Finančná podpora mužov s deťmi z predchádzajúcich vzťahov
Zeny,
Tie, ktore mate chlapov so zavazkami v podobe deti z predchadzajucich vztahov, kolko prispievaju okrem vyzivneho? Mna uz doslova poraza, lebo moj partner je schopny dat vacsinu vyplaty na synov, ktorych ma z manzelstva predo mnou. Hadame sa na tom tak, ze kwby sme boli psi, aj sa hryzieme. Strasne strasne strasne mi vadi, ze neviem kolko penazi im dava, ale viem, ze vela. A ked sa ozvem, tak na mna spusti to otrepane, ze su to jeho synovia a jeho peniaze a ci ich minie na stavkovanie alebo na synov, je to jeho vec. Vzdy som chcela 2 deti a vedel o tom a teraz ani pocut.mame 2 rocneho syna a druhe dieta nepripada do uvahy, lebo on si to financne nevie predstavit. Synom plati velmi slusne vyzivne, mimo toho oblecenie, topanky, skolske potreby. Cez jarne prazdniny lyzovacka v polsku, teraz od zajtra ide s nimi do polska na 3 dni do aquaparku. Kazde leto 10 dni chorvatsko s nimi. Mna z toho poraza stale.
@natalienka12 nezávidi. Len sa jej nezdá fér, že platí všetko deťom z prvého manželstva a nezostáva im na ďalšie dieťa, ktoré autorke partner "sľúbil".
@radkovadanka lyzovacka v Poľsku je menší štandard ako lyzovacka v Tatrách.
Prečo závidiš? Sam ti povedal, su to jeho deti , vzdy budu na prvom mieste na to nezabudaj ..
Vedela si s kým ostávaš. Dobré robí, že dožiči svojim deťom tak to má byť. Zrejme už nechce ďalšie keď vidí aká si. Správny otec 👍. Keby každý chlap bol taký zodpovedný a starostlivý po rozvode.
Bohužiaľ sú to jeho deti, je pekné, že sa o ne stará a teda podľa toho, čo píšeš, sa aj chce starať...vášmu vzťahu tieto hádky nerobia dobre. Preto pred vstupom do partnerstva a najmä, keď si plánujeme spoločné dieťa, si treba všetky záväzky a spôsoby ich riešenia vyjasniť.
Nedaj sa ,máš pravdu .V tom vzťahu niesú len jeho deti ,ale aj ty .A máš tiež právo na svoj názor a nie len pozerať sa na to ako si on ďalej žije život so svojimi deťmi a bez teba.A ďalšia vec je ,či do deti investuje to isté aj matka ,alebo len otec.U nás tiež chodili mužove deti ,dovolenky,tábory ,korčule,bundy,topánky,strojčeky na zuby ,všetko platil otec s mama si žila svoj spokojný život skoro slobodnej ženy ,kupovala si všetko na čo si spomenula ,chodila s frajerom po wellnesoch a kade tade ,potom sa jej narodilo dieťa ,tak zas na nič nemala,lebo má malé dieťa....No sponzora a peňaženku urobila z otca ,na spolufinancovaní sa podieľal pomaly len on .Tiež sa mi to nepáčilo,chodili k nám na víkendy od štvrtku do utorku skoro ma drblo,lebo mama si chcela oddýchnuť .Teraz majú 31 a 35 rokov ,sú to sebci ,intrigáni a mamonári ,čo riešia len to,,čo budú po otcovi dediť ,či to zdedia raz oni ,alebo ja ...Milujem svojho muža ale nikdy viac by som nešla do vzťahu kde sú deti .Máme jedného syna a aj toho nemajú veľmi v láske ,lebo to je ďalší dedič a im ostane o to menej.A takto je to všade ,len zabalené v pozlátku modrom,zlatom,zelenom....Nie do teba skákať že si išla do vzťahu s deťmi a máš trpieť.Nieje to pravda .Vysvetlí mužovi to čo cítiš a rozhodni sa čo ďalej .Lebo to sa len ťažko niekedy zmení.
A pre toto by som nikdy nechcela muža so záväzkami. Záväzky=komplikácie
Nevedela by som byť u muža hneď na druhom mieste mňa by to neskutočne žralo...
Ako je to pekne keď takto platí! Ale ja by som chcela aby aj naše dieťa malo to iste!! Ide snimi na výlet na 3 dni? Ok nech ide ale o týždeň neskôr my ideme 3 na výlet na 3 dni. Ide snimi do chorvstka ok. O týždeň ideme aj my. A keby mal pindy tak by som sa ho opýtala či to naše spoločne dieťa je iné ? Alebo čo? Veď tiež je to jeho dieťa!!
Väčšie deti, väčšie nároky na financie. Deťom z prvého vzťahu nemôžeš povedať, že nech nerastú, lebo Ty chces druhé. To je už aká logika. Aj Tvoje porastie a bude potrebovať na neho viac penazi. Ty robíš výdavky navyše, že v druhom vzťahu musí ísť na ďalšiu dovolenku a výlety navyše, lebo nie si ochotná ísť aj s jeho deťmi. Lebo si ich nikdy neprijala ako jeho rodinu. Si myslíš, že len vy ste rodina a rozvodom už jeho predošl deťom má stačiť výživné a basta. Má novú rodinu a má sa starať o ňu. Ale správny chlap si uvedomuje, že otcom vždy bude aj pre ne. A Ty rozbijaš jeho celú rodinu. Asi je fakt dobrák, že Ti to už nepovedal. Ale podvedome to určite cíti a radšej ďalšie dieťa do takéhoto zlepenca nechce. Nepíšeš, že Tvojmu synovi a Tebe by niečo chýbalo. Tak sa pekné stará. Bohužiaľ musí na dve strany. Aj vďaka Tebe a Tvojej závisti. Si ako malé dieťa čo dupe nožičkou, že ocko mu niečo sľúbil a nedodržal. Tak nakoniec má aj dievčatko nie len synov. Väčšie deti, väčsie nároky na financie.
Autorka, to výživné, čo platí tvoj partner, je naozaj veľmi nízke. Nepíšeš, koľko majú chalani rokov, ale podľa výšky výživného by mi to sedelo na dieťa do troch rokov.
Tak sa s nim.rozid. nehnevaj sa ale takýto chlap ti bol na čo? Ešte to tak aby išiel na lyžovačky a dovolenky so synmi bezo mňa. Ak nie sme rodina = nie sme. Môže platiť aj tretiemu dieťaťu.
Z nejakého.dovodu si si vybrala chlapa.co nezdiela tvoje túžby, a.trosku to.vyzera ze si len zaplatka za jeho .ex aby nebol sám a možno.dieta ani nič vážne ani v skutočnosti nechcel.
Bud by urobil čiaru za jeho minulým životom (v tých krivdach a traumach a iných bachorkach = rozvodu, ex..) a budeme rodina ako ma byt, ale zbohom.zivot.je krátky na nervovanie sa a obchádzanie sa doma.. ti synovia sú to najmenej.
Stará sa o svoje deti podľa svojho uváženia a Ty sa do toho nestaraj. Sú to jeho synovia. Vedela si, že má záväzky. Ak by opustil Teba s dieťaťom, predpokladám, že by si sa nesťažovala, keby platí viac na vaše spoločné dieťa. A to že nechce s Tebou ďalšie, je pochopiteľné. Vie, čo si môže dovoliť a koľko detí dokáže slušne uživiť.
A vy ste spolu boli niekedy na dovolenke? Výživné ozaj nieje vysoké, predstav si z toho vyžiť sama s dvoma deťmi. A podľa mňa aj zimná kombinéza je väčší výdavok o to viac ak ju treba na lyžovačku s otcom.
Ale ak by sme my ako rodina nikdy na dovolenku nešli to by mi vadilo. Ale zas ak ty nechceš tak je to iné
Vsetko ma 2 strany.
1. Si s chlapom ktory mal uz zavazky pred tebou...to je jednoducho realita a bolo by super keby si ich prijala za svojich este pred narodenim tvojho dietata. Ich zivot nieco stoji a je super ze otec na ne prispieva a ma ich podla vsetkeho rad ked ich berie aj na dovolenky.
2. chapem ze nevidis v akej ste fin.situacii a to ta boli...lenze teraz nechapem. On vas neberie na dovolenky spolu? Ci ty naozaj nechces? Ci on s vami zvlast nikam nechodi?.
Ak ste rodina, mali by ste sa tak aj chovat. Necakam ze jeho chlapci sa budu s tvojim bavit cely den, ale prave v case ked su spolu, surodenecky bond by sa vytvoril. Hlavne este na dovolenke ked kazdy ma cas a lepsiu naladu, povinnosti minimum.
Mozno on aj chcel s tebou 2 deti ale si to rozmyslel lebo vidí ze robis velke rozdiely.
Boli ste uz niekedy spolu ako cela banda na dovolenke? Ved velkaci pojdu do vacsej vody, krpec sa bude clapkat s tebou v malej, velkaci v ramci oddychu sa zahraju s drobcom s vedierkami...ano mozno len 10 minut denne, ale vekom vzdy viac.
Skus si uvedomit celu situaciu a vidiet to cele "zhora" a nie z nejakej tvojej bubliny
Neplatí nič teda ešte mimoriadne výdavky na polovicu. Ale keď ma dieťa cez prázdniny je to v jeho réžii a je mi jedno či idú lyžovať alebo cez 3 krajiny niekam do tramtarie. Pokiaľ sa stará o všetky 3 deti rovnako tak tebe môže byť jedno koľko dá na nich. A ak nie môžeš si dat určiť výživné aj keď spolu žijete. Vy na tie dovolenky spolu nechodíte? Netravite čas Všetcia 5 ako rodina?
@natalienka12 Zjavne im peniaze chýbajú keď muž pre nedostatok financií nechce ďalšie dieťa (aj keď plán bol iný).
Áno deti sú záväzok na celý život a rozvodom sa nič nemení ale ak sa chlap rozhodol založiť ďalšiu rodinu treba brať ohľad aj na ňu. Nie pristupovať k tomu že je to jeho vec a ona sa nemá starať.
Áno je správne kúpiť deťom aj navyše....topánky, krúžok, pár eur len tak pre radosť alebo zaplatiť letný tábor....to by mala byť samozrejmosť.
Ale ak to proste nevychádza tak nie je nutné aby každý rok deti bral na dve dovolenky do zahraničia.
Určite keby sa je ochotný rozprávať vedia to vymyslieť tak aby aj chlapci mali a aby aj im viac ostalo.
Ona šla do vzťahu s tým že budú mať 2 deti, on o tom vedel a ak stým nebol ok mal jej to podať pred tým aby sa mala právo zariadiť.
A kolko teda zaraba, ked 360€ sa ti zda nadstandartne vyzivne?
Ono, problem je, ze tie jeho deti beries iba ako JEHO. Co tak vytvorit si s nim vztah a vytvorit aj surodenecky vztah s vasim synom?
A ešte dodám, že ani 360 eur na jedno by nebolo dosť. Ja našťastie manžela mám a staráme sa spolu o 2 deti. Na tej sume som sa ozaj pobavila. Tebe by stačila? Asi nie....
@petulda333 nie je to náhodou otec môjho dieťaťa? Tiež mam 150 na syna a ďalej ani brvou nehne, pritom jeho plat začína 4....
@martinka13 všetci sa tu ohanate aké nízke výživné otec platí. No predstavte si, su aj oveľa nižšie výživné. Ja na 13-rocnu dostávam 150€ (a mnohí dostávajú ešte oveľa menej),nič navyše ex neplatí, raz za dlhý čas niečo kúpi dcére navyše (naposledy snehule, ktoré využila asi raz).
Netvrdím, že 180€ na 1 dieťa je slušné výživné. Ale tiež to nie je úplne nič. Ak nemá nadštandardný príjem, čo zrejme nemá, tak je to v norme.
Autorka, tiež som bola taká hlúpa a naivná, keď som mala priateľa s 2 deťmi z predchádzajúceho vzťahu. Ja som tie deti akceptovala, aj sa im neraz venovala, kúpila darček na narodky, Vianoce ... Lenže časom som pochopila, že pre neho deti budú vždy na prvom mieste. A podľa mňa to tak nie je správne. A môžte ma za to odsúdiť ako chcete. Ak chce mať niekto vzťah, mal by mať záujem a ochotu na vzťahu pracovať a nie dávať partnera na posledné miesto. A to píšem ako matka, tiež mám dieťa, a starám sa oň ako viem. To neznamená, že seba (a partnera) dám na vedľajšiu koľaj. Treba mať zdravé hranice aj v tomto. Takže ťa úplne chápem. A prehodnotila som aj to, že muža s deťmi by som už viac práve preto nechcela.
@tamitamitami presne, uplne s tebou súhlasím. Niektoré rozvedene matky totižto nepochopili, ze sa im zmenila situácia a chlap jednoducho nie je povinný financovať vsetko, naco si zmyslia a vymyslia. Veľmi by ma zaujímalo, či napr.ony berú tiez na dovolenky a výlety aj jeho "nove" deti, keď vyžadujú to od neho. Lebo vsak jej deti to nie sú, ano, ale jeho su... presne ako u "novej" ženy.
Plus (ak je a zvyčajne teda je) nový chlap co? Ten sa nestará? Jaj, zabudla som, jeho deti to nie sú, nema teda predsa povinnosť. Ale ani deti novej ženy. Je to to iste. Vyzivne sa stanovuje ako určite % z prijmu. Pol ma mat od otca, pol od matky. Keď si vezmeme, ako tu mnohé bedakaju a vypočítava, kolko ich stoji dieta, keď ich majú viac, vsak to pomaly tie ženy ani takú výplatu nemajú ako si natataju náklady. A nie, nemusi dieta ani lyžovať ani nič podobné, lebo to nie je štandard. Keď to matka chce, vyžaduje, nech si to platí sama. Je kopec kompletných rodín, ktoré na dovolenky a lyžovačky a pod.nechodia vôbec (lebo na to nemaju peniaze) a žijú normalne. Na výlet sa dá ísť aj na 1 deň do Bojnic. Nemusí to byt vôbec týždeň v Alpach a 10 dní v Chorvátsku.
Ale zase jasne, zabudla som, že tu sme na MK, každá tu zaraba prinajmenšom 3ku v čistom a jej muz by som povedala tak 5ku. 👌 takže sa tu tým prehnaným nárokom a zázračným "standardom" ani nečudujem.
pobavila som sa, ze 180€ na dieta je podla teba slusne vyzivne. vsak chalanisko v puberte 180€ len preje za 3tyzdne. ja mam 17r.synovca a ten zje viac ako jeho otec ci moj muz. to su take sialene mnozstva, co ja ako matka dievcat nepoznam. a to je len jedlo. to sa este neobliekal, neobul, necestoval, nekupoval veci do skoly, neplatil kruzky. vsak 180€ na mesiac je zhola nic. my platime 160€ mesacne dcere len za lektorku anglictiny. a inak, medzi detmi mam 13 rocny vekovy rozdiel, su to deti toho isteho otca. a uplne normalne spolu zijeme, starsia sa venuje mladsej, chodievame na vylety, na dovolenky, dievcata maju fantasticky vztah. mladsia k starsej priam vzhliada, vsetko sa po nej snazi opakovat, je pre nu vzorom, zboznuje ju. takze netusim, o com ty tu tocis, ze vekovy rozdiel vam brani spolu fungovat, ci dovolenkovat. ti chlapci k vam vobec chodia? poznaju vasho syna? ty mas uplne chory pristup k tych detom, vsak su to bratia tvojho syna.
Žiaľ to máš tak keď máš detí s rozvedeným chlapom s deťmi. Keď som tu minule napísala, ze nikdy v živote by som nechcela chlapa s deťmi skoro ma tu zozrali. Mala som takého dlho doma a od rozvedených chlapov nečakaj že ťa dajú na prvé miesto a detí z prvého manželstva budú vždy viac ako ty.
Jediná rada v žiadnom prípade si s nim už druhé dieťa nerob.
Tak sa s nim rozid, nech plati aj tebe a urob si s dalsim druhe dieta. O co ti ide?
Ahoj, necitala som ine prispevky, iba napisem ako to mame my: deti casovo su 60% u mna, 40% u ex. Plati mi 250€ na obe + skolu/skolku vratane stravy, kruzky a vacsie vydavky ideme na polovicu: vetrovky, topanky, zubarov atd. Plus ich berie kazdy rok k moru na dovolenku. V zime napr. platil starsej instruktorku na lyze… Ja beriem pridavky na deti, on ma danovy bonus, co je sice viac, ale zas aj viac plati z tych povinnych vydavkov, tak sme sa dohodli.

Problem bude ta “retazova” materska, decko ma 2 roky a sup co nevidiet bude treba ist do roboty, kedze zacala uz asi silno tlacit na otehotnenie aby jej vysla “retazova materska” a chlap nechce. Sranda, no tak dievca pojdes do robotky!