zabil ked som bola tehotna, bil ma aj po porode o com mam aj dokazy, moze aj napriek tomu ako sa spraval k matke dietatu dostat dieta na vikendy nebodaj na cely tyzden??

Co ak ja budem mat nanho zakaz priblizenia aj tak bude mat pravo na striedavu starostlivost? A ako to potom prebieha so stretavanim.
Nejde mi o to aby dieta sa nevidalo s otcom ale ktora matka sa zmiery s tym ze bude musiet dat dieta agresivnemu fetakovi?

Zalezi vobec tomuto statu na detoch? Ked takyto clovek si ma bravat dieta?

Strana
z2
selest
28. dec 2021

@soldi to sa zle aj cita nie este preziva. Drzte sa

judar
28. dec 2021

Well mohla si z toho u daaaavno vykluckovat ked ta bil uz ako tehotnu...mala si sa zbalit, povedat mu ze decko je ineho a zmiznut do prdele niekam .....by si mala o dost kludny zivot nez teraz sa furt len s fetakom handrkovat a este mu decko davat s obmakcenim ze ssk je to jeho otecko tak skvely otecko co mamibku sa neboji zabit....boze je mi ta luto ze si nerozmyslala skor

cicuca
28. dec 2021

@modrakengura myslím, že najlepšie by bolo zajtra na upsvar na oddelenie sociálnej kurately a priamo tam to riešiť. Myslím, že žiadny sudca si nezoberie na triko, že dieťaťu môže byť ublížené. Koľko rokov má malé?

chupakabra
28. dec 2021

Ak majú deti problémy , čo podľa.mna majú keďže život s takým otcom zanecháva následky. Treba sa objednať najprv u psychológa kde vám vypracujú posudok. Požiadať o psychiatrické vyšetrenie a s týmto posledným posudkom ísť na súd a tým , že deti majú psychické alebo zdravotné problémy kde príčinou je otec. Vtedy striedacka nepripadá do úvahy ani iny typ spoločnej výchovy. Je to nadlho ale aj máš väčšie deti ktoré sú ochotné rozprávať o otcovi a pravdivo tak sa to dá takto vyriešiť.
Ty na základe dôkazov vybaviť zákaz priblíženia . Ale.musis mať dokaz od doktorov alebo psychiatricky súdny posudok že si bola týraná.

modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
dankamg
28. dec 2021

@modrakengura No držím Ti palce. Bude to ťažký boj. Trvalo mi celé roky kým som vyriešila podobný problém. Nepomohla polícia, súd, prokuratúra, nikto... Na Slovensku je to tak, bohužiaľ, vinník má väčšie práva ako obeť. Našťastie bolo evidentné, že sám sa o dieťa nevie postarať, tak dcéra chodila priamo k jeho rodičom a on tam býval s ňou. Dnes keď je už bez práce, bez peňazí a býva na opačnom konci SR chodí k nám minimálne. Keby som bola opäť v situácii ako si Ty, odstahujem sa niekam daleko, pretože takého človeka sa nedá zbaviť legálnou cestou.

cicuca
28. dec 2021

@modrakengura tak to sa neboj, lebo nikto nezoberie tak malé dieťa od matky. Do troch rokov bude kontakt iba za tvojej prítomnosti a keď je taký problémový, tak je dosť možné že aj potom. A keď budeš dávať návrh na súd, kľudne daj návrh na zákaz stretávania sa. Bez hanby a nejakých výčitiek. Pre žiadne dieťa nie je vhodné, aby bolo v prostredí feťáka so sklonmi k agresivite. A v prvom rade, tým chraniš dieťa.

kitycat
28. dec 2021

@modrakengura tak preco nepises rovno, ze ide o manzela? Pises iba to, ze ide o niekoho kto fetuje co moze byt tyzdnova znamost, frajer..

modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
30. dec 2021

@modrakengura ahoj, ako ti už písali, tak maličké dieťatko mu nedajú na striedavku bez tvojej prítomnosti. Aj v prípade, že by súd vypálil najhoršie na svete. Tak sa nemusíš báť. Akonáhle sa stane, že ťa zbije alebo bude agresívny, v nejakom amoku okamžite by som volala políciu, nech je o tom záznam. Nahrávky sú tiež dobré, nemusí to zabrať, ale môže. Treba ich jednoducho na súde uviesť. Najdi si rozvodového právnika a poraď sa s ním dopredu o všetkom. Uvidíš, že ten ti najviac poradí, ako to celé spraviť, aby si sa nemusela báť o vlastné dieťa. Držím palce❤️

dankamg
30. dec 2021

@mikadooo možno nahrávky pomôžu, ak by žila v USA, u nás nie. Bez jeho súhlasu sa nedá nahrávka použiť ako dôkaz, dokonca ani sms. Na polícii ma s tým poslali vieš kam. Tu je ťažko radiť. Ja osobne už nemám dôveru ani v políciu ani v súdy. Tým si človek jednoducho musí prejsť, aby pochopil, že teória práva je jedna vec a prax druhá. A čo sa týka toho rozvodoveho právnika, odporúčam Ti minut tie peniaze radsej na dieťa, lebo tí si dajú poriadne zaplatiť. Problém je ten, že feťáka sa nedá zbaviť nejakým súdnym rozhodnutím, jemu je to jedno, ma to v hlave prepnute a keď si niečo vezme do hlavy, nič ho nezastaví...

cicuca
30. dec 2021

@dankamg ja mám skvelú právničku cez centrum právnej pomoci

Strana
z2