icon

Je súd povinný poslať prvopis osvedčenia o dedičstve?

zuzul44
17. mar 2014

V decembri prebehlo dedičské konanie na ktorom sme sa so súrodencami vzájomne dohodli, preto bolo spísané osvedčenie o dedičstve. Všetci sme dostali rovnopis a prvopis bol zaslaný na Okresný súd. Ja však k ďalším úkonom potrebujem práve tento prvopis. Ako sa mám k nemu dostať?

bubelko
17. mar 2014

@zuzul44 mne dala notarka osvedcenie o dedicstve a to mi potvrdil potom okresny sud, ze dedicstvo je pravoplatne. a na vsetky ukony mi to zatial stacilo. 😕

ivet1371
17. mar 2014

my sme mali teraz dedičske a povedala nam notarka že za 3 tyždne mame ist s papiermi čo nam dala na sud a tam nam daju potvrdenie.ale brat čo zdedil zahradu ten nemusi že automaticky to zmenia na katastri.len ked je auto,knižka vkladna,dlhopis tak to treba ist potvrdit pravoplatnost

leskky
31. mar 2014

K prvopisu sa nedostanes, ten je sucastou spisu. Tebe staci na tvoj rovnopis dat si vyznacit pravoplatnost. Ak ste sa u notara vzdali prava podat odvolanie, hned ste si mohli ist dat pravoplatnost vyznacit.

mirka_v
7. apr 2014

na rovnopis treba dať vyznačiť právoplatnosť na súde, má to rovnaké pr.účinky ako prvopis