icon

Je možné, že mu zveria dieťa?

24. jan 2024

Ahojte. Prosím vás môj ex sa mi vyhráža že mi zoberie dieťa. Chcem len vedieť názor vás či sa ku to môže podariť.

Ma ďalšie dve deti, každé s inou. Býva buď u svojej mami alebo priateľky s ktorou ma podvádzal (majú spolu 2 ročného syna). Ďalšia jeho ex s ním vedie nonstop súdne procesy (nečudujem sa jej). A keďže sme sa rozišli, lebo ma podvádzal, chcem dať dieťa do jasliciek pretože sama proste nestíham splácať hypo aj nájomné. Keď prejdem na RP tak to už absolútne. Išiel by tam len na 3 dni, ja si počas nich viem zarobiť dosť a aj z domu po nociach (profesia programátor). No a tu ma on problém s tým že do jasiel by išlo dieťa (ma polroka) že on bude na materskej a ja mu mám platiť alimenty. Je možné že mu toto prejde?👀 Ja o dieťa prísť nechcem, ale rovnako z niečo zaplatiť veci musím. On je proste taký že devastuje všetku moju snahu si zarobiť. Keď potrebujem nech s ním je, tak je s ním max dve hodiny a to ja veľa nestihnem, alebo sa somnou hada a proste ja sa neviem sústrediť potom. Nie nemám tu rodinu. A nie od neho nedostanem veľké výživné keďže ma ešte ďalšie dve vyživovaciu povinnosti. Ano bola som hlúpa že som si s ním spravila dieťa. Prosím hlúpych komentárov ma ušetrite. Ďakujem.

viestta
24. jan 2024

Je velmi mala pravdepodobnost, ze zveria polrcne dieta do opatery otca. Ak este nemas, daj si ho zverit do opatery ty.

pribinak
24. jan 2024

V piatok by som cvalala na súd a podávala návrh na zverenie dieťaťa do tvojej opatery

. Čo si mysli ten šašo o sebe? By som napísala že sa súdi aj s inou ex, podvádzal tá, neustále tá atakuje, uráža, vyhráža sa Ti, ….

Aký veľký je ten byt? Nemôžeš mat spolubývajúcu? 6 mesačne dieťa je naozaj maličké. Koľko ti platí výživné?

autor
24. jan 2024

@pribinak dáva mi peniaze na malého keď mu mám niečo kúpiť, inak nič nedáva.. byt je malý, jedna samostatná izba len.. u jeho mamky je 3 izbak, aj preto sa bojím že by mu to súd umožnil, resp zveril malého do jeho starostlivosti ..

viestta
24. jan 2024

Ty sa neboj, takyto hrdinovia maju lem silne reci. Keby doslo na lamanie chleba, tak budu cusat ako vos pod chrastou. Nezvlada ho dlhsie ako 2hodiny, ako by zvladal cely den. Je to c.h-uj, ty so vybav zverenie do starostlivosti, podaj na sude urcenie vyzivneho a neboj sa nic. Moze robit len dalsie cirkusy aby ti "osladil" zivot, ale dieta śi on nevezme, vsak ani tie dalsie nema u seba.

pribinak
24. jan 2024

To je veľmi nešťastny systém, že dáva peniaze na malého hala-bála.
Teraz povie na pojednávaní že ti dal 700 eur, ako dokážeš že nedal?
Zaloz malému účet a nech mu posiela peniaze tam. Budete chránení obaja. Presne budete obaja vedieť kedy a koľko dal
Neber od neho žiadne peniaze do ruky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
24. jan 2024

@lonely66 Ja píšem aby založila účet dieťaťu

Ak si prečítaš môj text ešte raz a budeš citat pozorne, tak sa docitas, že účet ich chráni oboch, bude tam presne zaznamená suma a dátum.

Pekný večer

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
24. jan 2024

@lonely66 nemá zmysel s tebou debatovať. Želám pekný večer

juliet86
24. jan 2024

zapisuj si vsetky vydavky a blocly co mas s malym. naozaj vsetkym oblecenie pripadne sunar vyzivy flase drogeria lekaren vsetko. nebiem lde byvas kvpli chorobnosti odporucam skor opatrovatelku nez jasle pre polrocne dieta. kojis? aj to je napr argument pre sudy. drz sa

maris5
24. jan 2024

V prvom rade podat oficialnu ziadost o zverenie dietata do tvojej starostlivosti plus stanovenie vyzivneho. Jemu lepi, ze bude musiet platit. Tak sa ti vyhraza, aby si sa o nieco nepokusila. Pocet izieb nehra rolu, dieta potrebuje lasku a cisty domov.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
24. jan 2024

@lonely66 🤦🏻‍♀️

kristinapetronela
24. jan 2024

Napíš všetko aký je ako ma aj iné deti atď ... Určite dieťa nechajú tebe ...držím palce

kamatopo
24. jan 2024

Nemá žiadnu šancu. Nie si závislá, o dieťa sa staráš a jasle sú na to aby matky pracovali nie nato aby sa viedli skrz ne súdne spory🤦. Mimo témy tvoj ex má dvojročné dieťa so ženou s ktorou tá podvádzal a s tebou polročné. To tá ako dlho vodil za nos

autor
24. jan 2024

@kamatopo dva roky 🙂

kamatopo
24. jan 2024

A nie je to Boris Kolár 😂