Hľadáte najlepšieho rozvodového právnika na západnom a strednom Slovensku?
Ahojte , prosím máte niekto skúsenosť resp. typ na naozaj super právnika skrz rozvod. Potrebujem aby bol "ku**a" nakoľko môj manžel je hajzel čo mi bude robiť extrémne problemy skrz dcéru (bude ju chcieť max do striedavej starostlivosti s čím absolútne nesúhlasím, dieťa nema ešte ani rok). Ďakujem veľmi pekne
@damian85 "vypocuvat" tak male dieta je inak super. Moja by prikývla na všetko, keby sa jej pýtali, ma rada aj babku aj dedka napr. Lebo jedna vec je ci ma dieta rado otca/matku, druha ako sa k nemu chovajú, či majú na neho čas a pod. A nie vždy je striedavka kvôli dietatu, ale kvôli ublizenemu egu otca/matky, to si tu zase nemusíme klamat.
Možno u teba to bol iný prípad, je fajn ak nezanevrie otec/matka na dieta.
Ja už som to písala inde, ak striedavka tak dieta v 1 skolke, tobôž v škole. Je CHORE, aby bolo 2 týždne tam a 2 tam a pendlovalo ako take psíča z útulku. Mi ukážte ktorý dospelý takto chodi do prace. Asi nikto, ze? A potom sa divím, ze decka majú neskor toľko psycho diagnóz, ze? Lebo normalne/zdravé pre ich vývin to nie je. Môže si vravieť kto chce, co chce. Tragédia je, že naše súdy to ale nezaujíma, je to pre nich len ďalší pripad/číslo. Neskúmaju, či to je naozaj v záujme dietata, musia skratka splniť limit a co maju nariadené.
@lienka.7 ale znalec predsa len vie čo robí a viac menej aj kolízna. Ja nikde netvrdím že každé dieťa patri do striedavky. Možno 1/3 detí konči v striedavke , resp.spoločnej. Každopádne ak sa dieťa nevie rozpoliť na 2 časti asi niekedy nie je iná možnosť. O negatívach striedavky viem napísať knihu a aj o pozitívach. Dnešný 25 ročny plus striedavky nezažili a aby boli 100% psychicky fit sa nedá povedať. Niektoré deti si nezaslúži ani jeden rodič , iné majú radi obaja. Ja si neviem predstaviť že mi ako dieťatu povedia no tak si vyber otca alebo matku.
@dadis u kamošky sa nič nepýtali, rozhodovali automaticky "ako sa patri". Dieta s diagnózou, 4.rocne podotykam, v striedavke 🤦♀️ to, ze chlap na neho uplne sere, robí práveže napriek (doteraz nie je odplienkovane napr., lebo hoci ona sa snaží, panko mu dá plienku, lebo mu predsa nebude šťat kade-tade (jeho slova) je predsa irelevantné, hlavne aby si spolu budovali vzťah, ze? Jaj, a najmä ze nemusí platiť vyzivne, aby som nezabudla, lebo len o to mu išlo. Dieta bolo AZ na 2.mieste.
Ale zase, aby som neklamala, poznám aj iný prípad, kde striedavka funguje, ide ale uz o staršie deti, 10 a 12 rokov. Chodia do 1 školy, rodicia bývajú na rovnakom sídlisku. Všetko funguje ako predtým (babky, dedkovia), len teda oni 2 už nie sú spolu.
@lienka.7 Toto je bohuzial vec kolizneho a sudu. Mam bratranca, ma v podobnom veku deti ako ja a u neho boli najpr obe deti v striedavej, teraz len starsi chlapec, lebo mladsia asi po roku/dvoch zacala strajkovat. On jej nebranil. A teraz? Sice ma oficialne v striedavej len chlapca, deti su u neho obe kazdy druhy tyzden, zastavia sa aj cez tyzden jeho ex po skole za nim, same, dobrovolne. Tu vidim velky rozdiel, ze je otec a otec. Tu ta striedava vyslovene detom prospieva. Ani v tomto pripade otcovi o vyzivne neslo, on platil aj v striedavej vyzivne ked mal obe deti, aj teraz plati aj na syna v striedavej aj na tu dcerku plne vyzivne, aj ked byva kazdy druhy tyzden u neho, on to nepotrebuje mat na papieri. Ja ked vidim vztah jeho s detmi a mojho ex s detmi, tak to je 100 a 1. Ale neviem ci to je o kvalite rodicovstva alebo o forme starostlivosti. Oni sa rozvadzali skor ako som sa rozvadzala ja, takze deti boli v striedavej este pred pubertou.
@lienka.7 presne toto je to o com som vravela.. v tom prvom pripade jednoducho nie je v zaujme dietata byt s takymto clovekom, ktory nema zaujem sa o neho ani starat len robit naschvaly. Toto by mal ten sud riesit ked uz ide o ,,zaujmy dietata". Otrasne. Takemu cloveku je vela aj na vikend dieta dat a nie to este na striedacku vsak to dieta uplne ,,pokazi". Slovenske sudy tymto doslova umoznuju tomu debilnemu rodicovi sikanovat do nekonecna toho druheho rodica cez dieta a hlavne aj tomu dietatu to ublizuje. Ina vec je ked sa rodicia vedia dohodnut a deti maju dobry vztah s oboma a obaja chcu pre deti len to najlepsie tam je potom ta striedavka okej.
@lienka.7 len ak to v skutočnosti je tak a dieťa v striedavke chradne , otcovi o dieťa nejde či nemajú vzťah , prečo sa matka neodvolala ? Nežiadala znalecké dokazovanie ? Ono niekedy nie sú veci len tak ako jedna strana rozpráva. Nehovorím že toto je ten prípad ale všeobecne. Jednoznačne keby mojmu dieťatu striedavka až tak vadila , neexistoval by spôsob akým by ma niekto zastavil v boji proti nej. A súd zase musí rozhodovať v medziach zákona a dôkazov. A ak je toľko dôkazov proti striedavke ako píšeš súd ju zruší....
@damian85 nakoľko ta osoba je tu, nemienim tu rozoberať detaily. Snáď len toľko, že pred súdom je tatinko priam kandidátom na otca tisícročia. A keďže mu to dosvedčuje celá rodina, nie je o com. Práve naopak, to matka je ta neschopná 👎 cize asi toľko k tomu "dokazovaniu" a 4 ročného dietata s diagnózou, ktoré navyše ani nerozprava sa niekto ťažko niečo bude aj pýtať. A nie, súd ju nezrušíl, aj keď matka mala dôkazy fotky aj správy. Nepomohlo nič. Cize asi tak.
@lienka.7 toto je hrozne, vidim, ze v slovenskom sudnictve je pravo otca viac, ako pravo dietat na stabilny domov. Ja uz si ani nerobim nadeje, ze by deti zverili mne do vyhradnej. Budem len dufat, ze to deti preziju bez nejakych tazsich psychickych poruch.
@dana2303 Neviem ci je to este aktualne, ale pozri si Katarina Drobna advokatka. Je velmi sikovna a mila, ale vie byt aj zla ako cert. Mam osobnu skusenost.

@damian85 U nas sudca vypocul aj deti, v pritomnosti koliznej bez pritomnosti rodicov (predtym asi 2x vypovedali u koliznej a aj na ziadost ex sa im robil psychologicky posudok) - takze moze aj sudca vypocut deti. S ostatnym suhlasim.