icon

Je možné zrušiť striedavú starostlivosť?

30. mar 2024

Ahojte, potrebujem počuť názory na moju situáciu a možno aj reálne skúsenosti ak niekto má. S ex máme dcéru v striedavej starostlivosti. Súdom je určené týždeň/týždeň. Toto však fungovalo len prvý rok, sj yo nie celý. Odkedy si ex našiel partnerku, dnes uz manželku a založil novú rodinu s ňou, tak fungujeme tak, že je dcéra u mňa 90% času, k nemu chodí cca každý druhý víkend od piatku do nedele. Toto trvá už 5 rokov. Neplatí mi nič, ešte aj polku daňového bonusu si necháva, lebo na papiery môže. Platí len presnú polku školských nákladov, prípadne polku na zdravotnú pomôcku alebo polku zubára, keď si vypýtam. Ja som toto dobrovoľne tolerovala, lebo som chcela hlavne pokoj. Poslednou dobou sa však dejú veci, ktoré už nemôžem ignorovať. Dcéra k nemu chodiť nechce skrz exovu manželku. Pani sa netají tým, že má veľký problém so mnou a za tie roky došlo k niekoľkým situáciám kedy som bola náhodne napadnutá za výchovu, za ohrozenie ich zdravia, keď malá došla k nim so soplom, za to ako ju obliekam, za to aký darček odo mňa dostala, zato že som si dovolila spraviť tetovanie, ze som si dovolila schudnúť, skrátka čokoľvek spravím, dcéra príde k nim a ona začne s tým pred ňou. Tvrdé ohováranie mojej osoby je jedna vec. Potom tu je samotné spravanie k mojej dcére. Otazka je, ked sa do toho obujem, myslite, ze dokazem zrušiť striedavu starostlivosť

Strana
z2
autor
30. mar 2024

Vsetky damy, ktore by by BY isli vykopavat dvere a trhat vlasy a robit poriadky - je tu taka vec, ktora sa vola trestne oznamenie, ti by mi pomohlo??! Konstruktivne sa pytam ci vypustenie zvieracich pudov tu pomoze a oni po zauchu zazracne pridu k sebe a prestanu sa na nas odbavovat. Otazka znela na ludi, ktorí sa potykaju s podobnym problemom. Lebo nie nechcem ju tam posielat a ani nechcem aby mi pred domom parkovala policia kazdy druhy vikend.

mogaa
30. mar 2024

no ak ti nejde o peniaze, tak sa na to vykašli.....sama píšeš že dcéra k nemu bude musieť chodiť tak či tak a všetko si odnesie ona......teda okrem toho že bude pindať na teba pred dcérou ešte viac a budú na ňu nepríjemný ešte viac, nezískaš okrem peňazí nič naviac.....stretávanie súd nezruší, lebo otec je otec a má rovnaké práva ako matka....

tomika
30. mar 2024

Kľudne podaj na súd zverenie dieťaťa k tebe,plus výživné. Kolízna vypočuje dieťa. Plus povieš ze už chodí k exovi len na víkendy atď .Povieš čo si tuto napišlala.A ani advokáta nepotrebuješ.

tomika
30. mar 2024

Ešte poviem ze moja dcéra keď nechcela ísť k exovi,ex zavolal policiu, policajti sa spýtali dcéry či tam chce ísť,ona odpovedala že nie. A nešla. Nič iné ztoho nebolo.

damian85
30. mar 2024

Ak je to skutočne tak ako píšeš , pretože ani lístok na strome sa bez vetra ani nepohne - tak áno , úplne nebude problém striedavú starostlivosť zrušiť. Ak si to tak dcéra praje , pretože jednoducho nemá rada to prostredie , znova , bez problémov. Ak to však má byť pomsta , za to že tvoj ex si našiel " novú " manželku a v podstate veci len nafukuješ , pretože sa ti nepozdáva , ex , ak mu na dieťati záleží - sa do toho obuje. Teba to bude stáť zbytočne veľa nervov , financii a času. Bez reálneho dôvodu ( nie dôvodou čo si niekto myslí , pretože na každú skutočnosť sú minimálne 2 názory ) , nik nezmení zaužívané. Ak však v skutočnosti k nemu chodiť nechce , a ty na tom nemáš žiadnu zodpovednosť - mávnutím čarovného prútika ti zmenu schvália.

Strana
z2