Je prírastok ďalšieho dieťaťa dôvodom na zníženie výživného?
Ahoj, coskoro sa mi narodí ďalšie babo. Na to z predchadzajuceho vzťahu platím dosť vysoké výživné. Je prirastok dalsieho dietata dovod na znizenie vyzivného. Od posledného rozhodnutia zarabam zhruba o 200e menej ako predtym a tiez som sa ozenil a prideme tiez o manzelkyn prijem lebo pojde na matersku. Dakujem za odpovede. A poprosim aby ste sa zdrzali moralizovania, najlepsie keby mi odpovedal niekto kto ma aj vlastnú skusenost. Dakujem
@jajka257 na zaciatku sme ziadali o striedavu strostlivost a hned ma zastavili ze nie , pokial matka nesuhlasi a dieta je take male ( mal 3roky) tak som nic nezmohol...Ani ma nevypoculi ,len povedali ze nie, ta tam zacala kricat po mne ze som neschopny aj s tu svoju modelku sa postarat o dieta a bolo dobojovane
@adam122 skus teraz a uvidis, neviem kolko ma rokov syn, ale uz by som nesla do striedavky, mame v skole chlapca, ktory je uplne v keli, lebo rodicia sa rozisli v zlom a on to odniesol, a pritom to mohol byt sikovny chlapcek, takto zarabaju psychologovia a maly trpi. Skus uplne zverenie do vasej starostlivosti. Aj ked uz nic nezdedi, aspon mu date dobry start do zivota. A co sa tyka bytu, ktory si jej nechal, aj to by sa malo dat potom zmenit v pripade zmeny starostlivosti o dieta. Skus a mozno fakt sa oplati.
@adam122 pochybujem ze by nieco take schvalili ja zijem uz v uplne inom meste , byvam v Trebisove co je skoro 400km vzdialene, a aj sa bojim ako by reagoval, som pre neho len ten kto posiela peniaze , nic viac , ked sme po neho chodili tak mi vravel veci ako : mama mi povedala ze ma nelubis,lebo ty uz mas len Sandru , mama mi vravela ze si zly , manzelka sa ho nesmela ani chytit , zacal hned plakat ze mama povedal ze ho bude Sandra bit , tiez mi vravel veci typu ze mam odist od Sandri ze je zla a ze je to spina, toto vyslovovalo 3rocne dieta a len si stale pytal peniaze, kolko krat prisiel hned mama povedala ze mi mas nabalit peniazky ... To dieta je proti nam tak stvane ze ku nam uz posledne ani ist nechcelo , tak som to vzdal ,lebo som mu nechcel ublizovat a povedal si ze sned ked bude mat vlastny rozum, ale teraz viem ze bude cely zivot proti nam ockovane , vobec to neni take jednoduche ked dokaze dospela osoba takto manipulovat malym dietatatom... a teraz cakam odpovede typu, ty spina aj tak si mal po neho chodit a mal si volat policiu a si svina ze si sa vysral na neho , ale NIKTO si ani nevie predstavit ake to bolo tazke rozhodnutie ,ale viem ze som to robil pre dobro nas vsetkych, lebo ani si nechcem predstavit ako daleko by to mohlo zajst...
@jajka257 pochybujem ze by nieco take schvalili ja zijem uz v uplne inom meste , byvam v Trebisove co je skoro 400km vzdialene, a aj sa bojim ako by reagoval, som pre neho len ten kto posiela peniaze , nic viac , ked sme po neho chodili tak mi vravel veci ako : mama mi povedala ze ma nelubis,lebo ty uz mas len Sandru , mama mi vravela ze si zly , manzelka sa ho nesmela ani chytit , zacal hned plakat ze mama povedal ze ho bude Sandra bit , tiez mi vravel veci typu ze mam odist od Sandri ze je zla a ze je to spina, toto vyslovovalo 3rocne dieta a len si stale pytal peniaze, kolko krat prisiel hned mama povedala ze mi mas nabalit peniazky ... To dieta je proti nam tak stvane ze ku nam uz posledne ani ist nechcelo , tak som to vzdal ,lebo som mu nechcel ublizovat a povedal si ze sned ked bude mat vlastny rozum, ale teraz viem ze bude cely zivot proti nam ockovane , vobec to neni take jednoduche ked dokaze dospela osoba takto manipulovat malym dietatatom... a teraz cakam odpovede typu, ty spina aj tak si mal po neho chodit a mal si volat policiu a si svina ze si sa vysral na neho , ale NIKTO si ani nevie predstavit ake to bolo tazke rozhodnutie ,ale viem ze som to robil pre dobro nas vsetkych, lebo ani si nechcem predstavit ako daleko by to mohlo zajst...
@adam122 ja ti nepoviem, ze si spina, kedze ucim deti z rozvedenych rodin, vidim vselico a pocujem od tych deti vselico, takze ja ti verim, ze je to tazke. Ano, na zaciatku by to bol boj so synom, lenze ty budes teraz ten zly, ktory uz nechce platit peniaze a ty budes ten, ktory mu bude vykreslovany ako najvacsia obluda na svete. Mas len malo moznosti, bud budes platit dalej a tvoj syn ta bude nenavidiet, lebo tak ho naucili. 2. moznost je , ze znizis vyzivne, lebo tvoja rodina tiez peniaze potrebuje , ale to moze spustit inu lavinu u tvojho prveho syna, moze trpiet este viac, a bude ta nenavidiet este viac, matka ho psychicky zdepta a vyrastie z neho ubohy zivotom zdeptany clovek. Po 3. pockas, kym doma sa da babo do poriadku, rok dva a skusite si ho vziat k sebe, a pripravite sa na kolotoc stresu, psychologov ale tam je riziko, ze to bude neskoro. Ale skus si to prejst s manzelkou, ja osobne by som svoje dieta takymto sposobom znicit nenechala, len je to fakt tazke a komplikovane, hlavne tie zaciatky. A mozno ti ho byvala sama posle, ked zisti, ze penaze nebudu. Si na toto pripraveny? Vies, v hre nie su len peniaze,ale aj krehka dusicka dietat, ktore este nechape a zije len tym, co mu doma pivedia. A trpi....
ja som len nepostrehla , ako za to všetko môže ten malý škôlkár...... 😕 ...chudák to "vyhral"
matka , čo ho štve proti otcovi....a otec , čo ho má tak rád ,že všetko zariadil tak, aby po ňom nič nedostal.....
dúfam, že sudca výživné nezníži, a tak dostane aj prvorodené dieťa aspoň niečo........a že postrehne , ako otecko s právnikom (na toho peniaze asi boli) , všetko ošetril a zariadil tak, aby všetko dostalo len ešte nenarodené dieťa s terajšieho vzťahu....ktovie či sa rovnako zariadilo aj to zníženie príjmu 🙄
toľko môj osobný názor 🙄
@mirica hej uplny chudacik je to , s dvojizbovym bytom a vyzivnym 400e , a ja budem platit hypoteku aj s manzelkou 30 rokov a to nase dietata by mal zdedit tu hypoteku, to by sa ti pacilo vsak? Ako vravim byt neni pisany na mna a uz nezdedi nic! Ja ho nevychovavam a nemam nijaky vplyv na jeho vychovu tak nech sa stara pani dokonala ze co este a po kom bude dedit a to uz je konecny prispevok do debaty o dedeni ,pretoze sa nechystam ani ja ani manzelka zomriet ,keby sa to stalo je to vybavene ,ale verim ze este takych 100rokov dame . davidenia
@adam122 chápem ťa a situáciu dobre poznám - mnohé matky si z dieťaťa najskôr spravia prostriedok pomsty a vydierania a keď to chlapa postupne prestane baviť a odmlčí sa, resp. si založí novú rodinu, už je najväčšia špina ktorá zanedbáva dieťa a chudera matka je na všetko sama. Bohužiaľ je to tak a nič sa stým nedá robiť len dúfať, že časom to dieťa pochopí samé. Je to o chudobe ducha danej matky že si neuvedomuje, že týmto trestá len to dieťa a v podstate aj samú seba - mohla mať čas na seba a pre seba.
@barbora01 ale no... nahnevaný je teraz ten chlap. Možno trochu ješitný, ubolený z toho, že matka mu bráni akokoľvek zasahovať do výchovy a kontaktovať sa... nevieme čo majú a mali medzi sebou, ja by som to tak čierno nevidela. Iste, tie vyjadrenia niektoré sa mi nepáčia, ale beriem ich s rezervou. Niekedy je naozaj lepšie chvíľu prerušiť kontakt, než to hrotiť do extrémov pri ktorých by bol svedkom ešte aj syn.
Ja verím tomu, že keď boj medzi rodičmi skončí, otec so synom si k sebe cestu nájdu, či už sa to matke bude páčiť alebo nie. Možno až keď syn dospeje, ale predsa.Poznám túto situáciu veľmi dobre z dennej praxe.
Ufff, osobne si myslím, že nárok na zníženie máš, no ako to tu už písali baby, je to vysoko individuálne. 400 e je naozaj vysoké výživné.
Dúfam, že raz si so synom k sebe nájdete cestu a bude to v poriadku. Nemôže za to, kto ho splodil a kto ho vychováva.
Dobry vecer prajem. Tak sud mame za sebou a chcem vam len napisat ze vyzivne mi bolo znizene o presnu polovicu takze ak niekto vaha ci ziadost podat alebo nie tak nevahajte a treba to aspon vyskusat. A to ze sa mi narodilo dalsie dieta bolo hlavnym dovodom na znizenie.
Ahoj,my sme chceli zníženie výživného ,pretože sa nám narodil syn,ale neschválili nám to.O 4 roky na to sa nám narodilo druhé dieťa,aj príjem v tom období sme mali menší,,opäť sme dali zníženie,ale ani to neprešlo,vraj to nieje dôvod ,,,a pritom súd povie aby deti mali rovnakú životnú úroveň,tu to neplatilo.Takže pozdravujem všetkých "spravodlivých sudcov".
Ahojte, minuly tyzden znizili kamoskynemu manzelovi vyzivne na skolaka co ma s ex zo 100eur na 60... dovodom bolo narodenie ich druheho spolocneho babatka
ono to je strašne idividuálne....moja kamarátka mala 100 na predškoláka.....jej ex požiadalo zníženie, lebo sa mu narodili dvojčatá a novou manželkou. ona žiadala zvýšenie, lebo vtedy nastupoval do školy.....okresný súd znížil na 80 s odôvodnením, narodenia dalších dvoch detí......písali sme odvolanie , a krajský zmenil rozhodnutie na 115 s tým, že okresný súd nezohľadnil zvýšenie výdavkov pri nástupe do školy
@adam122 ako to dopadlo prosím Vás?Znižili výživné?

@puklica13 ja viem ze vas to velmi trapi a nemozete preto zaspat, ale je to tak, fakt smutne....