icon

Je možné odstúpiť od BSM po roku a pol?

janulkaaakuky
12. mar 2025

Ahojky idem si po radu alebo ja neviem už po čo možno skúsenosť ...som rozvedená 13.11.2023 som mala vysporiadanie BSM s ex mužom,v BSM stalo že preberám a splatim hypotéku ktorú sme mali na rodinný dom ktorý sme nadobudli pocas manželstva.Ja som sa zaviazala že ho vyplatil sumou 17.000e a preberiem na seba hypotéku vo výške 90 000€ plus 17.000€ pôžičku on súhlasil podpísal ...bol vyplatený ale z listiny nebol vypísaný pretože mám nízky príjem..no našla som si spoludlznika proste podala som do banky žiadosť keď som mu to oznámila že budem musel podpísať povedal my že on my nič nepodpíše že odstupuje od zmluvy BSM a že má dáva na sud že chce všetko rovnakým podielom tak neviem čo ešte odomna chce,,zničil my úplne život,bývam v rodinnom dome s deťmi,o deti sa nezaujíma ....dobré to je vedľajšie teraz k teme,,,je možné odstúpiť od BSM po Pomaly roku a pol od zmluvy.?

To len v krátkosti napísané

huxy
12. mar 2025

Osobne by som sa poradila s právnikom. Netuším, či je možné odstúpiť, bola to dohoda o vysporiadaní bsm, alebo rozhodnutie súdu? Tuším býva lehota na odvolanie pri rozhodnutí súdu a pri dohode neviem či náhodou odvolanie ani nie je možné. Sú to len moje dohady, určite sa spýtaj odborníka.

janulkaaakuky
autor
12. mar 2025

@huxy bola to dohoda medzi nami dvoma BSM dohodli sme sa bez súdu

huxy
12. mar 2025

@janulkaaakuky tak s tým neporadím.

danielahamar
12. mar 2025

@janulkaaakuky a máte o tom nejaký papier od notára/pravnika?

janulkaaakuky
autor
13. mar 2025

@danielahamar áno samozrejme papiere nám rodil právnik z Prešova a všetko je overené podpísané na mestskom urade

soldi
13. mar 2025

@janulkaaakuky porad sa s pravnikom. bez zmluvy tazko povedat. urcite sa neda len tak odstupit od zmluvy, na druhu stranu neviem,ako to mate osetrene, co sa tyka prepisu hypoteky a pod. Dom je napisany uz len na Teba?

janulkaaakuky
autor
14. mar 2025

@soldi áno dom je napísaný už len na mňa,vyplatený bol peniaze dostal pred viac ako rokom na účet a hypotéku splácam ja.no on chce odstúpiť od zmluvy a podať má na sud že rozdeliť rovnakým dielom.zacal si nárokovať aj na byt ktorý som nadobudla pred manželstvom ostal my po rodičoch ....

danielahamar
14. mar 2025

@janulkaaakuky na byt po rodicoch nemá nárok. Na to ostatné asi budete potrebovať dobrého právnika